12 találat a(z) csökkent cimkére

A román jegybank negyed százalékponttal csökkentette az alapkamatot Cikk

Romániában negyed százalékponttal csökkent a jegybanki alapkamat – közölte pénteken a Román Nemzeti Bank (BNR).

Az EKB 25 bázisponttal csökkentette a három irányadó kamatlábat Cikk

Az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa csütörtöki ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően egyenként 25 bázisponttal csökkentette a három irányadó eurókamat szintjét június 12-étől. Az EKB 2019 óta először csökkentett kamatot – közölte csütörtökön az MTI.

A jegybank csökkentette az alapkamatot, több mint három év után először Cikk

A jegybank 0,75 százalékponttal csökkenti az alapkamatot, a ráta új mértéke 12,25 százalék – írja a hvg.hu.

Németországban csökkentek a termelői árak szeptemberben éves és havi szinten Cikk

Németországban csökkentek a termelői árak szeptemberben éves és havi összevetésben egyaránt – közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken, tájékoztatott az MTI.

Jelentősen csökkent a Nokia negyedéves profitja és bevétele Cikk

Az elemzők által vártnál is nagyobb mértékben csökkent a Nokia finn telekommunikációs berendezésgyártó adózott eredménye és bevétele az idei harmadik negyedévben – közölte az MTI.

KSH: 5,3 százalékkal csökkent az ipari termelés augusztusban az egy évvel korábbihoz képest Cikk

2023 augusztusában az ipari termelés volumene 5,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 6,1 százalékkal mérséklődött. A feldolgozóipari alágak többségében csökkenést mértünk, ugyanakkor a legnagyobb súlyú járműgyártásban, valamint a villamos berendezés gyártásában bővült a termelés volumene. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2023. júliusinál 2,4 százalékkal kisebb volt.

Egyre több érv szól amellett, hogy csökkenteni kell az ingyenes mellrákszűrés korhatárát Cikk

Egyre több érv szól amellett, hogy csökkenteni szükséges az ingyenes mellrákszűrés alsó korhatárát a jelenlegi 45 évről 40 évre. A legfrissebb adatok szerint ugyanis 30 százalékkal nőtt a mellrákkal diagnosztizált fiatal, 50 év alattiak száma – olvasható az az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében.

KSH: 5,3 százalékkal csökkent az ipari termelés Cikk

2023 augusztusában az ipari termelés volumene 5,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 6,1 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2023 júliusához mérten 2,4 százalékkal mérséklődött – írja honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Több mint 10 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma Cikk

2023. februárban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 10,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest. Februárban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 8,6, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 9,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 14,5 százalékkal kisebb lett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2023. január–februárban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 7,3 százalékkal kisebb volt az előző év azonos időszakinál, tette közzé honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A Samsung Electronics negyedéves működési nyeresége 69 százalékkal esett Cikk

A Samsung Electronics dél-koreai vállalat működési eredménye 69 százalékkal csökkent a tavalyi utolsó negyedévben éves összevetésben a chipek és okostelefonok iránti alacsony kereslet miatt – közölte a cég pénteken, tájékoztatott az MTI.

KSH: egy év alatt 3,2 százalékkal nőtt, az előző hónaphoz képest 5,9 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene Cikk

2022 áprilisában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 3,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok termelése közül az épületek építéséé 1,2 százalékkal csökkent, az egyéb építményeké 11,4 százalékkal nőtt. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 5,9 százalékkal kisebb volt a márciusinál – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Olcsóbb lett a tojás Cikk

Olcsóbb lett húsvét előtt a tojás karácsonyhoz képest: akkor mérettől és a termelési módtól függően 42-60 forintot is elkértek darabjáért, de nem volt ritka a 60 forint fölötti ár sem, most a legdrágább sem kerül többe 50 forintnál – írja a Népszava.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tárolási díj áfatartalma

Bunna Erika

adótanácsadó

Ingatlanhasznosítás Horvátországban

Bunna Erika

adótanácsadó

Folyamatos szolgáltatás angol adóalanynak

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink