8 találat a(z) bejelentésköteles cimkére

NAV-tájékoztató: ekáer-bejelentésköteles termékkör változásáról Cikk

2021. július 9-én bővült az ekáer-bejelentésköteles termékek köre, olvasható Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Rendeletmódosítás: bejelentésköteles szolgáltatási tevékenység esetén a bejelentés elmulasztása miatti bírságról Cikk

A Magyar Közlöny 149. számában megjelent a Kormány 464/2021. (VIII. 5.) Korm. rendelete a bejelentésköteles szolgáltatási tevékenységek tekintetében a bejelentés elmulasztása esetén fizetendő bírságról, továbbá a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatóságok általános kijelöléséről szóló 186/2009. (IX. 10.) Korm. rendelet módosításáról.

Raklap visszaszállítása Kérdés

Ekáer: bővült a bejelentésköteles termékek köre Cikk

Július 9-étől meghatározott építőipari alapanyagok fuvarozása is ekáerszám-igénylési kötelezettség alá esik. 2021. január 1-jétől kizárólag azon termékek vonatkozásában kell ekáer-bejelentést tenni, amelyek az új szabályok szerint bejelentésköteles termékeknek – ami a gyakorlatban a kockázatos termékek körét jelentette – minősülnek. A fenti könnyítéssel egyidejűleg a kockázatos – és így a bejelentésköteles – termékek köre a korábbiakhoz képest nem módosult, olvasható a PwC elemzésében.

Képzés és mentorálás áfája2 Kérdés

Fordított áfa Kérdés

Tisztelt Adózóna! Ügyfelem generálkivitelezői szerződés keretében családi házat épít, mely bejelentésköteles. Felmerült a kérdés, hogy a villanyszerelő munkadíja (kizárólag munkadíj, az anyagot a kivitelező külön vásárolta) egyenesen vagy fordítottan adózik? A villanyszerelő vállalkozó és ügyfelem is belföldi áfaalany. Válaszukat előre is köszönöm!

Bejelentésköteles építési tevékenység áfája Kérdés

2017-től már csak bejelentésköteles a lakóingatlan építése, tehát nem kell építési hatósági engedély. Ilyen esetben az alvállalkozó továbbra is fordított áfásan számláz az a fővállalkozó részére?

Építés-szerelési tevékenység áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy adóalany megrendelésére végzett építés-szerelési tevékenység akkor is fordított áfás-e, ha az ingatlan építése csak bejelentésköteles? A 300 nm alatti 2 lakásos társasház esetében csak bejelentési kötelezettség van az építéshatóság felé, engedélyezési eljárás nincs. Köszönettel Papp Éva

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Évközben átalányadóról szja-ra váltás

Adózóna szerkesztőség

kérdések és válaszok

Ingatlanbérlet, rezsi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs