28 találat a(z) automata cimkére

Automata Kérdés

Bírság lehet a vége, ha nincs regisztrációs szám az automatán Cikk

A nem élelmiszert értékesítő, egyéb automata berendezések bejelentésének ellenőrzésekor azt tapasztalták az adóellenőrök, hogy az automatákat üzemeltető adózók jelentős része nem tünteti fel a regisztrációs számot a berendezéseken – hívja fel a figyelmet honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az automatákra ki kell tenni a regisztrációs számot Cikk

Az automata berendezések üzemeltetésének ellenőrzésekor a NAV ellenőrei többször tapasztalták, hogy a regisztrációs számot nem helyezték el az üzemeltetők a berendezéseken. A regisztrációs számot célszerű az automata kezelőszervei mellett, jól olvashatóan, óvva a környezeti hatásoktól, egyértelműen azonosítható formában elhelyezni. Az üzemeltetés ideje alatt az automata regisztrációs számának folyamatosan látszódnia kell és ha a felirat megrongálódik, azt haladéktalanul pótolni kell – írja honlapján a NAV.

Bírságolható, ha nincs regisztrációs szám az étel- és italautomatákon Cikk

Az automata berendezések üzemeltetésének ellenőrzésekor a NAV ellenőrei többször tapasztalták, hogy a regisztrációs számot nem helyezték el az üzemeltetők a berendezéseken, olvasható az adóhatóság honlapján.

A teljes automatapiac kifehérítése a cél Cikk

Már nemcsak az élelmiszert árusító automaták adatait kell bejelenteni az adóhivatalnál, hanem szolgáltatástól és árucikktől függetlenül minden ilyen berendezést. Az üzemeltetők már több mint 29 ezer automatát regisztráltak, ezekből több mint 6100 parkolóautomata – tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t – írja a kormany.hu.

AVTOMATA-köteles a zsetonos automata? Kérdés

Minden automatát be kell jelenteni Cikk

Július 31-éig még szankció nélkül bejelenthetik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felé az üzemeltetők azokat az automata berendezéseket, amelyek olyan terméket vagy szolgáltatást kínálnak, amiért helyben fizetnek a vásárlók és működésükhöz nincs szükség kezelőszemélyzetre – hívja fel a figyelmet ismételten honlapján az adóhatóság.

Ezeket az automatákat kell bejelenteni az adóhivatalnál Cikk

Nemcsak elektronikusan, hanem mechanikusan működő berendezés is minősülhet automataberendezésnek. Az automataberendezést – jogszabályban meghatározott adattartalommal, az AVTOMATA elnevezésű nyomtatványon – az üzemeltetőnek kell bejelentenie – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Bővül a NAV-hoz bekötött automaták köre Cikk

Az eddigi gazdaságfehérítő kormányzati intézkedések eredményesek voltak, a jövőben újabb automatákat, például a parkolókban és az autómosókban üzemelőket kötik majd be a NAV rendszerébe – mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára a Portfolio.hu mai szakmai konferenciáján.

Kezelő személyzet nélküli automata bejelentése Kérdés

Az élelmiszer-automaták üzemeltetőinek teendőire figyelmeztet a NAV Cikk

2018. július 1. óta a kezelőszemélyzet nélküli élelmiszer-automata berendezéseket (automaták) automata felügyeleti egységgel (AFE) kell ellátni. Az AFE-ben tárolt adatokról az üzemeltetőnek rendszeresen adatot kell szolgáltatnia a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) részére.

AFE telepítés Kérdés

Egyes juttatások közvetett költségei Kérdés

Már 27 ezer étel- és italautomatás regisztrált a Postánál Cikk

Nem várható jelentős csökkenés az étel- és italautomaták számában a Magyar Posta szerint.

Lejár az ideje a régi 2000 és 5000 forintosoknak! Az automatákat is át kell állítani Cikk

Augusztus 1-jétől már csak az idén márciusban megjelent, megújított barna 2000 és sárga 5000 forintos bankjegyek használhatók a készpénzes vásárlásoknál. Minden parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomatát alkalmassá kell tenni az új 2000 és 5000 forintos bankjegyek elfogadására, miután a régiekkel csak július 31-éig lehet fizetni – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termékimporthoz kapcsolódó fuvarköltség

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ekáerváltozás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Ingatlan-bérbeadás bérletidíj-előleg

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close