124 találat a(z) bt. beltagja cimkére

Katás bt. beltagja egyszerűsített végelszámolás alatt Kérdés

Kapcsolt vállalkozás Kérdés

Katás bt.-beltag táppénzen Kérdés

Bt. beltagjának járulékfizetése Kérdés

Katás bt. beltagja lehet-e csendestárs? Kérdés

Bt. nyugdíjas beltagjának díjazása Kérdés

Kisadózó bt. orvos beltagja mint kórházi orvos Kérdés

Bt.-beltag járulékfizetése Kérdés

Kata és a minimum járulékfizetési kötelezettség Kérdés

Korhatár előtti ellátás Kérdés

Nyugdíjas beltag Kérdés

Gyed mellett bt. beltag Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozás tevékenységet nem folytat, mert a vállalkozó gyeden van, alkalmazottja pedig nincs. Gyed mellett ez idő alatt lehet-e katás bt. beltagja személyes közreműködés nélkül? Valamint elláthatja-e az ügyvezetői feladatokat, s ha igen, milyen formában a legkedvezőbb? A kültag személyes közreműködő kata hatálya alá tartozó. Vagy az egyéni vállalkozás, mely most tevékenységet nem folytat, kizárja, hogy beltag legyen? Mindez befolyásolja-e a gyedet ? Segítségüket köszönöm.

Katás bt.-beltag/ügyvezető – tevékenység szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás bt. beltagja személyesen nem működik közre, a társasági szerződés szerint egyben ügyvezető is. Heti 8 órás foglalkoztatása mellett havi 25 ezer forint katát fizet. Lehetne-e a beltag katás státuszát szüneteltetni, s ebben az esetben milyen módon működhetne a bt., például az ügyvezetői feladatokat megbízási szerződéssel, nulla forintos díjazással el lehetne-e látni, vagy milyen más mód lehetne jelenleg a költségek csökkentésére? Kültag személyes közreműködést végez kata hatálya alatt, havi 50 ezer forintot fizet, más tevékenysége nincs. Köszönöm gyors, segítő válaszát.

Választott képviselő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen biztosítási jogviszonyban láthatóak el az alábbi feladatok? Külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepének (GFO:226) képviseletére jogosult tisztsége, aki egyben bt. beltagjaként katás adóalany. Melyek a foglalkoztatás minősége kódok, illetve a biztosítási jogviszony kódjai? Köszönettel a választ.

Bt.-beltag járulékfizetése megbízási jogviszony és ekho mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. beltagja más társasággal megbízási jogviszonyban állt, díja a minimálbér összege (149 ezer forint, melyből az adó- és a járulékok levonásra kerültek), valamint ugyanannál a társaságnál ekhós jövedelme is volt (sportedző). A saját bt.-jében tevékenységet nem végzett, bevétele nem volt. Kérdésem, hogy a megbízási szerződés időtartama alatt a saját bt.-jében terheli-e adó- és járulékfizetési kötelezettség? Ha igen, akkor a minimálbér után vagy a növelt járulékalap után kell fizetnie? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Telefon elvétele munkahelyen

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Tevékenység bővítése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs