27 találat a(z) autóbusz cimkére

Személyszállítás áfa Kérdés

Fővárosi buszok és trolik közlekedését tiltották meg műszaki problémák miatt Cikk

A Fővárosi Kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta a BKV 13 autóbuszának és 5 trolibuszának közúti közlekedését műszaki hibák miatt – közölte a Fővárosi Kormányhivatal csütörtökön az MTI-vel.

Lánchíd-felújítás: több járat útvonala változik júniusban Cikk

Június közepén új szakaszához érkezik a Lánchíd felújítása, ekkortól a közösségi közlekedés járművei sem hajthatnak át a hídon, ezért több járat útvonala is megváltozik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

BKK: lezárják a első üléssorokat a buszokon és a trolikon Cikk

A koronavírus-járvány harmadik hulláma, valamint a fertőzöttek emelkedő száma miatt a fővárosi autóbuszokon és trolibuszokon mindkét oldalon lezárják az első üléssorokat – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

Kft. megszüntetése, ha a gépjármű a kft. nevén van Kérdés

Ideiglenes járványügyi menetrend lesz a távolsági buszközlekedésben Cikk

Változik a Volánbusz egyes távolsági járatainak menetrendje június 20-ától, első lépésben a Budapest-Szeged-Szabadka, a Budapest-Eger és Budapest-Nagykanizsa viszonylaton lépnek életbe járványügyi menetrendek.

Sérelmezik a személyszállító és a közúti árufuvarozók, hogy kihagyták őket Cikk

Az autóbuszos személyszállító és közúti árufuvarozó vállalkozások megmaradása a tét – hangsúlyozza közös közleményében két érdekképviselet arra, hogy eddig kihagyta őket a kormány a koronavírus-járvány gazdasági hatásai ellensúlyozó támogatásból, kedvezményekből.

Ritkítják az autóbuszok járatszámait több vidéki városban Cikk

Újabb módosításokat vezetnek be a közösségi közlekedésben több vidéki városban: tovább csökkentik a járatok számát, mert sokkal kevesebb az utas a koronavírus-járvány miatt. Egyes településeken éjszakára, néhány helyen pedig teljesen leállt, illetve leáll a helyi autóbusz-közlekedés.

Közlekedés szilveszter éjszaka Budapesten: metrókkal, nappali, valamint a sűrített éjszakai járatokkal Cikk

December 31-e, szilveszter éjjelén az M2-es, az M3-as (Újpest-központ és a Nagyvárad tér között) és az M4-es metróvonalon a szerelvények egész éjszaka közlekednek. Az M1-es metró éjjel 1 óráig jár, azaz a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rá. Egész éjjel közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, valamint az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz. A HÉV-vonalakon is egész éjszaka járnak a szerelvények. Az éjszakai buszok vonalán – néhány kivétellel – sűrűbben induló vagy nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek, több járat pedig meghosszabbított üzemidővel közlekedik – olvasható a BKK honlapján.

Változik az autóbusz-közlekedés pünkösdkor Cikk

Pünkösdkor változik a helyi és helyközi autóbuszok közlekedési rendje: június 8-án a szabadnapi, 9-én és 10-én pedig a munkaszüneti menetrend szerint közlekednek a buszok – tájékoztatta a Volánbusz Közlekedési Zrt. szerdán az MTI-t.

Nemzetközi autóbuszos személyszállítás vállalkozó gépkocsivezetővel Kérdés

Az egyéni vállalkozó saját autóbuszaival mint engedélyes közúti közlekedési szolgáltató nem menetrendszerű személyszállítást végez hazai és nemzetközi, EU-n belül és EU-n kívüli országokba. Ezen tevékenység végzéséhez igénybe venné egy másik egyéni vállalkozó szolgáltatását, aki 493906 TEÁOR számmal (”Autóbusszal nem menetrendszerű személyszállításként végzett gépjárművezetői szolgáltatás engedélyes közúti közlekedési szolgáltató részére”) be van jegyezve, és nyilvánvalóan a megfelelő jogosítványai megvannak ehhez. Kérdésem: a vállalkozóval kötött vállalkozói szerződés alapján végeztethetem-e akár külföldön is a személyszállítást, kiemelt figyelemmel arra a tényre, hogy a saját munkavállalóinak a külföldi hatóságok ellenőrzései során be kell mutatniuk a munkaszerződésüket és a jármű jogszerű vezetését bizonyító iratokat? A kockázat az, hogy ha a külföldi hatósági ellenőrzés valamilyen körülményt nem fogad el jogszerűnek, akkor akár a járatot leállíthatja, a gépkocsivezetőt és az utasokat egy szállodába elhelyezi, addig míg az általa jogsértő körülményből ki nem menti magát a szállító cég. A másik lehetőség, hogy csak a munkaviszonyban álló gépkocsivezetőkkel végeztesse el a személyszállítást. Kérném a véleményét, tanácsát. Tisztelettel: Toronicza István

Autóbuszokat és nehéz-tehergépjárműveket ellenőriz a rendőrség a jövő héten Cikk

Autóbuszokat és nehéz-tehergépjárműveket ellenőriz a rendőrség a jövő héten, hétfőtől vasárnapig egy TISPOL-akció keretében, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján.

Változások a fővárosi közlekedésben a Wizz Air félmaraton idején, szeptember 9-én délelőtt Cikk

2018. szeptember 9-én, vasárnap délelőtt rendezik a Wizz Air Budapest félmaratoni futóversenyt többek között a budai és a pesti alsó rakpartok, a Szabadság híd és az óbudai Árpád fejedelem útja szakaszos lezárásával. Az útlezárások miatt változik az érintett járatok – a 2-es, a 47-es, a 49-es villamos, a 83-as trolibusz, valamint a margitszigeti 26-os, 226-os és a Szentlélek tér környékén közlekedő 29-es, a 34-es, a 106-os, a 118-as, a 134-es, a 137-es, a 218-as és a 237-es autóbusz – közlekedési rendje. Indulás előtt érdemes tájékozódni az eljutási lehetőségekről: a BKK FUTÁR segítségével ebben az időszakban is megtervezhetik utazásukat, a BKK INFO alkalmazás pedig tájékoztatást ad a pillanatnyi közlekedési helyzetről.

Külföldre történő értékesítés adóvonzata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, milyen adózási feltételekhez kötött egy autóbusz eladása Magyarországról Szerbiába? Válaszát, segítségét előre is köszönöm!

Az autóbuszok biztosítási díjának csökkentését várják az érintettek Cikk

Az autóbusz kgfb-díjak azonnali mérséklését sürgeti az MKFE Személyszállítási Tanácsa az OS-hez eljutatott közleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Törzsbetét értékesítése

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Edenred utalvány adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Térítés nélküli átadás tao vonzata

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs