130 találat a(z) bíróság cimkére

Néhány közismert áfacsalás: színészek, bírók, politikusok Cikk

Kiket ítéltek el áfacsalásért Magyarországon? Néhány közismert közéleti sumákolás.

Vámosi: jogbiztonságot adóügyekben! Cikk

Elő kellene írni az adóügyekben ítélkező bírák kinevezési feltételévé valamilyen képzésben való részvételt, ez lehetne adótanácsadói, adószakértői végzettség, avagy a bírói jogakadémia valamilyen akkreditált tanfolyama - mondja Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adószakértője. Az APEH egykori elnökhelyettese arra hívja fel a figyelmet, hogy az adózási kérdéseket érintő perek száma nő, az értékük pedig hatványozódik, miközben a teljesen eltérő bírói döntések születnek országszerte.

Ítéletet hoztak egy 100 milliós adócsalás ügyében Cikk

Fiktív számlák segítségével követtek el százmillió forintot meghaladó értékű adócsalást egy üzleti csoport tagjai, akiket pénteken letöltendő, illetve felfüggesztett jogerős szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

Vagyonosodási vizsgálat: a temető szanálásából és a ruhásszekrényből származó pénz Cikk

Mit tehet a vagyonosodási vizsgálat alá vont adózó, ha nem ért egyet az adóhatóság döntésével, és igazolni szeretné, hogy az APEH által eltitkolt jövedelemként aposztrofált bevételéhez nem törvénytelen úton jutott? Szakértőnk egy 2006-os bírósági ítélet kapcsán mutat be egy ügyet, ahol az adózók ruhák közé rejtett pénzzel, ajándékokkal, kölcsönökkel szeretnék igazolni jövedelmük eredetét. Az adóhatóság nem akar új eljárást, a bíróság azonban másképp döntött.

Saját partnerei viszik bíróság elé a Magyar Telekomot Cikk

Még alig száradt meg a pecsét a Magyar Telekom munkaügyi perét lezáró másodfokú határozaton, máris újabb keresetet nyújtottak be a legnagyobb magyarországi távközlési vállalat ellen. Ezúttal nem munkavállalói, hanem jogutód cégei perlik a 2008 végéig 15 százalékos létszámleépítésre készülő társaságot tisztességtelen piaci magatartás miatt.

Drágábban pereskedhetnek a munkavállalók Cikk

Drágábban pereskedhetnek a munkavállalók február 6-tól; az új szabályok szerint az illetéket és más költségeket is meg kell fizetniük, továbbá a bíró nem rendelhet ki számukra pártfogó ügyvédet - mondta a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön.

Megbukhatott volna az iparűzési adó Cikk

Az Európai Bíróság nem találta ellentétesnek az uniós joggal a magyar iparűzési adót. Az önkormányzatok és a politikusok is erre a döntésre számítottak, de a Deloitte szerint az EB most szűkebben határozta meg a tiltott forgalmi adó fogalmát, mint korábban. Oszkó Péter szerint a kilencvenes években megbukott, a hipához hasonló dán adót sem törölné el ma az Európai Bíróság.

632 millió forintos bírság a Pécsi Közlekedési Zrt.-nek Cikk

Az önkormányzati tulajdonú Pécsi Közlekedési Zrt. 632 millió forintot köteles fizetni az adóhivatalnak, miután a Baranya Megyei Bíróság szerdán hozott jogerős határozatában kimondta: a cég két éven keresztül jogszerűtlenül igényelt fogyasztói árkiegészítést az államtól a pécsi iskolások kedvezményes helyi járatú buszbérletei után.

Hogyan függeszthető fel az APEH - végrehajtás? Cikk

Az adózónak lehetősége van közigazgatási perben kérelmezni az ellene elrendelt végrehajtás felfüggesztését. Szakértőnk szerint ezt úgy érheti el a leggyorsabban, ha a bírósági kérelem egy példányát az adóhivatalnak is elküldi. Önmagában attól ugyanis, hogy az adózó a bírósághoz fordult, a végrehajtás a bírósági döntésig még nem szünetel. Erről szóló korábbi hírünk után kisebb értelmezési vita bontakozott ki; a szerkesztőségünkbe érkező kérdések nyomán íme a téma részletesebb ismertetése.

Négy év börtön adócsalásért Cikk

Évek alatt 13,7 millió liternyi repülőgép-üzemanyagot értékesített szabálytalanul egy kecskeméti cég, ezzel több mint 1,3 milliárd forint adóhiányt okozva; több rendbeli adócsalásért jogerősen a kft. tulajdonosát négy év, a vállalkozás ügyvezetőjét két év börtönbüntetéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fordított áfa építőipari szolgáltatásnál

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlaneladás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Magánszemély nevére szóló számla fizetése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs