• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Kiküldetési rendelvény dokumentálása

Tisztelt Szakértő! Szervezetünk munkavállalóink részére (saját gépkocsis vagy tömegközlekedéses) belföldi és többnyire repülővel végrehajtott külföldi kiküldetések esetében költségtérítést biztosít. Ehhez kiküldetési rendelvényeket használunk, amelyek tartalmazzák a hatályos jogszabályok által előírt kötelező adatokat. A kiküldetési rendelvényeket EXCEL és WORD formátumban töltjük, íratjuk alá az érintettekel, sorszámozzuk őket, majd lefűzzük azokat, valamint a vonatkozó adatokat rögzítjük a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartásába. Az adózónán ezt a hétéves cikket találtam az ügyben: https://adozona.hu/altalanos/Kotelezoe_a_kikuldetesi_rendelveny_szigoru__YG1BN5, ami a szigorú számadású dokumentumok nyilvántartási kötelezettségét emeli ki. Más internetes források azt emelik ki, hogy nem szabad EXCEL vagy WORD formátumban vezetni a kiküldetési rendelvényeket, érzékeltetve, hogy csak a bolti formanyomtatvány vagy informatikai megoldás használható. Kérem állásfoglalását, hogy a fent leírt rendszerünk működőképes-e vagy változtatás szükséges. A fentiekhez hasonlóan egyes munkatársaink a szervezet által bérelt cégautókat is igénybe vesznek feladataik ellátásához. Ehhez szintén EXCEL-ben kitöltött, aláírt, sorszámozott útnyilvántartási táblázatokat vezetnek, amelyek az összes releváns adatot tartalmazzák. Kérem állásfoglalását, hogy az útnyilvántartások vezetése ilyen módon megfelelő-e vagy változtatás szükséges?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close