65 találat a(z) cégalapítás cimkére

Katás egyéni vállalkozó cégalapítása Kérdés

Szeretném kérdezni, hogy egy katás egyéni vállalkozó alapíthat-e kft.-t, amelyben ő lenne a tulajdonos-ügyvezető, a felesége pedig kisebb tulajdoni részesedéssel lenne tagja a kft.-nek?.Köszönöm válaszukat.

Kevésbé fogynak a magyar cégek Cikk

Februárban 20 százalékkal több volt a törölt, mint az induló vállalkozás, 2580 cégalapítás mellett 3098 cégtörlést tettek közzé, de a cégek számának csökkenése lassulni látszik – derül ki az Opten mai közleményéből.

Sorvezető uniós állampolgár magyarországi cégalapításához Cikk

Szlovák állampolgár magyarországi céget alapítana. Mik az elsődleges lépések az alapítás előtt? Például ügyfélkapu-létesítés, kötelező-e adóazonosító jellel, tajszámmal rendelkeznie a magánszemélynek? Milyen jogviszonyban lehet ügyvezető? Kézbesítési megbízott ki lehet? – kérdezte olvasónk. Dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó szakértőnk válaszolt.

Külföldi állampolgár magyarországi cégalapítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérem szlovák állampolgár magyarországi cégalapításában. Mik az elsődleges lépések az alapítás előtt? Például ügyfélkapu-létesítés, kötelező-e adóazonosító jellel, tajszámmal rendelkeznie? Milyen jogviszonyban lehet ügyvezető? Kézbesítési megbízott ki lehet? Kérem, írja le azokat a pontokat, amelyek eltérnek egy magyar állampolgár cégalapításától! Segítségét köszönöm!

Még mindig sok cég szűnik meg felszámolással az építőiparban Cikk

Közel 6000 új induló céggel és folyamatosan növekedő termelési volumennel rendkívül erős évet zárt tavaly az építőipar, egy év alatt több mint 55 százalékkal több cég indult, mint amennyi megszűnt – derül ki az Opten közleményéből.

Sokkal több céget végelszámoltak tavaly, mint korábban Cikk

Több mint 5 százalékkal több céget alapítottak, és 3,6 százalékkal kevesebb cég szűnt meg tavaly, mint az előző évben, azonban ez sem volt elég, hogy 2019-ben megforduljon a magyar cégek számának évek óta megfigyelhető csökkenése – derül ki a Bisnode cégcsoport legfrissebb adataiból.

Az egész országban fogynak a cégek Cikk

Több mint nyolcezer céggel kevesebb működött Magyarországon 2019 harmadik negyedévének végén, mint egy évvel korábban. A cégek számának csökkenése – az előző időszakokkal ellentétben – az ország minden térségét érinti – közölte negyedéves elemzése alapján a Bisnode Magyarország.

6 hiba, amit a cégnév kiválasztásánál elkövethet Cikk

A cégnév megfelelő kiválasztása sokszor olyan nehéz, mint a gyermekünknek nevet adni. Sokáig rágódunk rajta, amikor pedig kitaláljuk, rá kell jönnünk, hogy még nagyon sok mindennek kell megfelelnie ahhoz, hogy valóban ez legyen a végleges.

Több cég alakult, de több is szűnt meg, mint egy éve Cikk

Tovább erősödött a cégalapítási kedv, januárban és februárban több mint 10 százalékkal több céget alapítottak a tavalyi havi átlagosnál, a cégek száma összességében mégis csökken, a törlések magas aránya miatt – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból.

Kft.-alapítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olyan kérdésem lenne, hogyan történik a kft alapítása? Mi történik az alapításhoz szükséges jegyzett tőkével? Az alapításhoz szükséges 3 millió forintot csak be kell mutatni, és az után az szabadon felhasználható? Vagy esetleg rákerül a kft. számlájára, és csak a kft.-hez szükséges dolgok – például eszköz – vásárlásánál lehet felhasználni? Köszönöm válaszát!

Projektcég könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem egy lakóparkot szeretne létrehozni projektcég keretében. Magánszemélyként a tulajdonában lévő ingatlanjait eladná majd a cégnek, illetve még vásárolna is hozzájuk, közművet építene ki rájuk, és azután "felszabdalva" építési telekként értékesítené. Egyeztetett egy bankkal, amellyel sikerült megegyeznie, a bank részéről indulhat a cég alapítása. A cég könyvelésénél mire kell figyeljek, miben más egy projektcég könyvelése? Hogyan könyvelem a telkek vásárlását, a közmű bevezetésének költségeit? Gondolom, ez utóbbit szét kell osztanom a telkek között. Kérném részletesebb tájékoztatásukat a fenti témával kapcsolatban! Válaszukat előre is köszönöm!

Cégalapítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bt. beltagja (ügyvezetője is) alapíthat egy kétszemélyes kft.-t 50 százalékos tulajdoni hányaddal? Amennyiben igen, akkor van-e valamilyen kikötés, feltétel, hogy milyen jogviszonyban teheti ezt meg? Ha nem – én úgy gondolom, hogy ilyen feltételekkel nem alapíthat a bt. mellett 50 százalékos tulajdoni hányaddal egy kft.-t, mivel az korlátlan felelősséget jelent –, abban az esetben változtat-e a helyzeten, ha nem lesz többségi tulajdonos (például a tulajdoni hányada 49 százalékos lesz vagy annál kevesebb)? Köszönettel. Orbán Ágnes

Cégalapítással kapcsolatos költségek elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás kifejezetten külföldi magánszemélyek hazai cégalapítását szervezi, mely szolgáltatás végső soron egy tanácsadás, hogy milyen előnyökkel, hátrányokkal jár a hazai vállalkozás alapítása, mi a menete stb., illetve megszervezik az ügyfél cégalapítását is és a kapcsolódó szolgáltatókat (ügyvéd, bankszámla, könyvelő, stb.) Az ügyfelek jellemzően a tényleges cégalapítás előtt akár hónapokkal kifizetik a szolgáltatás díját vagy leelőlegezik azt, és csak azt követően kezdődik meg a munka. A társaság és az ügyfél célja az lenne, hogy az a költség már a leendő társaság által fizetett költség legyen. Mivel a díj kifizetése és a szolgáltatás tényleges igénybevétele között akár hosszabb idő is eltelhet, a társaság nem tudja eldönteni, milyen módon oldható ez meg (például, ha a díj tényleges beérkezésekor ad egy számlát, azt nem tudja még a cégre kiállítani, hiszen az ekkor még nem létezik).

NAV bejelentési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy magyar kft. Albániában alapít egy céget. A magyar ügyvezető az albán cégnek is az ügyvezetője lesz. Be kell-e bárhová jelenteni (cégbíróság, NAV) a cégalapítást, és azt, hogy az új cégnek a magyar cég ügyvezetője a vezetője? Köszönettel: Fix Kft.

Külföldi tulajdonos ügyvezető járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldi állampolgár Magyarországon szeretne céget alapítani. Romániában is van cége, ahol mint ügyvezető után megfizetik a kötelező járulékokat. Kérdésem, hogy a magyar cégben is meg kell-e fizetni a tag és ügyvezető után kötelezően fizetendő járulékokat, vagy elegendő egy nyilatkozat a romániai cégtől, hogy ott megfizetik a kötelező járulékokat? Amennyiben Magyarországon is fizetni kell, mi az a minimális összeg, ami után ezt meg kell tenni, és milyen járulékokat kell megfizetni? Köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kivás társaság hipabevallása

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás táppénzen

Szipszer Tamás

adószakértő

Magánokirat felülhitelesítése

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close