30 találat a(z) automata cimkére

A pénztárgépek és automata berendezések elhalasztott éves felülvizsgálata pótlásának határideje Cikk

Ha az online pénztárgép, illetve a kezelőszemélyzet nélküli élelmiszer-automatában működő felügyeleti egység éves felülvizsgálatának határideje a veszélyhelyzet ideje alatt járt le, akkor a felülvizsgálatot az üzemeltető a veszélyhelyzet megszűnését követő 120 napon belül köteles elvégeztetni – emlékeztet honlapján a NAV.

Július elsejétől használhatjuk az új, korszerűbb alapanyagú 100 forintosokat Cikk

2020. július 1-jétől kerülnek forgalomba az új alapanyagú 100 forintos érmék. A jelenleg használt 100 forintosokkal továbbra is lehet majd fizetni, olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) oldalán.

Automata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tulajdonunkba került egy automosó, amely még nem üzemel, jelenleg az engedély beszerzése folyik, de az automaták természetesen ott vannak. Kérdésem, hogy ilyenkor regisztrálni kell-e, be kell-e jelenteni a NAV-hoz, attól függetlenül, hogy még nem üzemel? Válaszát köszönöm.

Bírság lehet a vége, ha nincs regisztrációs szám az automatán Cikk

A nem élelmiszert értékesítő, egyéb automata berendezések bejelentésének ellenőrzésekor azt tapasztalták az adóellenőrök, hogy az automatákat üzemeltető adózók jelentős része nem tünteti fel a regisztrációs számot a berendezéseken – hívja fel a figyelmet honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az automatákra ki kell tenni a regisztrációs számot Cikk

Az automata berendezések üzemeltetésének ellenőrzésekor a NAV ellenőrei többször tapasztalták, hogy a regisztrációs számot nem helyezték el az üzemeltetők a berendezéseken. A regisztrációs számot célszerű az automata kezelőszervei mellett, jól olvashatóan, óvva a környezeti hatásoktól, egyértelműen azonosítható formában elhelyezni. Az üzemeltetés ideje alatt az automata regisztrációs számának folyamatosan látszódnia kell és ha a felirat megrongálódik, azt haladéktalanul pótolni kell – írja honlapján a NAV.

Bírságolható, ha nincs regisztrációs szám az étel- és italautomatákon Cikk

Az automata berendezések üzemeltetésének ellenőrzésekor a NAV ellenőrei többször tapasztalták, hogy a regisztrációs számot nem helyezték el az üzemeltetők a berendezéseken, olvasható az adóhatóság honlapján.

A teljes automatapiac kifehérítése a cél Cikk

Már nemcsak az élelmiszert árusító automaták adatait kell bejelenteni az adóhivatalnál, hanem szolgáltatástól és árucikktől függetlenül minden ilyen berendezést. Az üzemeltetők már több mint 29 ezer automatát regisztráltak, ezekből több mint 6100 parkolóautomata – tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t – írja a kormany.hu.

AVTOMATA-köteles a zsetonos automata? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Be kell-e jelenteni a benzinkúton üzemelő önkiszolgáló kézi autómosót akkor, ha az zsetonnal működik, és a zsetont a benzinkút pénztáránál adják fizetség ellenében? A benzinkút pénztára az autómosótól 50 méterre van.

Minden automatát be kell jelenteni Cikk

Július 31-éig még szankció nélkül bejelenthetik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felé az üzemeltetők azokat az automata berendezéseket, amelyek olyan terméket vagy szolgáltatást kínálnak, amiért helyben fizetnek a vásárlók és működésükhöz nincs szükség kezelőszemélyzetre – hívja fel a figyelmet ismételten honlapján az adóhatóság.

Ezeket az automatákat kell bejelenteni az adóhivatalnál Cikk

Nemcsak elektronikusan, hanem mechanikusan működő berendezés is minősülhet automataberendezésnek. Az automataberendezést – jogszabályban meghatározott adattartalommal, az AVTOMATA elnevezésű nyomtatványon – az üzemeltetőnek kell bejelentenie – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Bővül a NAV-hoz bekötött automaták köre Cikk

Az eddigi gazdaságfehérítő kormányzati intézkedések eredményesek voltak, a jövőben újabb automatákat, például a parkolókban és az autómosókban üzemelőket kötik majd be a NAV rendszerébe – mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára a Portfolio.hu mai szakmai konferenciáján.

Kezelő személyzet nélküli automata bejelentése Kérdés

Kezelő személyzet nélkül elektronikusan s mechanikusan működő (áram nélkül, kézi tekeréssel) érmenyomó gépeknél a mechanikus gépeket is be kell jelenteni 2019.06.30-ig?

Az élelmiszer-automaták üzemeltetőinek teendőire figyelmeztet a NAV Cikk

2018. július 1. óta a kezelőszemélyzet nélküli élelmiszer-automata berendezéseket (automaták) automata felügyeleti egységgel (AFE) kell ellátni. Az AFE-ben tárolt adatokról az üzemeltetőnek rendszeresen adatot kell szolgáltatnia a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) részére.

AFE telepítés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy belföldi gazdasági társaság kezelőszemélyzet nélküli, kizárólag bankkártyával igénybe vehető automatát üzemeltet belföldön. Kérdésünk, hogy abban az esetben szükséges-e a felügyeleti egység beszerelése, összekötése a NAV informatikai rendszerével (AFE telepítés), ha az automatát készpénzes vásárlással nem lehet használni? Köszönettel várjuk válaszukat.

Egyes juttatások közvetett költségei Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy építőiparban tevékenykedő társaság a székhelyén kávéautomatát állított föl, amelyből az irodai dolgozók szabadon, ingyenesen fogyaszthatnak kávét, teát. Az automatát a társaság bérli, tehát bérleti díjat fizet, ezen kívül negyedévente karbantartási díj merül föl. Kérdésem ez utóbbi tételekre vonatkozik (az automatába beszerzett élelmiszerek áfája tételes tiltás alá esik, amiket bruttó értékük alapján egyes juttatatásként szja-val és eho-val adóztatunk.): Tehát a bérleti díj és az igénybe vett karbantartási szolgáltatás: 1. előzetes áfája levonható-e? 2. egyes juttatásként adóalapot képez-e? Az áfát egyébként nem számoljuk el levonhatóként, viszont ami az egyes juttatások alá történő besorolást illeti, több szakmai vélemény (bár nem mondták ki határozottan), de az egyes juttatáshoz tartozó közvetett költségeket (mint a kérdéses esetben a bérleti díj és a karbantartási költség, vagy például az Erzsébet-utalványoknál a kiszállítás díja és kezelési költsége) természetbeni juttatásként adóztatandó tényállásnak tekinti. Véleményem szerint viszont egyes juttatásként csak a természetes személyek által "elfogyasztható" élelmiszer, étkezés, igénybe vett szolgáltatás értelmezhető, a bérleti díj, karbantartási költség, kiszállítás díja, kezelési költség stb. nem, ez utóbbiak legfeljebb a Tao-törvény 8. § (1) bekezdés d) pontja alá tartozhatnának, de mi ezeket a vállalkozás érdekében felmerült költségekként kezeljük. Mi erről a véleményük? Tisztelettel: KSI

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház egyszeres

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Tárgyi eszköz – bruttó érték meghatározása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Csehországi adókötelezettségek

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close