21 találat a(z) belföld cimkére

Ellentmondások a fuvarosok napidíja körül. Hátrányos szabályok Cikk

Nehezen értelmezhetőek, esetenként indokolatlanul hátrányosak a fuvarosok napidíjára vonatkozó, idén hatályba lépett változások, derül ki a témához az Adózónához érkező kérdésekből. Cikkünk összefoglalja a szabályozás lényegét és rámutat azokra a diszkriminatív jelenségekre is, amelyek megoldása – véleményünk szerint – csak az előírások megfelelő korrekciójától várható.

Belföldi napidíj belföldi fuvarozás esetén Kérdés

Belföldi közúti árufuvarozást végző társaság munkavállalói esetében a munkaszerződésben meghatározott munkavégzés helye változó. Naponta több fuvart is lebonyolítanak a munkavállalók "kiküldetésben", azonban a távollétek egyike sem haladja meg a hat órát. Együttesen naponta meghaladják azt. A változó munkahely miatt járhat-e nekik belföldi napidíj, és ha csak együtt számolva éri el a távollét időtartama a napi hat órát, kaphatnak-e napidíjat..

Kiküldetés belföldre: mi jár, mi adható, mi jön még rá? Cikk

Egyéni vállalkozó alkalmazottaival együtt gyakran dolgozik belföldi kiküldetésben. Kaphatnak-e napidíjat, kötelező-e adni, mennyi lesz a közteher? Olvasói kérdésre Surányi Imréné adószakértő válaszolt.

Szja Kérdés

Van egy magánszemély ügyfelem, akinek Németországban és itthon is van van bejelentett lakcíme. Az év nagy részében itthon van, de kintről is van jövedelme, ami után levonják az adót. Kérdésem, hogy melyik országban kell az adóbevallást benyújtania? Köszönettel! B.Kati

ÁFA EU tagállamból megrendelés termékmegjelenítésre Kérdés

Tisztelt Szakértő! "C" belföldi kft.-hez egy EU tagállamból érkezik megrendelés, magyarországi műsorban termékmegjelenítésre. Ez a " C" belföldi kft.teljes kampány munkát végzi a külföldi megrendelőnek. A termékmegjelenítésről a "C" kft. áfás számlát kap, ezt hogyan lehet továbbszámlázni a külföldi megrendelő felé? Áfával terhelten? Köszönettel Ildikó

Amit a kiküldetési költségek adózásáról és elszámolásáról tudni kell Cikk

Kell-e adózni a dolgozók szállásköltsége és étkeztetése után belföldi kiküldetés esetén? Olvasónk kérdésére Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Térburkolat, esővíz-elvezetés

Nagy Norbert

adószakértő

Lízingzárás könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close