141 találat a(z) autó cimkére

Személygépkocsi költségelszámolása, ha nem a tulajdonos használja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy személygépkocsinak a tulajdonosa és az üzembentartója is azonos, viszont egy külső cég képviselője(i) használja a tulajdonos cég érdekében eljárva, úgy hogy a fenntartási és üzemanyagköltségeket a tulajdonos cég állja, valamint a cégautóadót is. A használó cég a forgalom után kap jutalékot. Kérdésem, hogy ez így helyes-e? Kell-e útnyilvántatást vezetniük?

Több mint 100 ezer autót hív vissza a Tesla Cikk

A 2016 áprilisa előtt gyártott Model S szedánokat visszahívja a Tesla a szervókormány csavarjainak potenciális meghibásodása miatt; a visszahívás mintegy 123 ezer autót érint – tudatta a vállalat.

Személygépkocsi értékesítésének áfája Kérdés

Egy gazdasági társaság nyílt végű lízinggel vásárolt egy személygépkocsit. A lízing futamideje előtt végtörlesztette a fennmaradó részt. A gazdasági társaságé lett az autó. Ha értékesíteni kívánja a személygépkocsit adómentesen vagy áfásan tudja?

Magánszemély – bérbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély bérbeadná a teherautóját egy kft.-nek havonta 50 000 Ft-ért, és adószámot kérne. Az üzemanyag-, a javítási, úthasználati díjat a bérleti díjon felül kiszámlázná minden hónapban. Vagy lehetne-e, hogy a cég nevére kérné a számlákat és ott lenne költségként le könyvelve? Megjegyzem, a forgalmiban az autó üzembetartója nem lenne a cég. Mivel van még az autón hitele, a bank hozzájárult, hogy bérbe adhassa. Válaszukat várom köszönettel.

Autókkal üzletelő tatabányai adócsalókat lepleztek le Cikk

A NAV gyanúja szerint 140 millió forint adót csalt el egy nyolc tatabányaiból álló, használt autókkal üzletelő bűnszervezet. Ügyüket vádemelési javaslattal adták át a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségnek – közölte a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

Folytatódik az amerikai–EU nyilatkozatháború Cikk

Donald Trump amerikai elnök azzal fenyegette meg szombaton az Európai Uniót, hogy „adót fog kivetni az Európában gyártott autókra”, ha az unió tényleg megtorló intézkedéseket hoz válaszul arra, hogy az Egyesült Államok vámot készül bevezetni az acél és az alumínium importjára.

Nincs döntés a dízelautók használatának tiltásáról Cikk

Elnapolta a német szövetségi közigazgatási bíróság csütörtökön a döntést a dízelautók városi használatának tiltásáról szóló eljárásban, a testület tájékoztatása szerint az országszerte nagy figyelemmel várt ítéletet február 27-én hirdetik ki.

Félmilliónál több autót hív vissza a Toyota Cikk

A Toyota japán járműgyártó mintegy 645 ezer autót hív vissza ellenőrzésre világszerte a légzsákok esetleges meghibásodása miatt.

Autót, motort vásárol, örököl, üzembentartói jogot szerez? Itt kiszámolhatja a fizetendő illetéket! Cikk

Számítsa ki az autó vagy motor vásárlása után fizetendő átírási illetéket kalkulátorunkkal! Gépjármű, pótkocsi tulajdonjogának, vagyoni értékű jogának öröklése és ajándékozása esetén az illeték mértéke a gépjármű és pótkocsi visszterhes vagyonátruházási illetékének kétszerese.

Növekvő behozatalra számítanak a gépjárműimportőrök Cikk

A gépjárműimportőrök az új személyautók piacán 7,5 százalékos növekedésre számítanak 2018-ban, előrejelzésük szerint 125 ezer új gépkocsit helyeznek majd forgalomba Magyarországon ebben az évben – mondta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke a szervezet csütörtöki évindító sajtótájékoztatóján Budapesten.

Koros autóval már nem lehet taxizni Cikk

Januártól csak 10 évesnél fiatalabb autóval lehet taxizni, miután lejár a 2015-ös kormányrendeletben meghatározott türelmi idő.

Nem drágulnak januárban az új autók Cikk

A várhatóan nagyobb infláció, illetve a növekvő költségek ellenére nem drágulnak januárban az új autók – derült ki a Világgazdaság körkérdésére adott válaszokból.

Autóvásárlási támogatásra pályázhatnak a kerekesszékesek Cikk

A kerekesszékkel közlekedők személygépkocsi-vásárlásának támogatására hirdetett pályázatot a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felkérésére. Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a mintegy 50 millió forint keretösszegű pályázat részleteit ismertetve szerdán, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: szeretnék, ha a fogyatékossággal élő emberek egyenrangú, aktív és teljes jogú, „látható” állampolgárai lennének a nemzetnek.

Kevesebb a biztosítatlan gépjármű Cikk

Lényeges javulás állt be a magyarországi utakon kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás nélkül közlekedő gépjárművek számát tekintve: 2017 szeptember végén – az öt évvel korábbi 5,8 százalékkal ellentétben – a járművek 1,8 százaléka nem rendelkezett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással, tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Az Ön kocsija is többet fogyaszt az ígértnél? Ez az oka az eltérésnek Cikk

Közel másfélszer annyi az Európában forgalomba helyezett új gépkocsik valóságos fogyasztása, mint a gyártó által megadott érték – mutatja egy nemzetközi kutatócsoport felmérése.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Online pénztárgép

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close