8 találat a(z) csődvédelem cimkére

Átmeneti fizetési nehézség esetén kérjen csődvédelmet! Cikk

Ha a gazdálkodószervezet fizetésképtelenné válik, vagy fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetbe kerül, és kizárólag a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) szemben van tartozása, indokolt fizetési kedvezmény iránti kérelmet benyújtania. Ha átmeneti fizetési nehézséggel küzd, és más hitelezőknek is tartozik, azonban gazdasági helyzetét tekintve van reális esélye annak, hogy idővel rendbe tudja hozni a gazdálkodását, és képes lesz tovább működni, indokolt lehet csődvédelmet kérnie – hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Csődvédelmet kért a harmadik legnagyobb amerikai széntermelő Cikk

Csődvédelmet kért a széntermelése alapján harmadik legnagyobb amerikai bányaipari vállalat.

Speciális áfafizetés lesz Romániában Cikk

Januártól Romániában a csődvédelem alatt álló és az áfatartozással rendelkező cégeknek külön számlára kell fizetniük az általános forgalmi adót (áfa).

Pénzforgalmi áfa, áfafizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy pénzforgalmi elszámolású cég kibocsát egy számlát, és a számlát befogadó cég részfizetés után, 2 hónap múlva csődvédelmet kért, és kapott, majd ezután felszámolási eljárás indul a cég ellen, akkor a számlát kiállítónak a fizetendő áfát be kell-e vallania és fizetnie, ha igen, akkor mikor? Tisztelettel: Szekeres Zsolt

Csődvédelem után Kérdés

Sikeres csődegyezség után mi a teendő azokkal a hitelezőkkel, akik nem regisztráltak a csődbiztosnál (vagyonkezelőnél)? Leírhatók (rendkívüli bevételként), vagy rájuk is vonatkozik a csődegyezség megszavazott kifizetési százaléka (például 50 százalék 4 év alatti kifizetés)? Egyezség esetén mi a helyes könyvelés? Ebben kérem segítségüket. Köszönöm.

Tartozása van? Elindult a családi csődvédelmi honlap Cikk

A magánszemélyek adósságrendezéséről szóló törvény 2015. szeptember 1-jén lépett hatályba. Az Igazságügyi Minisztérium háttérintézménye, az Igazságügyi Hivatal, amely egyben a Családi Csődvédelmi Szolgálatok központi szerve, elindította a Szolgálat hivatalos kommunikációját szolgáló honlapot.

Így rendezheti adósságát magáncsőddel Cikk

Szeptember 1-jén lép hatályba a magáncsőd intézményét bevezető törvény, amely a jelenleg alkalmazható bírósági végrehajtáshoz képest méltányolható feltételeket támaszt az adóssal szemben. A főhitelezőként eljáró bankok részéről viszont az eljárás magas operációs költségeket és munkaerőt igényel majd. A Deloitte összefoglalta a magáncsőddel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Csődvédelem: szeptembertől kérhetik a családok Cikk

Törvényt hozott kedden a parlament a családi csődvédelemről, amely első lépcsőben szeptemberben lép hatályba.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautóadó fizetése

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanfelújítás áfa-visszaigénylése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

EU-s magánszemélytől gépkocsivásárlás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close