10 találat a(z) bankszámlakivonat cimkére

Előleg számlázása Kérdés

Adó alól mentes tevékenységet folytató katás egyéni vállalkozó számla- és nyugtaadási kötelezettsége Kérdés

Hiteligénylés: a bankszámlakivonat tételei között ezek a buktatók lehetnek Cikk

Jelzáloghitel-igénylés legfontosabb része a jövedelemvizsgálat. Ehhez kötelezően be kell nyújtanunk a bevételünket igazoló dokumentumokat, amelyek köre jövedelmünk típusától függően változhat. Bármilyen jövedelemről legyen azonban szó, a bankszámlakivonatot minden esetben alaposan ellenőrzi majd a bank. Ezen pedig számos olyan dolog szerepelhet, ami gondot okozhat. Kevesen tudják, de lakáshitel igénylésekor az egyik leggyakoribb buktató a bankszámlakivonat, pontosabban néhány azon szereplő tétel. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték azokat a szarvashibákat, melyeket érdemes elkerülni.

Katás bt. kártyás fizetés Kérdés

Banki könyvelés – könyvelési dátum vagy értéknap = teljesítés napja? Kérdés

Magáncélú vásárlások Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az alábbi témában kérnénk segítségüket. Egy kft. sorozatosan céges bankkártyával fizet ki magáncélú vásárlásokat. A vásárlásokról minden esetben rendelkezik ugyan a cég nevére kiállított számlákkal, melyek bankkártyás kiegyenlítése szerepel a céges bankkivonaton is. A számlákon viszont egyértelműen nem a vállalkozás tevékenységével összefüggő tételek (élelmiszerek, bútorok, háztartási gépek) szerepelnek. A vállalkozás kizárólag építőipari tevékenységet folytat. Mi a teendő, hogyan kell elszámolni ebben az esetben a cég nevére szóló áfás számlákat illetve azok kiegyenlítését a céges bankkivonatokon? Milyen módon rendezhetőek ezek a vásárlások a magánszeméllyel (ügyvezetővel) összefüggésben? Megoldás lehet-e, ha a társaság ezen számlák ellenértékét áfával növelt értékkel kiszámlázza a magánszemély részére? (Bár ebben az esetben a számlázott tételek nem szerepelnek a tevékenységi körben.) Segítségüket előre is köszönjük!

Ingatlanbérbeadás utalással fizetés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély magánszemélyként ad bérbe ingatlant másik magánszemély számára. A bérbeadásról szerződés készült, mely tartalmazza, hogy a bérbevevő mely időpontokban és mennyi összeget köteles bérleti díj jogcímén fizetni a bérbeadó bankszámlájára. Kell-e a bérbeadónak más számviteli bizonylatok kiállítania a bérbeadásról, vagy a szerződés és az átutalást alátámasztó bankszámla-kivonatok elegendőek? Válaszát előre is köszönöm!

Hiányzó beérkező számlák Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem könyvelése során többször előfordul, hogy a banki kivonaton bankkártyás fizetésként megjelenő tételhez hiányzik a számla. A cég szálláshelyet üzemeltet, ahol reggeliztetés is folyik, nagyon sok kis összegű számla van élelmiszerről – jellemzően ezek hiányoznak vagy kisebb üzemanyagszámlák. Mi a teendő ezekkel a tételekkel? Könyvelhetem-e bruttó módon költségként, ha igen, növeli-e az adóalapot (kiva alanya a cég)? Vagy más módon kell kezelni? Köszönettel várom válaszát.

EU-n kívül vásárolt szerszám elszámolása Kérdés

Társaságunk a Dél-Afrikai Köztársaságban végzett munkát. A munkavégzés során derült ki, hogy kell még néhány kézi szerszámot vásárolni, ezért kénytelen volt egy ottani kereskedelmi boltban ezeket beszerezni. Ennek az értéke mintegy 400 ezer forint volt. A számla kiegyenlítése a társaság bankkártyájával történt, ez meg is jelenik a bankszámlakivonaton. Az ott kapott számlán nem szerepel vevőként társaságunk neve, címe, adószáma. Az eladó neve, címe, adószáma megjelenik a számlán. A munka befejeztével ezeket a szerszámokat otthagytuk. Kérdés az, hogy elszámolható-e szabályosan, és ha igen, hogyan ez a számla a társaságunknál, kell-e az áfabevallásban szerepeltetni?

Bankszámlakivonat könyvelése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az lenne a kérdésem, hogy szabályos-e, ha az elektronikusan lekért napi bankszámlakivonat alapján könyvelem a bankot, eredeti kivonatot viszont csak havi rendszerességgel kapok eltérő sorszámmal? Köszönettel: K.O.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Gyes melletti táppénz

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Rezsitámogatás kkv-k számára

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs