14 találat a(z) cipő cimkére

Hamisított cipőket foglaltak le Cikk

Több mint négyezer pár hamisított cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei rutinellenőrzés során egy görög kamionban Gyulánál.

Üzlethelyiség megosztása Kérdés

Bérmunka áfavonzata Kérdés

130 millió forint értékű hamisított parfümöt és más termékeket találtak egy olasz járműben Cikk

Mintegy 130 millió forint értékű hamisított parfümöt és más árut találtak egy olasz felségjelű járműben Zala megyében – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Kínai cipőhamisítványokat foglalt le a NAV Cikk

Több mint háromezer pár sportcipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy ellenőrzésen. A csaknem félmilliárd forint értékű hamisított lábbeliket megsemmisítik.

Munkaruha Kérdés

Törökországból származó hamisítványokkal buktak le Ártándnál Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai megközelítőleg 245 millió forint értékű ruhahamisítványt találtak egy bolgár teherautóban.

Gyémántok díszítik a világ legdrágább cipőjét Cikk

Egy dubaji ékszerész a világ legdrágább cipőjét kínálja: az aranyozott és gyémántokkal díszített magas sarkút 17 millió dollárért (4,7 milliárd forintért) lehet megvásárolni.

Hamis márkajelzésű ruhaszállítmányt találtak a pénzügyőrök Cikk

Három kamionban, összesen 626 millió forint értékűre becsült hamis márkajelzéssel ellátott ruhaszállítmányt találtak a pénzügyőrök az M43-as autópálya Krak-éri pihenőhelyén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-t.

FEOR-szám Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném állásfoglalását. Van egy ortopéd gyógyászati cipőket gyártó cég, amely betanított munkásokat alkalmaz. Az alkalmazottak különböző műveleteket végeznek betanítás után, például ragasztás, varrás stb. Szakképzettséggel nem rendelkeznek, önállóan nem tudnak egy cipőt elkészíteni. Kérdésünk, hogy esetükben milyen FEOR-szám alkalmazandó, elegendő-e a 9-es FEOR? Milyen fizetést kell nekik adni? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: T.Mária

Égett a talpuk alatt a talaj: hamisítókat kapcsoltak le Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Debrecenben megközelítőleg 1 millió forint értékű hamis lábbeli talprészeket találtak egy cégnél. A cipőtalpakat lefoglalták, az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.

Cipő, óra, kozmetikum, gyógyszer: évente 85 milliárd euró összegű hamis termék érkezik az EU-ba Cikk

A világkereskedelmi forgalom 2,5 százalékát, az Európai Unió importjának pedig 5 százalékát tette ki a hamisított termékek aránya. Az Európai Unióba érkező áru jelentős részét a Távol-Keletről származó hamisítványok jelentik, hangsúlyozza az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közös tanulmánya.

Hamis termékek raktárait nyitották a kulcsok Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei több mint 21 ezer pár hamis lábbelit, 13 515 darab hamis pólót és nadrágot, illetve majdnem 3000 darab hamis baseball sapkát foglaltak le 195 millió forint összértékben Budapesten.

Óriási razzia kínai cipőkre Cikk

Távol-Keletről származó árukészletet foglalt a NAV egy kft.-től, amely áfa megfizetése nélkül forgalmazott cipőket az ország egész területén. A cég az eddigi adatok alapján mintegy 250 millió forint áfát csalt el.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fordított áfa ingatlanhoz kapcsolódó beszerzés során

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Csoportos személyszállítás - visszaigényelhető áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

5 százalékos áfa, ha egyéni vállalkozó az építtető

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink