11 találat a(z) befektető cimkére

Az Aegon és az OTP alapkezelők elkülönítik orosz részvényalapjaik befagyott és likvid eszközeit Cikk

Az Aegon Alapkezelő Zrt. és az OTP Alapkezelő Zrt. elkülönítik orosz részvénybefektetési alapjaikon belül a befagyott, illetve a likvid eszközállományt. A befektetési jegysorozatok megosztása nem változtatja meg a befektetők vagyonát, pusztán annak megosztásáról van szó. A hazai orosz kitettségű befektetési alapok állománya minimális a befektetési alapok piacán belül – tette közzé honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Ingatlanpiac: csökkenő forgalom, növekvő befektetői aktivitás Cikk

Csökken a forgalom az ingatlanpiacon a nyáron, a befektetési céllal lakást vásárlók ugyanakkor aktívak – közölte a Duna House pénteken az MTI-vel.

Cégek piaci értéke: számít a vállalati érték és a viselkedési kultúra is Cikk

A befektetők és a társadalom is nagyobb nyitottságot vár el a szervezetektől – derül ki az EY több mint 1000 pénzügyi vezető körében készített globális felméréséből. A cégkultúrára vonatkozó információk a befektetői döntéseket is jelentősen befolyásolják, a vállalati jelentések azonban ritkán tartalmaznak ilyen jellegű adatokat.

Egyházi nyugdíjpénztár építtet parkolóházat Cikk

Az Erdélyi és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület közös nyugdíjpénztára parkolóházat építtet a kolozsvári Házsongárdi temető bejáratához, a kolozsvári városi tanács csütörtöki ülésén elfogadta a temetőbejárat környékének a részletes területrendezési tervét, amely az építési engedély kibocsátásához szükséges.

Íme egy újabb törvénymódosítás! Megszűrné a kormány a stratégiai befektetőket Cikk

Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

2 milliárd forintot csalt ki befektetőktől és elsikkasztotta pénzüket Cikk

A Debreceni Járásbíróság 556 rendbeli csalás és sikkasztás bűntettében, valamint 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében mondta ki szerdán bűnösnek azt az ebesi férfit, aki 559 sértettől csaknem 2 milliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között – tájékoztatta a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője az MTI-t.

Eladná a cégét vagy tőkéstársat keres? Így értékelje az üzletrészét Cikk

Gyakran halljuk, hogy a tulajdonos kiöregedésével az utódok már nem akarják folytatni az előző generáció által felépített vállalkozást, inkább értékesítenék azt. Az sem ritka, hogy a fellendülőben lévő cég további fejlődéséhez szakmai vagy pénzügyi befektetőre lenne szükség. Előfordul az is, hogy a tulajdonosok maradnának ugyan, de a növekedéshez hitelt vennének fel, esetleg pályázatokon indulnának. Ilyenkor szükség van a cég (üzletrész) értékének megállapítására.

Befektetők figyelem! Itthon sem szolgáltathat a Cipruson felfüggesztett társaság Cikk

A ciprusi értékpapír-felügyelet felfüggesztette az eddig Magyarországon is határon átnyúló szolgáltatást teljesítő Best Choice FBC Ltd. befektetési szolgáltatásra vonatkozó engedélyét. A társaság így itthon sem folytathat befektetési szolgáltatási tevékenységet – közölte az MNB. Az esetleges hazai ügyfelek megkeresésére a ciprusi felügyelet nyújt tájékoztatást.

Befektetők figyelem: ennél a banknál és zálogháznál folytat eljárást az MNB Cikk

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta a König Bank Zrt.-nek, továbbá a Király Arany és Gyémánt Zálogház Kft.-nek, hogy jogosulatlanul bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzenek. Az MNB piacfelügyeleti eljárásokat folytat a társaságoknál.

Így kerüld el a 6 százalékos eho-t, ha befektető vagy Cikk

A befektetőknek négy hete van a 6%-os EHO megfizetésének elkerülésére. Augusztus 1-jéig van lehetőség ugyanis. a kamatjövedelem realizálására az új közteher megfizetése nélkül.

Becsukódik egy adókiskapu a befektetők előtt Cikk

Csökken jövőre a kamatadó, de az eddig adómentes hozamokra is kivetik. Becsukódik egy adókiskapu a befektetők és a megtakarítók előtt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Telephely eladása

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs