230 találat a(z) béremelés cimkére

Jó hír 20 ezer közalkalmazottnak: nagy béremelések Cikk

Az alapbér emelésén felül 15 százalékos bérpótlékban részesül 2017. január 1-jétől a kulturális ágazatban dolgozó több mint 20 ezer közalkalmazott.

Megállapodás a jövő évi bérekről – elmentek a falig Cikk

Megállapodott a kormány a szociális partnerekkel, a minimálbér 15, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő jövőre, a munkáltatói járulékok 5 százalékponttal csökkennek – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülését követően.

Munkáltatói felmondás. Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Munkáltatói felmondás esetén a felmondási idő 55 napja úgy alakul, hogy átnyúlik a 2017-es adóévre. A felmondási idő teljes hosszára felmentést kap a dolgozó a munkavégzés alól, kifizetése 2016. november 25. Hogyan kell eljárni a 2017. évi béremelések kapcsán (2017. 01. havi és 2017. 02. 03-ig tartó jogviszony esetén)? A felmondási idő elszámolása a tárgyévi bérminimummal történik. Köszönön a segítségüket

Nincs megállapodás a jövő évi béremelésekről Cikk

Egyelőre nem született megállapodás a jövő évi béremelésekről a kormány és a szociális partnerek között, jövő héten kedden folytatják az egyeztetést – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülését követően.

Sztrájk lefújva, nagy béremelés jön Cikk

A szociális ágazatban, 15-32 százalékos bérfejlesztés is lehet a szférában, egyes foglalkozási csoportoknál pedig akár még ennél nagyobb emelés is várható – írta a Magyar Idők a szociális ágazat érdekképviseleti szervezetei és a kormány közötti egyeztetésekre hivatkozva.

Ezermilliárd forintos béremelés jövőre – magasabb járulékcsökkenést követelnek Cikk

Eltérően értékelik a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) szociális partnerei a kormány béremelési ajánlatát, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentett be pénteken – a VKF munkáltatói, illetve munkavállalói oldalának egy-egy képviselője formált erről véleményt.

Kiszivárogtatott béremelési ajánlatok a mai tárgyalás előtt Cikk

A most bruttó 111 ezer forintos minimálbér (nettó 73 815 forint) jövőre 122 ezer forintra emelkedne, legalábbis ez szerepel a nemzetgazdasági tárca által a péntek délutáni tárgyalás előtt a szociális partnereknek kiküldött „kalkulációban”. Hornung Ágnes, az NGM államtitkára szerint a bérezési rendszer teljes átalakítására van szükség.

Köztisztviselői béremelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a 2011. évi CXCIX törvény 1. § c. pontja alapján nevesített "a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a hivatásos katasztrófa-védelemi szerv központi, területi és helyi szervei" dolgozóira vonatkozik-e a 2016. évi LII törvény? Itt nincsenek ők nevesítve, tehát ez azt jelenti, hogy például egy büntetés-végrehajtási megyei intézményben jelenleg pártfogó felügyelőként dolgozó kormánytisztviselő marad a 2011. évi 199. törvény hatálya alatt, és nem vonatkozik rá a 2016. évi 52. törvény semmilyen előírása sem? Ezek szerint a béremelésből a helyi önkormányzati dolgozókon kívül ők sem részesülnek? Válaszukat előre is köszönöm.

Varga: jön a járulékcsökkentési program Cikk

A kormány tervei szerint 2-3 évre elhúzott járulékcsökkentés valósulhat meg, összekapcsolódva egy olyan rendszerrel, amely a bérnövekedéshez ad többlettámogatást a járulékcsökkentésen keresztül – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön este.

Az 5 legfontosabb kérdés és válasz kisgyermekeseket foglalkoztatóknak Cikk

Dolgozhat-e a munkavállaló más munkáltatónál a fizetés nélküli szabadság időtartama alatt; mi legyen a helyettesítő munkavállalóval; kötelező-e a bérfejlesztés; mikor alkalmazható közös megegyezés; mikor kell kiadni a felhalmozott szabadságot? – sorjáznak a kérdések a kisgyermekes dolgozókat foglalkoztató munkáltatóktól.

Van olyan emelés, amitől kevesebb a bér, mint volt Cikk

Több mint négyszázezer ember bérét sikerült emelni csak az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó területeken 2012 és 2017 között, összesen 520 milliárd forinttal – közölte Balog Zoltán miniszter pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Itt ötven százalékos béremelést akarnak elérni 3-4 év alatt Cikk

A Volán-társaságoknál kétszámjegyű átlagos bérfejlesztésre van szükség – jelentette ki a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke pénteken Zalaegerszegen, sajtótájékoztatón.

Ennyivel nőtt a pedagógusok bére Cikk

Megemelt fizetés érkezett szerdáig a pedagógusok számlájára: az érintettek három-tizenötezer forinttal kaptak több pénzt – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Egészségügyi dolgozók bérfejlesztése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy az OEP-szerződéssel rendelkező vállalkozás, háziorvos, illetve fogorvos kötelezett-e a minisztérium által 2016.09.01.-től előírt szakdolgozói bérfejlesztésre?Válaszukat előre is köszönöm

Így kell a távolléti díjat kiszámolni kismama esetén Cikk

Tapasztalatok szerint sok munkáltatónak jelent problémát, hogyan kell kiszámolni a teljes munkaidős foglalkoztatás keretében felgyülemlett szabadságot a szülés után részmunkaidőbe visszatérő kismamák esetében, illetve, ha nem foglalkoztatják őket tovább, akkor milyen szabályok vonatkoznak a munkavégzés alóli mentesítésre, a végkielégítésre, a szabadság megváltására.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kamatkedvezményből származó jövedelem

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Zrt. nyomdai részvényeinek eladása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Elhunyt taggal szembeni követelés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs