7 találat a(z) cég törlése cimkére

Az egyszerűsített végelszámolás lebonyolítása, felfüggesztése Cikk

Előző cikkünkben általános képet adtunk az egyszerűsített végelszámolásról, így annak kezdeményezéséről, előnyeiről, illetőleg arról, hogy kiknek ajánljuk. Mostani írásunkban tájékoztatást nyújtunk arról, hogy visszafordítható-e az egyszerűsített végelszámolás, hogyan fejeződik be az eljárás, melyek a cég feladatai, kötelezettségei, és szót ejtünk az általános szabályokra történő áttérésről is.

Törölni kell-e a cégkaput, ha megszűnik a vállalkozás? Cikk

Egy betéti társaság egyszerűsített végelszámolással megszűnt, a céget a cégbíróság törölte. Törölni kell az ügyvezetőnél a cégkapu-regisztrációt? Ha igen, akkor annak mi a menete? – kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Cég törölt adószáma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy igazából nem működő egyszemélyes kft. adószámát felfüggesztették 1 éven túli adótartozása miatt. A 180 nap elteltével valószínűleg törölni is fogják, mert nincs vagyona, tárgyi eszköze, nem tudja megfizetni a tartozását. Törzstőkéje 3 millió Ft, de a saját tőkéje -600 Ft. Emiatt nem is tudtuk a végelszámolást kezdeményezni. Abban az esetben, ha törlik az adószámát, az ügyvezető saját vagyonával felel-e a tartozásért? Elvált, a lakás a gyerekei nevén van, vagyona nincs, csak a havi jövedelme és két kiskorú gyermeke. Kérdésem: mire számíthat a törlés után?

Bt. megszűnésekor szja-befizetés időpontja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített végelszámolás lezárásakor a tulajdonosok számára a kiadható pénzeszközt, a vállalkozásból kivont jövedelem összegének szja- és ehotartalmát a cég törlésére megjelölt időpont – például augusztus 31. – előtt le kell könyvelni. Kérdésem, hogy a befizetést is teljesíteni kell-e a záró időpont, jelen esetben augusztus 31. előtt a NAV-nak? Válaszát köszönöm.

Cég hivatalból történő megszüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! "A" gazdasági társaság 100 százalékos tulajdonosa "B" gazdasági társaságnak (500 ezer forint jegyzett tőke). "A" gazdasági társaság könyveiben a befektetések között szerepel "B" gazdasági társaság jegyzett tőkéjének megfelelő összeg, 500 ezer forint. "B" gazdasági társaságot 2014. nyarán a cégbíróság hivatalból törölte, mivel a cég nem volt megtalálható, a székhelyén, és a cég képviseletére jogosult személyek lakóhelye ismeretlen. Minderről "A" társaság a cégközlönyből szerzett tudomást. Kérdés: "A" társaság könyveiben lévő befektetést hogyan kell kivezetni? Van-e ennek valamilyen hatása a társasági adóalapra?

Tízezernél több cég vérzett el Cikk

Minden eddiginél számosabb, összesen több mint tízezer cég szűnt meg idén a második negyedévben. Az első félév is negatív rekordot döntött, de jó jel, hogy a megszűnések mögött egyre kisebb számban jelenik meg okként a felszámolás, vagyis egyre kevesebb cég megy úgy tönkre, hogy kifizetetlen számlákat hagy maga után. A gazdasági növekedés pozitív hatásait még nem érezni a cégstatisztikán.

Adószám-felfüggesztés/törlés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég az utóbbi 3 évben nem termelt bevételt, nem is működött, de a felhalmozott kötelező járulék és az egyéb költségek (ügyvéd, illeték) miatt megszűnni sem tud. Most a NAV felfüggesztette az adószámát 365-ös napos késedelem miatt. Ha jól tudjuk, fél év múlva törlik az adószámot, majd pedig kényszertörlési eljárás indul be. Kérdésünk az, hogy milyen további költségekkel jár ez a cégvezetőnek? Feltételezzük, hogy a beltag cégvezető előbb-utóbb megfizeti majd a járulékokat, a fő kérdés az, hogy Önök szerint is ez egyfajta "ingyen" lehetőség a cégnek a megszűnésre? Vagy tévedünk, és van több nem ismert buktató az eljárás során, ami még tetézné a problémát? (A cégvezető nem akar 5 éven belül tag lenni, sem vezető, ez nem probléma, a kötelező bevallásokat is be tudja adni, az sem probléma).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiskorú bevétele legálisan

Lepsényi Mária

adószakértő

Online számlázás

Nagy Norbert

adószakértő

Anyagkészlet felhasználása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close