176 találat a(z) alkalmi munkavállaló cimkére

Szállásszolgáltatás igénybevétele Kérdés

Több (5) napon keresztül foglalkoztatott alkalmi munkavállalónak lehet-e szállást biztosítani? Az így biztosított szállásköltség kifizetése milyen terheket ró a vállalkozásra? A szállásköltség elszámolható-e a vállalkozás érdekében felmerült költségek között?

Alkalmi munkavállaló, képesítéskövetelmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó, ha a tevékenység végzéséhez nincs képesítése, akkor alkalmi munkavállaló alkalmazásával megfelel-e a követelménynek, vagy csak az Mt. szerinti munkaszerződéssel foglalkoztatható a megfelelő képesítéssel rendelkező alkalmazott? Kötelező-e teljes munkaidőben foglalkoztatni, vagy részmunkaidőben is lehet? Köszönöm válaszát!

Gyed melletti alkalmi munkavállalás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni, hogy munkaviszony fennállása mellett a gyed, illetve a gyes folyósításának ideje alatt, a gyermek gondozására igénybe vett fizetés nélküli szabadság ideje közben foglalkoztathatja-e munkavállalóját a munkáltató más munkakörben alkalmi munkavállalás keretében? Köszönettel.

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Egyéni vállalkozó áprilisban foglalkoztatott egyszerűsített munkaviszonyban kisegítőt. A 15 napot meghaladta. Április 26-ától bejelentette a munkavállalót munkaviszonyba a hátra lévő 5 napra. Május hónapban dolgoztathatja egyszerűsített foglalkoztatottként? Válaszukat köszönjük.

Üzemanyag-megtakarítás alkalmi munkavállalónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy az üzemanyag-megtakarítás alkalmi munkavállaló esetén érvényesíthető-e, kifizethető-e? Segítséget előre is köszönöm!

Discóban foglalkoztatott alkalmi munkavállaló és részmunkaidős bérpótléka Kérdés

Másodállású, discót üzemeltető egyéni vállalkozó heti 7 órában alkalmaz 1 fő részmunkaidős alkalmazottat, valamint szombat este 10 órától vasárnap reggel 5-ig 5 fő alkalmi munkavállalót. Van-e korlát ez esetben az alkalmi munkavállalók számára tekintettel, kell-e éjszakai, illetve vasárnapi pótlékot fizetni? Ha igen, akkor a mentesített keretösszeg is eszerint növekszik, vagy már be kell vallani az 1349 forint/óra feletti összeget?

Munkaerő-kölcsönzés Kérdés

Tisztelt Szakértő, abban kérném a segítségét, hogy adott munkavállaló egy kölcsönbeadó cégnél van főállásban és egy másik cégben pedig alkalmi munkákat vállal. Ha a munkaerő-kölcsönző cégtől foglalkoztatjuk az adott munkavállalót munkaidőkeretben és nagyon meg vagyunk vele elégedve, akkor lehetséges-e az, hogy alkalmi munkásként is ugyanezen személyt foglalkoztassuk szintén mint kölcsönzött munkaerőt. Tehát A cégből 10 hónapra kölcsönözzük, kb. 3 nap alatt ledolgozza a munkaidejét, akkor B cégtől alkalmisként ugyanez a személy kölcsönözhető, mialatt az A cégtől történő kölcsönzés nem zárul le? Köszönettel

Egészségügyi szolgáltatási járulék Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egyéni vállalkozó nyugdíjas lett. Kérdésem az, hogy emiatt fizetnie kell-e az egészségügyi szolgáltatási járulékot, függetlenül attól, hogy nincs semmiféle tevékenység a vállalkozásban, nincs kivét, de nem szünetelteti a vállalkozást? Amennyiben alkalmi munkát vállal egy hónapban a lehetséges keretig, akkor is terheli az egészségügyi szolgáltatási járulék? Egyáltalán vállalkozás mellett lehet alkalmi munkavállaló? Köszönöm a választ.

Külföldön biztosított alkalmi munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó családtagja alkalmi munkavállalóként kisegít a férje magyarországi boltjában időszakonként. Az érintett családtag/alkalmi munkavállaló Ausztriában főállású munkaviszonnyal rendelkezik, ennek tényét A1 nyomtatvánnyal igazolja. Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény 8. § (5) alapján a közterhet a férj/munkáltató nem állapítja. illetve fizeti meg. Kérdésem, hogy a feleség/alkalmi munkavállaló részére ily módon juttatott jövedelem Magyarországon. illetve Ausztriában is adómentes e? Mely tagállam adózási szabályait kell alkalmazni erre a juttatott jövedelemre? Előre is köszönöm válaszuk. Üdvözlettel: Szabó Kinga

Alkalmi munkavállalás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bejelenthető-e alkalmi munkára egy bt. által foglalkoztatott sofőr, aki külföldre visz fuvart? Válaszát előre is köszönöm.

Alkalmi munkavállaló: jelenléti ív – munkaszerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben egy alkalmi munkavállaló több hónapon keresztül dolgozik nekünk, akkor helyes eljárás-e, hogy kötünk vele egy munkaszerződést, amin a munkaviszony kezdő időpontja van, a végét üresen hagyjuk? És emellett nem vezetünk jelenléti ívet. Tudomásom szerint vagy jelenléti ív vagy szerződés kell. Mindkettő nem követelhető. Köszönettel

Egyszerűsített foglalkoztatott vasárnapi pótléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiskereskedelmi tevékenységet folytató cég néhány napig tartó fesztiválon is működik, és egyszerűsített foglalkoztatott dolgozót vesz fel. A fesztivál hétvégén is tart. Kell-e az alkalmi munkavállalónak vasárnapi pótlékot fizetni?

Táppénzügy: ezt is tudni kell az egyszerűsített foglalkoztatásról Cikk

Alkalmi munkavállalónk munka közben balesetet szenvedett, eltörött a lába. Ez üzemi balesetnek minősül-e? Mire, meddig jogosult a dolgozó? Ha ezt a dolgozót a következő héttől alkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatják, mikor, mire, meddig jogosult? – kérdezte olvasónk. Széles Imre társadalombiztosítási szakértőnk válaszolt.

Alkalmi munkavállaló üzemi balesete Kérdés

Tisztelt Szakértő! S.O.S. Egyszerűsített alkalmi munkavállalónk munka közben balesetet szenvedett, eltörött a lába. Ez üzemi balesetnek minősül-e? Mire, meddig jogosult a dolgozó? Ha ezt a dolgozót a következő héttől alkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatják, mikor, mire, meddig jogosult? Köszönöm válaszát!

Alkalmi munkavállaló utazási költségtérítése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Alkalmi munkavállalónak jár-e a munkábajárási kormányrendelet szerinti 86%-os jegy- vagy bérlettérítés, illetve ezek hiányában a 9 Ft-os térítés adómentesen? Üdv: KG

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed/gyed ellátási alap

Széles Imre

tb-szakértő

Szolgálati nyugdíj melletti munkavégzés

Széles Imre

tb-szakértő

Új kata választása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs