141 találat a(z) autó cimkére

Cabrio-t is vehet 900 ezerért az adóhatóságtól; nem átverés, árverés Cikk

A NAV Árverési felületén többek között Cabrio-ra, dobfelszerelésre, masszázsfotelre is licitálhat.

Áfa muzeális jellegű gépjármű értékesítésekor Kérdés

Tisztelt Bartha László Úr! A témában feltett korábbi kérdésemre adott válaszát köszönöm. Valószínűleg pontatlanul fogalmaztam. Válaszának utolsó mondata a kérdésemnek megfelel, csak nem értem a jogszabályi idézetet, hiszen az a közösségen kívüli értékesítésről szól. Az is nagyon érdekelne, hogy a kérdésben leírtak alapján az értékesítés tárgya minősülhet-e új közlekedési eszköznek? (Mert, ha igen, akkor nem az általános szabályok szerint kellene eljárni.) Segítségét köszönöm. Ecker Dániel http://adozona.hu/kerdesek/2016_3_7_AFA_muzealis_jellegu_gepjarmu_ert_cvf#utm_source=dailypost&utm_medium=email&utm_campaign=notice

Autókkal üzletelő bűnbandát füleltek le Cikk

Nagy értékű gépjárművekre szakosodott bűnszövetséget számolt fel a rendőrség, a banda tagjai nagy értékű gépkocsikat kölcsönöztek jellemzően külföldön, majd azok többségét hamis papírokkal itthon értékesítették. A csalással okozott kár a szakértői vélemények szerint megközelíti az egymilliárd forintot – közölte Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Autósok figyelem: az idén előbb kell fizetni a kgfb díjat! Cikk

A mai szökőnap a kötelező biztosítás díjfizetési határidejére is hatással van: azoknak az autósoknak, akiknek továbbra is év végi évfordulós a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk (kgfb), idén a szokásos március 1-jei határidő helyett már február 29-én éjfélig rendezniük kell esedékes díjrészletüket – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Használtautó-beszerzés EU-ból, előlegszámla, áfa könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy futárszolgálati tevékenységet végző kft. EU-ból vásárol használt autókat. A gépkocsik beszerzéséről előlegszámla került kiállításra. Az előleget a cég elutalta, azonban a gépjárművek csak 4 hónap múlva érkeznek meg. Az időközben esedékes áfabevallásban a beszerzéshez kapcsolódó áfakötelezettséget bevallottuk. Első kérdésem: ez helyesen történt-e? Mivel a személygépkocsi áfáját nem vonhatjuk le, ezért be is fizettük. A számla mint szállítói előleg került könyvelésre a szállító számlával szemben. Másik kérdésem, hogy amennyiben helyes volt a fizetendő áf beállítása, hogyan kell ezt a kötelezettséget lekönyvelni? Esetleg egy függő számlára könyvelem, majd a járművek megérkezésekor innen vezetem át a beruházási számlára? Köszönöm válaszát!

Csupa-csupa kedvezmény: az szja-tól a jó cégeken keresztül az autókig Cikk

A nemzetgazdasági tárca közleményben foglalta össze a jövő évi adóelőnyöket: kedvezmények az szja-ban, kedvezmények a bevallásban, kedvezmények a jó cégeknek, a sertés tőkehúsnak és az autóknak is.

Csempészésre átalakított autóval bukott le Cikk

Csempészésre átalakított személygépkocsival bukott le egy sonkádi férfi, aki négymillió forint értékű cigarettát szállított járművében – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán az MTI-vel.

9 személyes autó Kérdés

Üdvözlöm! 9 személyes autót szeretnék vásárolni a kft.-be, és utána esetenként bérbe is szeretném adni. Ezzel kapcsolatban érdekelne az autó áfa és cégautó adózása, mert egyértelmű választ nem találok rá. Előre is köszönöm!

Autót vásárol? Vigyázzon, így verhetik át Cikk

A NAV kezdeményezésére számos olyan esetben indult nyomozás, amelyben az elkövetők a gyanútlan gépjárművásárlók megtévesztéséből húztak hasznot. A legutóbb vádemelési javaslattal zárult nyomozás eredményeként 57 rendbeli magánokirat-hamisítással, 53, illetve további 4 rendbeli csalással gyanúsítják az elkövetőt.

Van autója? Ilyen szabálytalanságokra figyeljen a szervizekben, autósboltokban Cikk

Összehangolt országos ellenőrző akciót szervezett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az ellenőrzött autókereskedések, autószervizek, és autósboltok közül minden második helyen volt valamilyen jogsértés, a vizsgált alkatrészek közül pedig minden tizenkettedikkel volt valamilyen probléma – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kedden az MTI-vel.

Tartós bérlet - cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! 48 hónapra szóló autóbérleti szerződés esetén, ha a forgalmi engedélyben a bérbeadó szerepel, ki a cégautóadó kötelezettje?

Ilyen autóknál drágulhat a kötelező biztosítás Cikk

Amióta 2013 január elsején bevezették az évközi díjhirdetés lehetőségét, átlagosan 13 százalékot nőtt a személyautókra kötött kgfb-szerződések díja – derül ki a Netrisk.hu adataiból. A piacvezető online biztosításközvetítő cég adatai szerint az idei év folyamán fokozatosan emelkedett az átlagdíj. A jelenlegi átlagos díjszint annak ellenére tart a tavaly ilyenkor mért érték közelében, hogy az akkori 29 százalékhoz képest 35 százalékra nőtt a jóval alacsonyabb átlagdíjú évfordulós kötések aránya.

Az autó áfája – kisokos a szabályozási útvesztőben Cikk

Minek nevezzelek? A személygépkocsi termék, közlekedési eszköz, tárgyi eszköz, lehet vele szolgáltatást nyújtani. A különböző fogalmakhoz az áfatörvény más-más jogszabályhelyeket kapcsol. Ezek alkalmazásában segítünk.

Térítés saját autóra: amit a kiküldetési rendelvényről tudni kell Cikk

Az útnyilvántartás mellett szükséges-e kiküldetési rendelvényt is kitölteni? – tudakolta olvasónk. Kérdésére Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt, részletezve a kiküldetési rendelvényről szükséges tudnivalókat is.

Illetékkedvezmények az autókereskedelemben Cikk

A gépjármű-forgalmazókat és -lízingcégek meghatározott feltételek teljesítése esetén illetékkedvezményt, illetve -mentességet érvényesíthetnek. Összegyűjtöttük ennek szabályait és az eljárásban elvégzendő feladatokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Visszakerülés kivából a tao hatálya alá.

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Keresetkorlát

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Üzemanyag-megtakarítás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close