120 találat a(z) biztosító cimkére

Együttműködési megállapodást kötött az MNB a biztosítási alkuszok szövetségével Cikk

Hosszú távra szóló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségével (FBAMSZ) – közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

Viharkárok: sokkal kevesebb bejelentés, de jóval magasabb átlagos kárkifizetések Cikk

Az idei május-augusztusi viharszezonban viszonylag kevés kárbejelentéshez a korábbi éveknél jóval magasabb átlagos kifizetések társultak a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) adatai szerint. Idén eddig a január 30-ai orkánok okozták a legnagyobb károkat, amelyek több mint 27 ezer bejelentés alapján csaknem hárommilliárd forintba került a biztosítóknak.

Újabb fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított az MNB a NOVIS biztosítónál Cikk

Újabb fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Magyarországon határon átnyúló szolgáltatóként működő NOVIS biztosítónál, elsősorban a társaság panaszkezelési és ügyféltájékoztatási gyakorlatát, illetve a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmára vonatkozó jogszabályoknak való megfelelést ellenőrzik – tájékoztatta a jegybank pénteken az MTI-t.

Az MNB fokozottan ellenőrzi az aszály miatti kárkifizetéseket Cikk

A növénytermesztőknek egyre súlyosabb károkat okozó csapadékhiány és hőhullámok nyomán az MNB kiemelten tekinti át a továbbiakban, hogy a mezőgazdasági biztosítók eleget tesznek-e az aszálykárok gyorsított felmérésére és kárkifizetésére vonatkozó kormányzati elvárásnak, olvasható a jegybank honlapján.

Munkáltató által kötött biztosítások díjvisszatérítése Kérdés

Megtalált csomag megvételi bizonylata, külföld Kérdés

Viharkár káresemény kártérítése, helyreállítása Kérdés

Saját autó javítása biztosítóra Kérdés

Két biztosító társaságban is tulajdont szerezhet a magyar állam Cikk

A kormány döntése szerint Magyarország és a Vienna Insurance Group várható szerződéskötése után a magyar állam tulajdont szerezhet a magyar AEGON társaságokban és az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt-ben, írja közleményében a Pénzügyminisztérium.

Már nem korlátozza a biztosítók osztalékfizetését az MNB Cikk

Az MNB a továbbiakban nem tartja szükségesnek a biztosítók osztalékfizetési korlátjának fenntartását – derül ki a jegybank honlapjáról. Az osztalékok mértékénél viszont figyelembe kell venni a jegybank volatilitási tőkepuffer fenntartására vonatkozó ajánlását, s a változó hozamkörnyezetnek a tőkére gyakorolt hatását is – közölte az MNB friss vezetői körlevelében. A korlátozások feloldása a részvény-visszavásárlási és a nagy összegű változó javadalmazási célú kifizetésekre is vonatkozik.

Kgfb: a veszélyhelyzet idején lejárt okmányok ellenére is fizetniük kell a kártérítést a biztosítóknak Cikk

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a veszélyhelyzet alatt lejáró hivatalos okmányok – ideértve különösen a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényesség igazolását –, a veszélyhelyzet alatt és annak megszűnését követő 60 napig érvényesek.

MNB-útmutatás a balesetek károsultjainak kárrendezéséről Cikk

Az MNB az átlátható és az ügyfélérdeket előtérbe helyező biztosítói kárrendezés támogatására vezetői körlevelet küldött az érintett biztosítóknak arról, hogy a piaci szereplők hogyan járjanak el a nem-élet biztosítási – leggyakrabban KGFB-balesetek utáni – személyi sérüléses károsultak esetében az őket illető biztosítási járadékok egy összegű megváltásakor.

Kgfb évfordulós váltása: erre érdemes figyelni Cikk

Máig sok autós számára jelenti az új év első napja a kötelező biztosítás fordulónapját. Az átkötés ideje azonban novemberre esik. A biztosítóknak legkésőbb a fordulónap előtti 30. napig meg kell kapniuk a szerződés felmondásáról szóló dokumentumot, ezért a Bank360.hu összegyűjtötte, mire kell figyelni azoknak, akik most váltanak biztosítót.

Céges személyautó javítása, áfa, biztosító Kérdés

Megjelentek a biztosítók és a befektetési alapok legfrissebb statisztikai adatai Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétette honlapján a biztosítók és a befektetési alapok legfrissebb statisztikai adatait.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Társasház adózása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink