6 találat a(z) apanap cimkére

Apanap Kérdés

Ikergyermekek születése esetén hány apanap illeti meg a munkavállalót 2020-ban?

Apanap örökbefogadás esetén Cikk

Jár-e az apának az apákat megillető munkaidő-kedvezmény (apanap) örökbefogadás esetén? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Apanap Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az apákat megillető munkaidő-kedvezmény (apanap) örökbefogadás esetén jár-e az apának? A gyermek 2019.04.13-án született, az örökbefogadás 2019.05.31-én történt.Születése óta a gyermek kórházban volt. Ha jár az apanap, meddig veheti igénybe? Köszönettel:

Apanap költségtérítése: hol van az elektronikus nyomtatvány? Cikk

Az apát megillető pótszabadság idejére kifizetett távolléti díj, valamint annak közterhei megtérítését évente négy alkalommal – március 31-éig, június 30-áig, szeptember 30-áig, valamint december 31-éig – kérelmezhetik a munkáltatók. A vonatkozó rendelet szerint ezt az erre a célra rendszeresített nyomtatványon vagy elektronikus űrlapon lehet megtenni. Olvasónk azonban sehol nem találta az elektronikus űrlapot, csupán egy excel-táblázatban kitölthető nyomtatványra akadt, és szakértőnknek tette fel a kérdést: van-e lehetőség elektronikus (ügyfélkapun keresztül) történő kérelem benyújtásra az apáknak járó pótszabadság munkáltatói költségtérítésének igénylésére? Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

Apanap költségeinek visszaigénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves válaszát arra vonatkozóan, hogy elektronikus (ügyfélkapun keresztül) történő kérelem benyújtásra van-e lehetőség? A MÁK oldalán egy exceltábla kitöltésére látok lehetőséget... Melyik hivatalhoz kell benyújtani: a MÁK-hoz vagy kormányhivatalhoz? Ha van lehetőség nem papír alapon küldeni a visszatérítési kérelmet, kérném szépen, a pontos elérhetőségben segítsen. Előre is köszönöm, üdvözlettel: Reményi Gyné

Számoljuk a szabadságot – példák és tévhitek Cikk

Éveink múlásával nő szabadságnapjaink száma is. De tudja-e, hogy kiknek és miért járnak plusz napok, például a fiataloknak, a szülőknek, az egészségkárosodást szenvedőknek, a veszélyeztetett munkahelyen dolgozóknak? Mennyi szabadság illeti meg az elvált szülőket, ha például 3 gyermeken osztoznak? Ki számít gyermeknek, szülőnek, fogyatékosnak? Válaszolunk a mindennapokban felmerülő kérdésekre, és tévhiteket is eloszlatunk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close