603 találat a(z) bejelentési kötelezettség cimkére

Tudnivalók a szakképzési munkaszerződésről Cikk

Április 19-én vette kezdetét az Országos Bérügyviteli Bajnokság, amelyet – a BGE, az MKIK és a NAV mentorálásával – 12. alkalommal hirdetett meg a NEXON 2024-ben. Újabb cikksorozatunkban a bajnokság 2. fordulójának feladataiból válogatunk, ismertetve azok megoldásait. Jelen írásunkban a szakképzési munkaszerződéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat ismertetjük.

NAV-lista: ők nem tettek eleget bejelentkezési kötelezettségüknek Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétette a bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztó adózók friss listáját.

Bejelentési dokumentum Kérdés

Ingatlan bérleti díja Kérdés

Külföldi rendezvény Kérdés

Magyarországra kiküldött munkavállalók bejelentése Cikk

Szakmai cikkek tömkelege foglalkozik a más országból Magyarország területére kiküldött/kirendelt munkavállalók személyi jövedelemadóját és társadalombiztosítási helyzetét érintő kérdésekkel, azonban van egy terület, mely talán kevesebb figyelmet kap: a Magyarországra kiküldött munkavállalók bejelentésével, regisztrációjával kapcsolatos szabályok. Cikkünkben két bejelentési kötelezettséggel foglalkozunk.

Külföldi magánszemélytől vásárlás Kérdés

DK iroda ügyintézője Kérdés

Egyéni vállalkozás lépésről lépésre: sorvezető a NAV-tól Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az egyéni vállalkozás alapítására vonatkozó főbb szabályokról.

Itt a legújabb NAV-lista: ők trükköznek az alkalmazottak bejelentésével Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján rendszeresen közzéteszi azoknak a foglalkoztatóknak a nevét, székhelyét, lakcímét, adószámát (természetes személyeknél az adóazonosító jelet), amelyeknél a végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem jelentették be az alkalmazottuk munkaviszonyát – írja honlapján a NAV.

Tanulmányi célú tartózkodási engedély melletti munkavégzés Kérdés

Jogviszonyváltozásokra figyelmeztet a NAV-Mobil Cikk

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ezáltal a felhasználók azonnal megtudhatják, ha a munkáltatójuk akár közös megegyezéssel, akár egyoldalúan módosította a foglalkoztatásuk feltételeit.

Vendéglátók kötelezettségei Kérdés

Bírság fenyeget magyar cégeket, ha nem veszik komolyan ezt a kötelezettséget Cikk

Magyarországon több mint 2200 importőrnek kellett volna adatot szolgáltatnia a tavaly október elején indult CBAM-rendszer (karbonvám) első negyedéves időszakában. A többszöri határidő-módosítás ellenére eddig csak körülbelül 500-an tettek eleget ennek a kötelezettségnek a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság áprilisi adatai szerint. Bírsággal sújthatók azok, akik a 2024. július 31-ei végső határidőig sem nyújtanak be jelentést – figyelmeztet az Andersen Magyarország.

Szoláriumnyitás Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink