436 találat a(z) beszámoló cimkére

Mennyi lehet a házipénztár maximuma? Cikk

Mennyi lehet a házipénztár maximuma? Van-e erre valamilyen jogszabályi kötelezettség? Ha igen, miként szankcionálható az, aki nem ezt nem tartja be? Olvasói kérdésre dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó válaszolt.

Evából tao hatálya alá áttérés Kérdés

Mikrogazdálkodói beszámoló javítása Kérdés

Ügyvédi iroda bevallások Kérdés

Munkaügyi bírság Kérdés

NAV-tájékoztató a bevallások és beszámolók benyújtási határidejének meghosszabbításáról Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a számviteli beszámoló és egyes adóbevallások benyújtási határidejének meghosszabbítására vonatkozó tudnivalókról.

Csoportos társaságiadó-alany – beszámolókészítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A taotörvény 2/A § (2) bekezdésének c) pontja szerint a csoportos társaságiadó-alany tagjai esetén "beszámoló, könyvviteli zárlat összeállítása az összes csoporttagnál egységesen vagy a számviteli törvény III. Fejezete, vagy az IFRS-ek szerint történik". A számviteli törvény III. fejezete az éves beszámolóval foglalkozik, de lehetővé teszi, hogy bizonyos esetben a IV. fejezetben szabályozott egyszerűsített éves beszámolót készítsenek a társaságok. Kérdésem, hogy ha a csoporton belül bármely tag éves beszámolót készít, akkor a többi tagnak is éves beszámolót kell készíteni? Vagy aki teljesíti a feltételeket, az készíthet egyszerűsítettet? Köszönettel.

Társasházak működése, adóbevallása, beszámolója járvány idején Cikk

Közeleg a társasházak adóbevallási határideje. Mire ügyeljenek a közös képviselők (intézőbizottságok) a veszélyhelyzet idején?

Rendelje meg most kedvezménnyel a Számviteli iratminták és szabályzatok csomagunkat! Cikk

Aktualizálja számviteli szabályzatait a csomagban található 63 letölthető és szerkeszthető szabályzat és iratminta segítségével! Miért fontos, hogy szabályzatai mindig megfeleljenek a hatályos jogszabályoknak? Mert a számviteli törvény alapján összeállítandó szabályzatban foglaltaktól eltérő eljárás és a közzétett beszámolóban a lényegesnek minősülő információ nem vagy téves szerepeltetése miatt az adózó szankcionálható. Kerülje el a kockázatot, legyenek szabályzatai naprakészek!

Rosszul is járhat a cég, ha később adja be az adóbevallást Cikk

Adminisztrációs könnyítést jelentenek az adóbevallások, beszámolók későbbi benyújtását lehetővé tevő rendelkezések, de akár még rosszabbul is járhatnak azok, akik élnek a felkínált lehetőséggel és a meghosszabbított határidőig adják le bevallásaikat – hívja fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Teljes társaságiadó-mentesség járhat az újra befektetett profitra Cikk

Törvényjavaslatot nyújtott be a kormány a parlamentnek, hogy egyes adózási tárgyú törvényeknek a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges módosításairól. A javaslat biztosítja, hogy a fejlesztési tartalék összegét az egész adózás előtti nyereségből le lehet írni. Emellett azokat az adókönnyítő intézkedéseket is tartalmazza, amelyek csak úgy tudnak érdemi segítséget nyújtani a vállalkozásoknak, ha a veszélyhelyzetet követően is hatályban maradnak.

Egyszerűsített végelszámolás járvány idején Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olvastam a 140/2020. (IV. 21.) kormányrendeletet, ami a beszámolók határidejének elhalasztásáról szól. Az a kérdésem, hogy ez vajon mennyiben befolyásolja az egyszerűsített végelszámolás menetét? Az éves adók (társasági adó, kiva) bevallásának határideje is kitolódik emiatt. Hogyan tud vajon zárni egy cég 150 napon belül, ha a NAV csak a határidő napján (szept 30.) fogja könyvelni a kötelezettséget? Nem látjuk tisztán a NAV adószámlát, a 150 napot már meghaladja a mai dátumhoz képest is, de aki már belekezdett, arra hogyan hat? Köszönettel Lengyel Krisztina

Kihirdették: haladék az adóbevallásokhoz, beszámolókészítéshez Cikk

Kihirdette a kormány a 82. számú Magyar Közlönyben az adózási könnyítésekről szóló kormányrendeletet.

2019. évi beszámoló közzétételének határidő módosítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Palkovics miniszter április 4-én bejelentette, hogy a beszámolók közzétételének a határideje, a vészhelyzetre való tekintettel, 2020. szeptember 30-ára módosul. A vonatkozó jogszabályt nem találom. Szíves segítségüket kérem. Köszönettel Benke Tamásné

Több oszlopos beszámoló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik társaság 2020.02.hónapban 2016, 2017, 2018 évekre visszamenőleg sztornózott kimenő számlákat. Kérdésem: Ebben az esetben módosítani kell-e a beszámolót? Ha igen, egy összegben vagy évekre bontva? A most aktuális beszámolóban (2019. évi) kell végrehajtani a módosítást? Számvitelileg hogyan kell kezelni a módosítást, az árbevétel mellett mi a másik oldal? Köszönettel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fordított áfa építőipari szolgáltatásnál

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlaneladás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs