54 találat a(z) bor cimkére

Az EU intézkedéseket fogadott el a bor-, zöldség- és gyümölcságazat támogatására Cikk

Az Európai Bizottság rendkívüli intézkedéseket fogadott el a bor-, zöldség- és gyümölcságazat segítésére, az intézkedések közé egyebek mellett a kockázatkezelési alapok, valamint a termelői szervezeteknek nyújtott fokozott támogatás tartozik - erről tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.

Hatályba lépett az új bortörvény, de az új borjogi szabályozásra egy évig várni kell Cikk

Augusztus 1-jén hatályba lépett az új bortörvény és két végrehajtási rendelete, bár a jelentős adminisztratív egyszerűsítéseket tartalmazó új borjogi szabályozás intézkedéseit majd 2022 augusztusától kell alkalmazni. Az egyik, már most életbe lépő könnyítés jegyében a termelőknek – a régi szabályokkal ellentétben – immár analitikai és érzékszervi vizsgálat nélkül lehetőségük van a murci forgalomba hozatalára – hívja fel a figyelmet közleményében az Agrárminisztérium (AM).

Pénztárgép Kérdés

Hibás jelölésű, de minőségileg nem kifogásolható borra figyelmeztet a Nébih Cikk

Hibásan tüntették fel a termőhelyet és az előállítási módot a 2019-es Juhász Muscat Ottonel félédes, fehér, oltalom alatt álló földrajzi jelzésű borok egyes tételein, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Bor kiskereskedelem bevallásai Kérdés

Drágább lesz a bor Cikk

Emelkedik idén a bor termelői ára az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) mérései szerint – írja a Világgazdaság.

Reprezentáció Kérdés

Bor továbbszámlázása Kérdés

Étkezde Kérdés

Elúszott a zsákmány: ismeretlen eredetű bort és pálinkát foglalt le a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy budapesti piacon ismeretlen eredetű pálinkát és bort foglaltak le.

Bor vagy pezsgő? – jövedéki bírságról döntött a Kúria Cikk

A NAV a felperest jövedéki termék tagállamból történő jogellenes behozatala miatt jövedéki bírság megfizetésére kötelezte, egyben elrendelte a jövedéki termék elkobzását és megsemmisítését. A felperes keresetében a határozatok hatályon kívül helyezését kérte azzal, hogy jövedéki terméke nem minősül pezsgőnek és kiszereltnek sem, hanem szőlőbor. Kinek van igaza? A Kúria döntött.

Magas szőlő- és borárakat hozhat a szárazság Cikk

A tavalyinál magasabb borszőlő árakra számít idén az Agrárminisztérium – közölte a mezőgazdaságért felelős államtitkár. Feldman Zsolt hozzátette: Európa nagy szőlőtermő vidékein az előzetesen vártnál alacsonyabb lehet a szőlőtermés, ezért drágul a bor alapanyaga.

33 millió forintért kelt el egy üveg bor egy árverésen Cikk

Egy üveg 1774-ből származó francia bor 103 700 eurós (33,1 millió forintos) áron kelt el egy Lons-le-Saunier-ban rendezett árverésen.

Növekszik a gazdák borszőlő-telepítési kedve Cikk

A tavalyinál nagyobb területen kívánnak új borszőlőt telepíteni a hazai szőlészek, de a beérkezett igények így sem érik el az Európai Unió által engedélyezett maximális területet – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Számla kiállítása Magyarországra érkező turistáknak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Borok és pálinkák Magyarországon tartózkodó turisták részére, webshopon történő (kiskereskedelmi) értékesítésével foglalkozó vállalkozás elindításán dolgozom. A vállalkozás alaptevékenysége előzetesen megvásárolt, üvegezett borokból, illetve pálinkákból összeállított ajándékcsomag/szuvenírcsomag értékesítése. Az értékesítési csatorna webshop, a célcsoport pedig Budapestre érkező (de külföldön élő) turisták, akik átlagosan 2-5 napot töltenek Budapesten. A szolgáltatás specialitásából adódóan felmerülő legfontosabb kérdés, hogy milyen adatokat kell bekérnem ezektől a vevőktől, hogy ki tudjam állítani részükre a számlát, illetve, ha e-számlát állítok ki minden tranzakcióról, akkor is kötelező-e pénztárgép használata? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alapítvány – vállalkozási bevétel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3