64 találat a(z) család cimkére

CSOK Plusszal is nagyobb teher lesz újépítésű lakást venni 2024-től Cikk

Nagyobb pénzügyi terhet jelenthet 2024-től egy újépítésű ingatlan megvásárlása családi otthonteremtési kedvezménnyel a városokban, ugyanis ezek 5 százalékos áfája nem lesz visszaigényelhető – derül ki a Bankmonitor elemzéséből.

Már most érdemes készülni a CSOK Plusz 2024-es érkezésére Cikk

A 2024-ben érkező CSOK Plusz várhatóan nagy durranás lesz, az első évben akár 12-15 ezer igénylőre is számítani lehet. Érthető, hiszen a támogatott lakáshitel kamata maximum 3 százalék lehet, három gyerek esetén pedig akár 50 millió Ft is igényelhető. Ráadásul a CSOK Plusz kombinálható a falusi CSOK-kal és a Babaváró hitellel is, ami még nagyobb segítséget jelenthet. Érdemes lehet már akár most elkezdeni a felkészülést – derül ki a Bankmonitor.hu összefoglalójából.

Útnak indul a Napenergia plusz program Cikk

Új napelemes pályázat indul, amelynek keretében 75 milliárd forint támogatást nyújtanak napelemek telepítésére és a megtermelt energia tárolására - közölte Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalán – közölte az MTI.

Félresöpri az Orbán-kormány az otthonápolók kérését, minimálbérről és munkaviszonyról szó sem lehet Cikk

Noha alig 23-45 ezer forinttal emelkedett a hozzátartozóikat családi körben gondozók díjazása az elmúlt 13 évben, a Belügyminisztérium szerint a kabinet elkötelezett a témában. Amíg 2006-ban az ápolási díj esetében a legalacsonyabb összeg a minimálbér harmada, a legmagasabb pedig a fele volt, most a legalacsonyabb ápolási díj a minimálbérnek alig az ötöde, a kiemelt díj esetében pedig kevesebb mint a harmada – írja a nepszava.hu.

Kamatakciók várhatják majd a lakást vásárló fiatal családokat ősszel Cikk

Két év után emelkedett 1 százalék fölé a 10 évre fixált jelzáloghitelek átlagos kamatfelára. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint emiatt a bankok ősztől komolyabb lakáshitel-akciókba kezdhetnek – a jövőre változó csok és babaváró támogatást ősszel igénylőkre bizonyosan kedvező ajánlatok várnak majd – derül ki a BiztosDöntés.hu elemzéséből.

Munkába visszatérő kismamák foglalkoztatása atipikus jogviszonyban Cikk

A legtöbb munkáltató sajnos nem lehetőségként, hasznos munkaerőként tekint a munkába visszatérő kismamákra, sokszor sajnos potenciális problémaforrást lát bennük, mivel jellemzően az anyák azok, akik a beteg gyermekkel otthon maradnak munkavégzés helyett. Amellett, hogy ezek a feladatok a családban is megoszthatók, munkáltatói oldalról is rugalmasabban és támogatóbban érdemes a témához fordulni, hiszen életünk része a gyermeknevelés, az ezzel járó logisztika, az éppen beteg gyermek ápolása. A gyermeknevelés után visszatérő munkavállaló sokszor a legelkötelezettebb dolgozója lehet a vállalatnak, különösen, ha ehhez él az atipikus foglalkoztatási formák alkalmazásával.

A Jobbik adóstop bevezetését javasolja a kormánynak Cikk

Adóstop bevezetését javasolta a kormánynak pénteken a Jobbik alelnöke, aki szerint a válság miatt befolyó extra adóbevételeket nem szabad beszedni, vissza kell adni a családoknak – közölte az MTI.

Pénzügyminiszter: 16 százalékra emelkedik a Prémium magyar állampapír kamata Cikk

A Prémium magyar állampapír kamatát 16 százalékra emelik – jelentette be hivatalos Facebook-oldalán Varga Mihály Pénzügyminiszter, aki egyben kiemelkedő befektetésnek minősítette a kötvényt, közölte az MTI.

Erste Bank: roham után visszaesés jöhet a Babavárónál Cikk

Bár a Babaváró hitelek folyósítása az új évben is folytatódik, ám 2023 több szempontból fordulatot hoz a kölcsönnél. A rendkívül népszerű konstrukció sorsával kapcsolatos bizonytalanság az elmúlt év végén jelentős rohamot hozott, így idén év elején emiatt, és a közigazgatási szünet miatt is visszaesés várható, melyet a lakáspiac szűkülése tovább erősíthet. Mindeközben sokan éppen az idén kezdik meg a három éve felvett hitelük törlesztését – tájékoztatott az Erste Bank sajtóközleményében.

A családok négyötöde próbál takarékosan bánni az energiával Cikk

A magyar családok 60 százalékának nőttek a lakásfenntartási költségei a rezsicsökkentés szabályainak módosítása óta. Egy átlagos háztartásnak 12 ezer forinttal kell többet fizetnie az energiáért, az áremelésben érintettek havi 22 ezer forintos többletkiadásról számoltak be. A megkérdezett családok csaknem négyötöde próbál takarékoskodni a rezsin – derül ki GKI és a Masterplast közös, decemberi kutatásának eredményeiből.

Hogyan alakul a kismama ellátása határozott idejű szerződés esetén? Cikk

Határozatlan idejű szerződéssel rendelkező kismama nyugodtabban aludhat, tudván, amennyiben rendelkezik kellő múltbeli biztosítási idővel, jogosult lesz csecsemőgondozási és gyermekgondozási díjra is. Sokkal nehezebb a helyzete annak a várandós munkavállalónak, akinek határozott idejű szerződése van, és a gyermek várható születési dátuma már túlhalad a határozott idő végén. Cikkünkben azt járjuk körül, hogy mely esetekben jár még ellátás, illetve mit tud tenni egy ilyen helyzetben lévő várandós kismama, hogy ellátásban részesülhessen.

Csak hajszálnyi engedményt kaptak az otthonfelújítási támogatás igénylői Cikk

Meghosszabbította a kormány az otthonfelújítási támogatás igénylésének határidejét három hónappal, de csak speciális esetekben. Ha ennél nem lesz több változás, akkor ez a támogatás valóban megszűnik az eredetileg tervezett határidővel, december 31-én – írja a Bank360.hu nyomán a hvg.hu.

Szülői szabadság kiadása, levonásának módja Cikk

Milyen módon és kinek adhatja ki a szülői szabadságot a munkáltató, hogyan történik az ellátás megállapítása? Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő és dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő, jogász válaszolt.

Uniós irányelvek átültetéséről tárgyalt a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma Cikk

Az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről, a munka és magánélet egyensúlyáról szóló közösségi rendelkezések hazai jogba való átültetéséről egyeztetett a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) Monitoring bizottsága 2022. október 27-én, Budapesten. Az ülésen a kormány képviselői tájékoztatták a szociális partnereket a jogharmonizáció menetéről, a változások részleteiről, meghallgatták a munkaadók és munkavállalók javaslatait – tette közzé a Technológiai és Ipari Minisztérium a kormany.hu-n.

Itt vannak a szombati kormányinfó részletei Cikk

A 2022. október 22-ei, szombati kormányinfón elhangzottak szerint a kormány három fő pillérre építi szankciós infláció elleni gazdaságpolitikáját: kamatstopot hirdet a kkv-k változó kamatozású hiteleire, módosítja a Széchenyi Kártya Program feltételeit és gyármentő programot indít.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megbízási jogviszony szocho fizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3