55 találat a(z) bor cimkére

Szigorítás jön a külföldi borokra Cikk

Rendelet készül az import borok egyértelmű azonosíthatósága érdekében, várhatóan a rendeletre a napokban minden szükséges aláírás rákerül - mondta az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Szőlő-, bor-, pálinka albizottságának elnöke csütörtökön Budapesten.

A bor és a pálinka adószabályai a falusi turizmusban Cikk

Kínálhatják-e vendégeiket borral, pálinkával a falusi turizmussal foglalkozó vállalkozók? Eladhatnak-e néhány palackkal, butykossal az alkoholból? Itt van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatója.

Bor, mámor, revizor Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal „Prés 2014” elnevezéssel, országos ellenőrzéssorozatot indított a borpiac védelme érdekében, elsődleges cél az EU tagállamaiból tartályban szállított borok illegális forgalomba hozatalának megakadályozása.

Fékeznék az olasz borimportot Cikk

Önkéntes importkorlátozást kér a borkereskedőktől a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) annak érdekében, hogy vissza lehessen szorítani az olasz borok piaczavarónak tartott behozatalát – írja az agrárszektor.hu.

Már az olasz borokban sem bízhat Cikk

Nem biztos, hogy minőségi nedű van a jó nevű olasz vörösborok palackjaiban - derült ki abból a hatósági akcióból, amelynek során harmincezer üveg hamisított bort foglaltak le a héten a hatóságok.

A vám tilos - regisztrációs díjjal védenék a magyar borokat Cikk

Veszélyezteti a magyar borpiac egyensúlyát az import, ezért a szaktárca szeretné visszaszorítani a külföldi borok behozatalát - mondta el Kiss Eliza az MTI-nek.

Drágán fizetnek a pálinkafőzésért és a borpancsolásért Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei cukrozott szilvacefrét, erjedésben lévő szeszes folyadékot, kiszerelt bort, valamint illegális pálinkafőző berendezést találtak egy mezőberényi ingatlanon és egy bócsai telephelyen. Előkerült még néhány, pálinkakészítéshez használatos berendezés és eszköz, illetve borászati adalékanyag, amelyeket a helyszíneken lefoglaltak. A két ügyben összesen 126 millió forintot meghaladó jövedéki bírság várható.

Adatszolgáltatás, költségvetési támogatásról, bankszámláról, borászati-, szőlő- és pezsgőkészletről Esemény

Dec. 15. (Dec. 16.)

Elkapták a drága francia bormárka hamisítóit Cikk

Öt ország hatóságai az európai bűnüldöző szervek közreműködésével sikeresen felszámolták azt a nemzetközi hálózatot, amely az egyik legdrágább francia bormárka, a Romanée-Conti hamisítására és kereskedelmére specializálódott - írja a jogiforum.hu.

Jövedéki engedélyes Kérdés

Hogyan lehetnénk jövedéki engedélyes vállalkozás (csak palackozott bor behozatala az EU-ból), s a későbbiekben lesz-e módunk arra, hogy saját vállalkozáson belül értékesítsük is a terméket? Van egyszerűbb mód, mint nekünk nagykert üzemeltetni erre a célra? Sajnos, ha nem magunkon futtatjuk keresztül a terméket, akkor már nem éri meg behozni. Köszönjük a szíves válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Beépitett telek áfavonzata

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink