36 találat a(z) bankmonitor.hu cimkére

Lakáscélú jelzáloghitel-elengedés: kinek, milyen hiteleknél, milyen esetekben jár? Cikk

A családok számára komoly pénzügyi előnyt jelent a gyermekek után járó tartozáselengedés, amely a meglévő lakáscélú jelzáloghitelek tőketartozását csökkentheti. A Bankmonitor.hu szakértői összeszedték a legfontosabb tudnivalókat, valamint egy példán keresztül is megmutatják, mekkora pénzügyi előnyt is jelenthet valójában ez a családnak.

Lakásvásárlás: eladói és vevői oldalon is bőven vannak költségek Cikk

A lakás vagy lakóház vételárán felül jelentős többletköltséggel is számolniuk kell a vásárlóknak, mindemellett egy adásvétel során eladóként is keletkeznek kiadásaink. A Bankmonitor.hu honlapján összegyűjtötte ezeket, valamint megnézte, kinek mit kell fizetnie belőlük.

Már olcsó adatroamingot is kínál a Revolut Cikk

A Revolut Magyarországon is elérhetővé teszi az úgynevezett eSIM adatroaming szolgáltatását, amely különösen külföldön jelenthet nagy biztonságot és kiszámítható költséget. Hiszen a Revolut mobilalkalmazás használatához mobilinternetre van szükség, az adatcsomag vásárlása pedig sok országban nem egyszerű, illetve drága. Mostantól azonban a mobilalkalmazásban pár kattintással vásárolhatunk adatcsomagot, ami több mint 100 országban használható fel. A Bankmonitor.hu honlapján összefoglalta, hogy miről is van szó.

Érdekes kérdések az ingyenes lakásbiztosítás-váltással kapcsolatban Cikk

Érdemes lehet márciusban előkeresni a lakásbiztosításunkat, ugyanis márciusban ingyenesen és szabadon lehet biztosítót váltani egy jogszabályii rendelkezésnek köszönhetően. Mivel a lehetőség csak ideiglenes, nem érdemes halogatni a dolgot, már csak azért sem, mert éves szinten akár több tízezer forintot is meg tudunk így takarítani, írja honlapján a Bankmonitor.hu.

Fogyóban a Nyugdíjbiztosítási Alap: átalakul a nyugdíjrendszer? Cikk

A költségvetésben tervezettnél is sokkal nagyobbra nőtt a Nyugdíjbiztosítási Alap 2023-as hiánya. A Bankmonitor összegyűjtötte, hogyan alakultak tavaly a járulékbevételek és a nyugdíjkiadások, és a számokból kiindulva kell-e számítani a jövőben a nyugdíjrendszer érdemi átalakítására.

Szárnyalhat a bitcoin: a tőzsdefelügyelet „felszállási engedélyt” adott a Bitcoin-ETF-eknek Cikk

Nagy esemény történt a január elején 15. születésnapját ünneplő Bitcoin háza táján. Az amerikai tőzsdefelügyelet jóváhagyta számos olyan befektetési alap elindítását, melyek közvetlenül a népszerű kriptodevizába fektethetnek. E befektetési alapok segítségével olyan befektetői rétegek is részesedhetnek a Bitcoin jövőbeni hozamából, akik egyébként nem szeretnének kilépni a hagyományos pénzügyi rendszer keretei közül, írja elemzésében a Bankmonitor.hu oldala.

Alapkamat-csökkentés: egyes hitelek, betétek kamata most tényleg változik Cikk

Az MNB keddi kamatdöntő ülésén határozott a jegybanki alapkamat mértékéről is: az október 25-től érvényes új irányadó kamatszint 12,25%. Ez 75 bázispontos csökkenésnek felel meg. Van olyan betét, hitel, melyet ez a lépés már tényleg közvetlenül érint, de a legtöbb adós nem igazán fogja érezni a döntés hatását – írja a Bankmonitor.hu.

November elsejétől változtat a Revolut a devizaváltási szabályain Cikk

A Revolut a napokban e-mailben is tájékoztatta regisztrált felhasználóit, hogy a lakossági számlákra vonatkozó pénzváltási feltételek 2023. november 1-jén megváltoznak. De mit is jelent ez a gyakorlatban? A Bankmonitor.hu összefoglalta a kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat.

Így szigorodik a babaváró hitel: jogszabályi és hitelképességi feltételek is vannak Cikk

Komoly szigorítás lép életbe 2024-től a Babaváró hiteleknél: ekkortól a feleség nem lehet 30 évesnél idősebb az igénylés időpontjában. Kivéve akkor, ha már úton van a baba, ebben az esetben még a jelenleg is érvényes 41 év lesz a felső korhatár jövőre. A módosítás miatt sokan eleshetnek a lehetőségtől, ugyanis az MNB adatai szerint a Babaváró hitelek közel 60 százalékánál a nők életkora elérte vagy meghaladta a 30 évet a hitelfelvétel pillanatában. A Bankmonitor szakértői szerint azonban egyre fogy azon párok ideje, akik még idén kihasználnák a lehetőséget, mert nem minden jogosultsági feltétel teljesíthető a hátralévő három hónap alatt.

Babaváró hitel: ezek a változások szeptemberben Cikk

Szeptember elsejétől módosulnak a babaváró hitel feltételei. A legfontosabb változás talán az, hogy újabb esélyt kaphatnak azok, akik korábban felvették a babavárót és elváltak, olvasható a bankmonitor.hu elemzésében.

A mostani feltételekkel feleannyi babavárót sem vettek volna fel Cikk

2024-től jelentősen változnak a babaváró hitel igénylési feltételei A Bankmonitor.hu az oldalán összegyűlt adatok alapján megállapította, hogy az új feltételeknek jóval kevesebben fognak megfelelni. Az oldal kalkulátorát használók közül például minden második (50 600) párnál a feleség már betöltötte a 30. életévét, vagyis a 2024-ben érvénybe lépő szabályok alapján már minden második pár elesett volna a lehetőségtől.

Melyik állampapírt érdemesebb megvásárolni: a prémium magyar állampapír vagy a diszkont kincstárjegy éri meg jobban? Cikk

Új állampapírt dobott piacra a Magyar Államkincstár: 2023. március 27-től vásárolható a legújabb, 2030/J sorozatszámú prémium magyar állampapír. Ennek apropóján a Bankmonitor.hu megvizsgálta, melyik állampapírral járhatnak a legjobban a befektetők a következő 1 évben.

Bónusz Magyar Állampapír: új sorozat értékesítése indult Cikk

A 2025/N Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP) forgalmazása 2023. február 20-ával lezárult, helyette egy új, 2026/O sorozatot lehet vásárolni. A két konstrukció feltételei nagyon hasonlók, van azonban néhány eltérés. Az inflációkövető prémium állampapír mellett egy másik nagyon vonzó lakossági állampapír is elérhető jelenleg. A bónusz állampapír kamata a 3 hónapos futamidejű Diszkont Kincstárjegyek aukciós átlaghozamához van kötve. A jelenleg elérhető kamat ezen konstrukció esetében is bőven a kétszámjegyű tartományban helyezkedik el, írja oldalán a bankmonitor.hu.

Szinte minden banknál ismét elérhető a babaváró hitel Cikk

A babaváró hitel sorsa sokáig bizonytalan volt, ezért számos pénzintézet felfüggesztette év végén a kölcsönigénylés befogadását. A támogatást azonban változatlan feltételekkel lehet igényelni 2023-ban, így bankok is újraindították a konstrukció forgalmazását, olvasható a Bankmonitor.hu elemzésében.

Rezsitámogatás kkv-k számára: hamarosan indul a roham Cikk

Megjelent az energiaintenzív tevékenységet folytató feldolgozóipari termelő vállalkozások pályázati kiírása. Az energiaköltségek növekedésének felére, az energiahatékonyság-javítást célzó beruházásoknak 15 százalékára lehet támogatást kérni. Regisztrálni október 20-ától lehet. A programra 75 milliárd forintot különítettek el. A keretösszeg nagysága és a meghatározott határidők alapján érdemes gyorsan lépniük az érdeklődőknek, olvasható a bankmonitor.hu elemzésében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fordított áfa ingatlanhoz kapcsolódó beszerzés során

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Csoportos személyszállítás - visszaigényelhető áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

5 százalékos áfa, ha egyéni vállalkozó az építtető

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink