19 találat a(z) bérminimum cimkére

Ágazati bérminimumot vezethetnek be a turizmusban Cikk

A tartósan kritikus munkaerőhelyzet miatt garantált ágazati bérminimum jöhet a turizmusban jövőre: a mindenkori szakmunkás-minimálbérnél várhatóan több tízezer forinttal magasabb alapösszeg bevezetését a munkaadók kezdeményeznék, akik ágazati kollektív szerződésben állapodnának meg az év végéig – értesült a Magyar Nemzet iparági forrásokból.

Százezrek kapnak több fizetést Cikk

Sok százezer magyar ember számlájára érkezik magasabb fizetés ezekben a napokban, azon béremelések alapján, amelyek január 1-jén léptek életbe –közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára mai sajtótájékoztatóján.

Társas vállalkozás tagja megbízási jogviszonyban, heti 36 órás munkaviszony megléte mellett Kérdés

Társas vállalkozás tagja vagyok, amit megbízási jogviszony keretében látok el heti 36 órás munkaviszony mellett, ami 2 x 4 órás 2 x 100 ezer Ft. bruttó béres munkaviszonyt jelent. Vállalkozásomból jövedelem nem származik. Kérdésem: a fentiek alapján a 2018. 01. 01-jétől érvényes garantált bérminimum feltételeinek, a 270 250 Ft-nak megfelelően kell az adót és járulékokat megfizetni, vagy ezt a megbízási jogviszonynál nem kell figyelembe venni? Választ előre is köszönöm!

Trükköznek a cégek, hogy ne kelljen kifizetniük a bérminimumot Cikk

Trükköznek a vállalatok, hogy ne kelljen kifizetniük az idén is jelentősen megemelt bérminimumot. Leginkább a kisebb cégeknél kerülnék ki a bérminimummal járó kiadást – olvasható a Magyar Idők pénteki számában.

Kft. ügyvezetője Kérdés

Egy egyszemélyes kft. ügyvezetője munkaviszonyban látja el az ügyvezetést. A társasági okiratban ez áll: "Az ügyvezető feladatait a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az Alapító okirat és az alapító állapítja meg.Az ügyvezető munkáját munkaviszony keretében látja el, díjazását a Társaság alapítója külön határozatban állapítja meg. A társaság dolgozói felett a munkáltatói jogokat az ügyvezető gyakorolja." Kérdésem: az ügyvezetőnek hány órában kell meghatározni a munkaviszonyát és mennyi összegben? Kell-e emellett még az úgynevezett közreműködésért a vállalkozókra vonatkozó garantált minimumbért alkalmazni? Az ügyvezető a főtevékenység szerinti munkát nem végzi, arra munkavállalókat vett fel, brigádvezetővel ellátva. A számlázást végzi, a munkaszerződést, a vállalkozási szerződést írja meg, hivatalos helyeken képviseli a kft. ügyeit, vagyis ügyet vezet. Például: ha az ügyvezetést napi 4 órában végzi munkaviszonyban, meg kell neki fizetni a garantált bérminimum után a járulékot? Vagy az alapító okirat szerint meghatározza a munkaviszony keretében a feladatait?

Autóbuszvezető bérbesorolása Kérdés

Egyéni vállalkozó egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmaz néhány napra beugró autóbuszvezetőt. Többféle állásfoglalást olvastam a bérbesorolását illetően. Kérdésem: kötelező-e a szakmai bérminimummal elszámolni?

Recepciósnak kell-e a bérminimum Kérdés

Érdeklődnék, hogy fitness teremben dolgozó recepciós lányoknak kell-e a garantált bérminimumot adni, ha recepciós végzettségük nincs? Többnyire érettségivel vagy diplomával rendelkeznek, de nem szakirányúval. Többnyire mellékállás ez nekik vagy diploma után pár hónapig maradnak. Köszönöm!

NGM: egyéb bérkategóriákban is növekedhet a bér Cikk

A minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum emelkedésétől a kormány azt várja, hogy az egyéb bérkategóriákban is növekszik bér – mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

5 fontos dolog, amit az egyszerűsített foglalkoztatásról tudni kell Cikk

Az egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munkavégzés speciális szabályainak a kialakításánál meghatározott szektorokban előforduló (mezőgazdaság, turizmus), tipikusan rövid ideig fennálló munkaviszonytípusra kívánt a jogalkotó kellően rugalmas, átlátható és könnyen betartható szabályrendszert alkotni. A hatályos szabályozás ezen elvek mentén eltérő előírásokat tartalmaz többek között a munkaviszony létrejöttére, bejelentésére, tartalmára, a minimális díjazás szintjére, a közteherfizetésre, valamint a munka és pihenőidő szabályaira is. A leglényegesebb eltérésekre az alábbiakban hívjuk fel a figyelmet.

Bérminimum, minimálbér Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kérném szíves válaszukat az alábbi témával kapcsolatban:. Adminisztrátori munkakörben adható-e minimálbér, vagy kötelező a garantált bérminimum? A munkakörhöz nem szükséges szakképesítés. A munkakör számítógépes adatbevitel. Köszönöm előre is.

Képesítés nélküli eladónak mennyi a garantált bérminimuma? Kérdés

Tisztelt Címzett! A 21/2010. (V. 14.) NFGM rendelet 1.§ (2) bekezdése szerint "a rendelet mellékleteiben szereplő tevékenységekhez, amennyiben "egy csillag" jelöléssel szerepelnek, nem kell az eddig meghatározott szakképesítés, hanem helyette elfogadható a szakiránynak megfelelő más szakképesítés, illetve a magasabb szintű szakirányú végzettség is." Mennyi a "garantált bérminimum" akkor, ha az élelmiszer eladónak sem a szakiránynak megfelelő más szakképesítése, sem más, magasabb szintű szakirányú végzettsége nincs? Másképpen fogalmazva, kötelező-e ilyen esetekben is megadni a 390/2012. (XII.20.) Korm. rendelet szerinti 114.000 Ft-ot a szóban forgó eladónak? - annak alapján, hogy a garantált bérminimumot kell fizetni a "szakképzettséget igénylő" munkakörben foglalkoztatottaknak? Ugyanis a hivatkozott joghely szerint a bolti eladói munkakörök - bár mással is helyettesíthetők -, de végül is szakképesítéshez vagy msá felső fokú végzettséghez kötött munkakörök.Kérem, hogy válaszukat - ha lehet - szíveskedjenek jogszabállyal, vagy a NAV általi jogértelmezéssel alátámasztani!Előre is köszönettel: Zahovai Árpád, HVG és Adózóna előfizető

Ennyivel több minimumjárulékot kell fizetni 2013-ban Cikk

A járulékok mértéke nem változott, de mivel a kiindulási alapként szolgáló minimálbér és garantált bérminimum nőtt, a fizetendő minimális járulékok összege is emelkedett. Február 12-ig így többet kell fizetniük a főállású egyéni- és társas vállalkozóknak és néhány kisadózónak is. Ugyanígy emelkedett a szakképzési hozzájárulás összege, írja a z ado.hu.

MOSZ-javaslat: "legyen bruttó 120 ezer forint a minimálbér" Cikk

Bruttó 105 ezer forintos minimálbért és bruttó 120 ezer forintos garantált bérminimumot javasol 2013-ra a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) - tájékoztatta a szervezet hétfőn az MTI-t.

Nem elég az adókedvezményhez a minimálbér és a bérminimum emelése Cikk

Vannak olyan cégek, amelyek januárban még nem hajtották végre az elvárt béremelést, hiába emelték a minimálbért és a bérminimumot. Mit kell tenniük az adókedvezmény igénybevételéhez?

Vannak még adómentes munkáltatói juttatások Szakértői Kommentár

A minimálbér és a garantált bérminimum kötelező emelése mellett, a bérkompenzációra jogosító elvárt béremelés teljesítéséhez szükséges forrásokat a cégek a béren kívüli cafeteria („étlap”) juttatások szűkítésével igyekeznek megspórolni. A költség-megtakarítás érdekében érdemes átgondolni az adómentes juttatások lehetőségét is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

A kata új szabályozásának érvényessége

Szipszer Tamás

adószakértő

Használt termék közösségi beszerzés A60 jelentése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close