69 találat a(z) bérmunka cimkére

Export bérmunka Kérdés

Külföldi cég munkavégzése Magyarországon munkaügyi szempontból Kérdés

Külföldi cég bérmunkát végez Magyarországon Kérdés

Igénybe vett bérmunka, alvállalkozói teljesítések értéke? Kérdés

Őstermelés kiegészítő tevékenység I. Kérdés

Bérmunkaimport, szabadforgalomba helyezés Kérdés

Bérmunka, importáfa, levonhatóság Kérdés

Közösségen belüli termékértékesítés bérmunkával Kérdés

Ekáer Kérdés

Selejtezett készlet értékének megtérítése Kérdés

Bérmunka, közösségen belül nyújtott szolgáltatás áfája Kérdés

Családi gazdálkodó és a bérmunka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Családi gazdálkodó a gazdaság tevékenységéhez vásárolni szeretne egy kombájnt. Saját gazdaságában fogja használni, de szeretne bérmunkát is végezni annak érdekében, hogy a lízing törlesztéseket biztosan ki tudja gazdálkodni. Felmerült a kérdés, hogy ha ő bérmunkát végez, vagy ha a kombájnt bérbe adja abban az időszakban, amikor neki nincs rá szüksége, akkor ez a bevétel a családi gazdaság bevétele lesz-e vagy saját magánember külön adózó bevétele lesz-e. Mit tehet ebben az esetben a családi gazdálkodó, hogy a vásárolni kívánt kombájnt a lehető leghatékonyabban ki tudja használni? Milyen lehetőségei lehetnek adózási szempontból?

Bérmunka áfája Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! A következő kérdésben kérünk szépen segítséget. Cégünk bérmunka konstrukcióban alumínium tömböket gyárt egy román cég számára, a tőlük érkező salakból. A salakot (alapanyag) nem vásároljuk meg, hanem leszállítja telephelyünkre a román cég, ebből mi tömböket állítunk elő, melyeket aztán visszaszállíttatunk a román céghez. Bérmunkadíjat számlázunk nekik. Felmerült, hogy esetleg helytelenül kezeljük az ügyletet áfa szempontjából. Kérjük szíves segítségüket az ügylet helyes áfabeli kezelésével kapcsolatban! Segítségüket előre is köszönjük! Tisztelettel: Molnár Tibor

Háromszögügylet Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő témában kérném szíves véleményét. Magyar közbenső szereplő áfa szempontjából hogyan adózik a következő ügylet során. Magyar vevő Belgiumból terméket szerez be, amit Lengyelországba ad el. A lengyel fél kiadja a terméket bérmunkára Ukrajnába. A termék Belgiumból közvetlenül Ukrajnába kerül (magyar fuvaroztat vevői minőségben), majd onnét Lengyelországba. Válaszát előre is köszönöm.

Ekáer, bérmunka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk, "A" Kft. több mint 2500 kg anyagot szállít be "B" Kft.-től bérmunka feldolgozás céljából. Mindkét kft. belföldi telephellyel és adószámmal rendelkező cég. Az anyag mindvégig a "B" Kft. tulajdona. A feldolgozás során a termék vámtarifaszámot vált. A beérkezett anyag feldolgozása során a keletkezett termék visszaszállításra kerül a "B" Kft.-hez. A számlán kifejezetten csak egy bérmunka-feldolgozási költség szerepel (szolgáltatás). Az árufuvarozás közúton történik. A szóban forgó anyagok nem tartoznak a kockázatos termékek közé. Kérdésem az, hogy az anyag beszállításához és a feldolgozott termék visszaszállításához kell-e ekáer-számot kérni? Tisztelettel kérem, hogy ne csak a jogszabályhelyet jelöljék be válaszadásuk során, hanem mindenki számára érthető egyértelmű indoklásukat is mellékelni szíveskedjenek. Köszönöm. Megjegyzés: A múlt hét péntekig az EKAER beljelenő felületen a belföldi- belföldi viszonylatban a szállítás okaként a bérmunka is kijelölhető volt. Ma már csak a termékértékesítés szerepel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU árubeszerzés, áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Páholybérlet áfája

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close