5 találat a(z) alkatrész-kereskedelem cimkére

A NAV célkeresztjében az autókereskedők, alkatrészeladók Cikk

Az előző évekhez hasonlóan idén is kiemelten vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-, illetve gépjárműalkatrész-kereskedőket. Az elmúlt két évben az érintett adózóknál végzett ellenőrzések során másfél milliárd forint be nem fizetett adóra derítettek fényt a revizorok, és hamis alkatrészek, eszközök is előkerültek – számol be a szerdai Magyar Nemzet.

Engedélyeztetés, pénztárgéphasználat tevékenység bővítésekor Cikk

Kft. bővíteni tervezi a tevékenységét autószerelői, autóvillamosság-szerelői, alkatrész-kereskedelemmel. A bővítéssel összefüggő engedélyezési és egyéb kötelezettségekről érkezett olvasói kérdésre Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Gépjármű átminősítése alkatrésznek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. a meglévő személygépkocsiját szétszedi, egyes részeit beépíti egy másik autóba, a megmaradt alkatrészeket pedig értékesíti. Lehet ezt alkalmazni, és ha lehet, hogyan kell a könyvelésben a helyére tenni? Köszönöm mielőbbi válaszukat.

Pénztárgép használatának kérdése Kérdés

Egyéni vállalkozó részben növénytermesztéssel, részben alkatrészkészítéssel foglalkozik megrendelésre, valamint fémtárgyakat készít a műhelyében. Szinte kizárólag céges ügyfelei vannak. Kell-e pénztárgép a működéséhez? Köszönettel: K.

Kenőolaj forgalmazása Kérdés

Egy kft. interneten keresztül autóalkatrész-kereskedelemmel foglalkozik. Szeretne kenőolajakat is forgalmazni. Azt olvastam, hogy ehhez külön engedély nem kell, és speciális „jövedéki adózás” sem kapcsolódik hozzá, amennyiben végfelhasználók részére értékesít. Szeretném megkérdezni, hogy helyesek-e a fenti információk, illetve van-e még valami tudnivaló ezzel kapcsolatban? Köszönettel: Vágner Emília

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bt. megszűnése

Szipszer Tamás

adószakértő

Nyelvoktatás számlázása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close