6 találat a(z) adattörlés cimkére

Döntött az EU Bírósága: a jogellenesen kezelt adatot hivatalból is töröltetheti a felügyeleti hatóság Cikk

Jogszerűen kötelezte az adatkezelőt a személyes adatok törlésére a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) – állapította meg az Európai Unió Bírósága (EUB) egy magyarországi ügyet érintő előzetes döntéshozatali eljárásban (C-46/23.) Cikkünkben bemutatjuk az ügy tanulságait.

NAV-tájékoztató: adatszolgáltatás az adattörlő kódról pénztárgéppel, számlázóprogrammal Cikk

Tájékoztatást tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arról, hogyan teljesíthető pénztárgéppel, illetve számlázóprogrammal az adattörlő kódokról szóló adatszolgáltatás.

Alkotmánybíróság: az adatvédelmi hatóság jogosult elrendelni személyes adatok törlését Cikk

Az Alkotmánybíróság (Ab) 3110/2022. számú határozatában megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék, valamint az azt helybenhagyó Kúria ítéletét, mely döntések kimondták, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) személyes adat törlését kérelem hiányában nem rendelheti el. Az érdekes döntés részleteit az alábbiakban mutatjuk be.

Véglegesen törölni lehet a személyes adatokat telefonról, számítógépről Cikk

Májustól új szolgáltatás biztosítja a fogyasztók magánszférájának védelmét: a felhasználóbarát, állam által elismert, ingyenes, hitelesített szoftver használatával, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) segítségével mindenki saját magának tudja végrehajtani készülékén a végleges adattörlést – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára mai sajtótájékoztatóján.

Könyvelőként meddig kell őrizni az ügyfelek könyvelési anyagát? II. Kérdés

Hogyan töröltethető az interneten megjelent személyes információ? Kérdés

Hol és miként lehet töröltetni a magánszemély nevének a Google-ban vagy más internetes forráshelyre való beütése utáni internetes információt, így például az Adózónának vagy más szervezetnek feltett kérdésre adott válaszokat vagy a családi adatokra – például szülők, testvérek nevére, címére, halálára – vonatkozó információkat? Kérem, hogy a válaszadásra kijelölt/felkért szakértő a válaszát csak a kérdésben feltettekre, joghelyekkel alátámasztva szíveskedjék megadni!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink