29 találat a(z) babakötvény cimkére

Kamatjövedelem után magánszemélyeket terhelő adókötelezettségek Cikk

A kamatjövedelem az egyik leggyakoribb típusú passzív jövedelemforrás jelenleg Magyarországon, mely a magánszemélyekre és a társaságokra egyaránt jellemző. Kamatjövedelemnek minősül többek között a bankbetétekre, takarékbetétekre kötött szerződés alapján jóváírt kamat, a magyar államkötvények/kincstárjegyek kamata, és az egyes biztosítói kifizetésekből származó jövedelmek.

Megérkezett az állami támogatás a babakötvényes számlákra Cikk

Jóváírták a Start-számlákon az éves állami támogatást. Ez az összeg csaknem 1,8 milliárd forint volt a 190 ezer Babakötvénnyel rendelkező gyermeknek a tavalyi befizetések után – közölte a Magyar Államkincstár. A maximális évi 12 ezer forint állami támogatás azoknak jár, akik egy év alatt legalább 120 ezer forintot tesznek félre gyermeküknek ebben a megtakarítási formában.

Infláció plusz 3 százalékos kamat – népszerű a babakötvény, megéri idén befizetni Cikk

Már több mint 340 ezer gyermeknek nyitottak Kincstári Start-értékpapírszámlát, vagyis babakötvényt – közölte Hornung Ágnes a családokért felelős államtitkár. A Start-számlákon jelenleg mintegy 270 milliárd forintot tartanak nyilván.

Támogatás gyerekszületés Kérdés

Melyik gyermekcélú megtakarítással járunk legjobban adóoldalról? Cikk

A jövő mindig bizonytalan – a mai helyzetnél mi sem bizonyítja ezt jobban –, ezért talán még fontosabbnak érezzük, hogy egy külön megtakarítással előre gondoskodjunk gyermekünk sikeres életkezdéséről. A lehetőségeket látva bőven van miből választanunk, a költségek, várható hozamok, állami támogatások, valamint a felhasználási lehetőségek tekintetében viszont egyáltalán nem mindegy, melyik mellett tesszük le a voksunkat – nem is beszélve az elérhető adókedvezményekről.

Emelkedett a babakötvény kamata Cikk

A babakötvény kamata 8,1 százalékra emelkedett februártól – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook oldalára felkerült posztjában csütörtökön.

Érdemes még év vége előtt babakötvény-számlát nyitni Cikk

Már több mint 262 ezer gyermeknek van babakötvénye. Ez az egyik legjobb magyar befektetés, és ha a számlára a befizetés december 31-éig beérkezik, akkor még erre az évre is jár az állami támogatás – hívja fel a figyelmet Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Új adócsomag a parlament előtt a jövő évi adócsökkentésekről Cikk

A Pénzügyminisztérium (PM) benyújtotta azt a törvényjavaslatot, amely 2022-ben több mint 750 milliárd forintot hagy az adózóknál. Megszűnik ekkor a másfél százalékos szakképzési hozzájárulás, emellett pedig két és fél százalékponttal mérséklődik a vállalkozások által fizetendő szociális hozzájárulási adó. Jövőre is maximum egy százalék lesz az iparűzési adó a kkv-k esetében, egy százalékponttal, 10 százalékra csökken a kisvállalati adó kulcsa. A babakötvények utáni állami támogatás összege a duplájára emelkedik – tájékoztatott a PM.

Babakötvény-értékesítő, csaló házaló ügynökökre figyelmeztet az államkincstár Cikk

A közelmúltban több házaló ügynök kisgyermekes családokat keresett meg a Magyar Államkincstár (MÁK) nevében Kincstári Start-értékpapírszámla nyitása és Babakötvény értékesítése ürügyén, azonban fontos tudni, hogy ilyen jellegű ügynöki tevékenységet a kincstár nem végez – hívja fel az ügyfelek figyelmét közleményében a MÁK.

Jó hír a babakötvényeseknek Cikk

Jó hír a gyermeket nevelők családoknak, hogy duplájára emelik a babakötvények után járó állami támogatás összegét, erről döntöttek csütörtökön a Gazdasági Kabineten – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-oldalán.

Nőtt a babakötvény éves kamata Cikk

Februártól 5,8 százalékról 6,4 százalékra emelkedik a babakötvény éves kamatszintje – közölte Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint a kötvény népszerűségét jelzi, hogy az állománya januárban átlépte a 82 milliárd forintot, ami egy év alatt több mint 40 százalékos növekedést jelent.

Terítéken a kata szigorítása, nincs vége az ötletelésnek Cikk

Újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket kíván életbe léptetni a kormány jövő február-márciusban, amelyek révén megőrizhetők lennének a magyar gazdaság eddig elért eredményei, az Európai Unió átlagos növekedési üteméhez viszonyított 2 százalékpontos előny – mondta Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) mai ülése után.

Eddig 190 ezer babakötvényt kötöttek Cikk

Január elseje és július vége között majdnem 20 ezer kincstári Start-értékpapírszámlát nyitottak az arra jogosultak, így immár 190 ezer gyermek pénze kamatozik babakötvényben – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek – írja a kormany.hu.

Babakötvény, szig, jogosítvány: fontos változások jönnek Cikk

A családokat érintő hivatali eljárások (támogatás-, dokumentumigénylés) jelentős egyszerűsítésére készül a kormány, de fejleszteni akarja a személyi igazolványt is, valamint lehetővé tennék, hogy a vezetői engedély kiállítása nélkül is zavartalanul közlekedjünk belföldön – olvasható a portfolio.hu-n a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent kormányhatározat összefoglalója.

Veszik a tehetősek a lakossági állampapírokat, mint a cukrot Cikk

A lakossági állampapír-állomány tavaly 713 milliárd forinttal emelkedett és ezzel az év végén elérte a 7516 milliárd forintot, ami több mint 10 százalékos növekedést jelent egy év alatt – közölte az MTI-vel Varga Mihály.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalékká vált osztalékelőleg

Szipszer Tamás

adószakértő

Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink