7 találat a(z) bankszámlakivonat cimkére

Katás bt. kártyás fizetés Kérdés

Banki könyvelés – könyvelési dátum vagy értéknap = teljesítés napja? Kérdés

Magáncélú vásárlások Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az alábbi témában kérnénk segítségüket. Egy kft. sorozatosan céges bankkártyával fizet ki magáncélú vásárlásokat. A vásárlásokról minden esetben rendelkezik ugyan a cég nevére kiállított számlákkal, melyek bankkártyás kiegyenlítése szerepel a céges bankkivonaton is. A számlákon viszont egyértelműen nem a vállalkozás tevékenységével összefüggő tételek (élelmiszerek, bútorok, háztartási gépek) szerepelnek. A vállalkozás kizárólag építőipari tevékenységet folytat. Mi a teendő, hogyan kell elszámolni ebben az esetben a cég nevére szóló áfás számlákat illetve azok kiegyenlítését a céges bankkivonatokon? Milyen módon rendezhetőek ezek a vásárlások a magánszeméllyel (ügyvezetővel) összefüggésben? Megoldás lehet-e, ha a társaság ezen számlák ellenértékét áfával növelt értékkel kiszámlázza a magánszemély részére? (Bár ebben az esetben a számlázott tételek nem szerepelnek a tevékenységi körben.) Segítségüket előre is köszönjük!

Ingatlanbérbeadás utalással fizetés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély magánszemélyként ad bérbe ingatlant másik magánszemély számára. A bérbeadásról szerződés készült, mely tartalmazza, hogy a bérbevevő mely időpontokban és mennyi összeget köteles bérleti díj jogcímén fizetni a bérbeadó bankszámlájára. Kell-e a bérbeadónak más számviteli bizonylatok kiállítania a bérbeadásról, vagy a szerződés és az átutalást alátámasztó bankszámla-kivonatok elegendőek? Válaszát előre is köszönöm!

Hiányzó beérkező számlák Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem könyvelése során többször előfordul, hogy a banki kivonaton bankkártyás fizetésként megjelenő tételhez hiányzik a számla. A cég szálláshelyet üzemeltet, ahol reggeliztetés is folyik, nagyon sok kis összegű számla van élelmiszerről – jellemzően ezek hiányoznak vagy kisebb üzemanyagszámlák. Mi a teendő ezekkel a tételekkel? Könyvelhetem-e bruttó módon költségként, ha igen, növeli-e az adóalapot (kiva alanya a cég)? Vagy más módon kell kezelni? Köszönettel várom válaszát.

EU-n kívül vásárolt szerszám elszámolása Kérdés

Társaságunk a Dél-Afrikai Köztársaságban végzett munkát. A munkavégzés során derült ki, hogy kell még néhány kézi szerszámot vásárolni, ezért kénytelen volt egy ottani kereskedelmi boltban ezeket beszerezni. Ennek az értéke mintegy 400 ezer forint volt. A számla kiegyenlítése a társaság bankkártyájával történt, ez meg is jelenik a bankszámlakivonaton. Az ott kapott számlán nem szerepel vevőként társaságunk neve, címe, adószáma. Az eladó neve, címe, adószáma megjelenik a számlán. A munka befejeztével ezeket a szerszámokat otthagytuk. Kérdés az, hogy elszámolható-e szabályosan, és ha igen, hogyan ez a számla a társaságunknál, kell-e az áfabevallásban szerepeltetni?

Bankszámlakivonat könyvelése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az lenne a kérdésem, hogy szabályos-e, ha az elektronikusan lekért napi bankszámlakivonat alapján könyvelem a bankot, eredeti kivonatot viszont csak havi rendszerességgel kapok eltérő sorszámmal? Köszönettel: K.O.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

féltestvér ajándékozási illetéke

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kedvezményezett átalakulás, plusz jegyzett tőke

Pölöskei Pálné

adószakértő

Importáfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close