65 találat a(z) albérlet cimkére

Több, de drágább albérlet várja a diákokat Cikk

A befektetői bevásárlásoknak köszönhetően az idén csaknem 10 százalékkal több kiadó lakás közül válogathatnak az egyetemisták a felvételi ponthatárok július végi megállapítása óta, ám az árak is hasonló nagyságrendben nőttek – írja a Népszava pénteki számában.

Átláthatatlanok az albérleti hirdetések, magyar applikáció segíthet Cikk

Egyre átláthatatlanabbak a magyarországi albérletpiac hirdetései, egy ingatlant akár 15-20 hirdetésben is kínálnak, ráadásul több tízezer forintos különbséggel – közölte az árminimum.hu, hirdetés-összehasonlító portál.

Egyetemisták albérletben: nem mindegy, ki köti a szerződést! Cikk

Egy hónappal az új tanév indulása előtt elkezdődött a lázas albérletkeresés. A diákok albérleti díját jellemzően a szülők fizetik. Ügyelni kell arra, hogy ki köti a bérleti szerződést a bérbeadóval, ha például a diáknak vagy a szüleinek más településen van ingatlanuk, és azt bérbe adják.

Albérletet keres? Ennyit kell rá költenie Cikk

Budapesten több mint 8300 kiadó lakóingatlan közül válogathatnak az albérletet keresők, a július második felében felkínált lakások száma 12 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit – derül ki az ingatlan.com elemzéséből. A kínálatbővülés ellenére a főváros egyes kerületeiben az albérletárak is emelkedtek néhány százalékkal.

Július végétől indul az egyetemisták rohama az albérletekért Cikk

Július 25-én, a felvételi ponthatárok kihirdetésével elindul az egyetemisták és főiskolások rohama az albérletekért. A fővárosban egy egyszobás lakás havi bérleti díja átlagosan 96 ezer forint körül indul, míg a vidéki nagyvárosokban átlagosan 73 ezer forint. Budapesten az elmúlt tíz évben több kerületben megduplázódtak az árak – derül ki az Otthon Centrum friss albérleti körképéből.

Csökkenhetnek a magas albérletárak? Cikk

A közeljövőben elkészülő több tízezer új lakás leszoríthatja a jelenlegi magas albérletárakat – mondta az Ingatlan.com vezető gazdasági elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Albérlettámogatás Kérdés

Tisztelt Cím! Egyszemélyes kft. ügyvezetője munkaviszonyban dolgozik a kft.-ben heti 20 órában. Az ügyvezető lakhelye Hajdú-Bihar megyében van, a vállalkozást Pest megyében indította, ezért abban a városban albérletet vett ki, amelyről minden hónapban kap számlát. Kérdésem, hogy albérleti támogatást adható-e? Ha igen, milyen formában? A havi bérszámfejtésben kell szerepeltetni? Köszönöm. Üdv Éva

Albérleti díjból levonható költségek, elég-e a nyugta, vagy számla kell? Cikk

Összegyűjtöttünk néhány, tételes költségelszámolásra vonatkozó tudnivalót a magánszemélyként ingatlan-bérbeadási tevékenységet folytatók számára.

Albérlettámogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. munkaviszonyban lévő ügyvezetőjének lakást bérel magánszemélytől. A lakás bérleti díja 230 000 Ft. A kft. a magánszemélytől levonja a 15% szja-t és a kifizetendő összeget utalja. A bérbeadó a számlát a cég nevére állítja ki. Az ügyvezető szempontjából szerepeltetni kell-e a bérszámfejtésében juttatásként az albérleti díjat, attól függetlenül, hogy neki nem kerül kifizetésre az összeg? Előre is köszönöm válaszukat.

Emiatt fehéredhet idén az albérletpiac Cikk

Az ingatlan.com szakértője szerint az idén bevezetett intézkedésekkel tovább fehéredhet az albérleti piac, és nőhetnek az adóbevételek.

Albérlet-támogatás: kedvezően változtak a feltételek Cikk

Többek között albérlet-támogatással, saját kocsival történő munkába járással és társasági adókedvezménnyel segíti a kormány a munkaerő mobilitását – írja közleményében az NGM. Mintegy havi 32 ezer forinttal nő az albérlet-támogatás összege az idén, amely a határozott idejű foglalkoztatottnak is jár, sőt munkaerő-kölcsönzésnél a kölcsönbe-vevő vállalkozás is nyújthat adómentesen.

Kölcsönzött munkaerő albérlet-fizetésének járulékai Kérdés

Egy munkaerő-kölcsönző az általunk kölcsönvett dolgozóinak az albérleti költségét továbbszámlázza felénk. Kell-e természetbeni juttatásként járulékot fizetnünk, vagy egyéb adót az albérlet után? Mi van olyankor, ha az albérletet mi biztosítjuk, a számla nevünkre szól (a munkaerő-kölcsönző céggel kötött szerződésben rögzítettük, hogy mi biztosítjuk a dolgozónak az albérletet)? Van-e az albérleti díj után adó- és járulékfizetési kötelezettségünk?

Mobilitási támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérném a segítségét, hogy a munkavállaló részére adható adómentes mobilitási lakhatási támogatás kizárólag albérletre vagy szállásdíjra is adható? A számla a munkáltató nevére szól.

Lakhatási támogatás: itt vannak a részletek, kinek, hogyan adható Cikk

A vállalkozások munkaerőhiányának enyhítése, a munkavállalók elhelyezkedésének elősegítése érdekében a munkáltatók kedvező adózási feltételekkel úgynevezett mobilitási célú lakhatási támogatást adhatnak a munkavégzés helyétől távol lakó munkavállalóik számára. Cikkünk ismerteti e juttatásra vonatkozó szabályokat.

Dolgozók elszállásolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tulajdonában lévő lakást úgy használják, hogy abban egy kft. dolgozóját szállásolják el (munkásszállás fogalma nem érvényes, mert nem kettő fő lakik egy szobában). 1. Milyen adóvonzata van ennek a cég, illetve a magánszemély részéről, ha a dolgozók nem fizetnek semmit, a cég nem számláz bérleti díjat? 2. Ugyanez a kérdés akkor, ha számláz bérleti díjat? 3. Dolgozóknak ebben az esetben adhat-e albérleti hozzájárulást a cég? 4. Ha kiszámlázza a bérleti díjat, azt áfásan vagy anélkül teheti meg? Előre is köszönöm a választ: Polyák Márta 70-3872719

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs