44 találat a(z) adategyeztetés cimkére

Elektronikus gazdálkodási napló: hamarosan újabb fejlesztési csomagot élesít a hatóság Cikk

Az eGN folyamatos fejlesztésének köszönhetően az elkövetkezendő hetekben újabb fejlesztési csomagot élesít a hatóság, ami tovább könnyíti majd a rendszer használatát. A Nébih emellett javasolja a gazdálkodóknak, hogy év közben folyamatosan töltsék az adatokat az eGN-be, így még gördülékenyebbé válhatnak a benyújtási időszakok – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Adategyeztetés miatt telefonál vagy üzenget az MVM Cikk

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. 2024 első félévében telefonon, online és személyesen is megkeresi ügyfeleit adategyeztetés céljából a gördülékeny ügyintézés érdekében – közölte az energetikai cég.

Új adategyeztetési kötelezettség szarvasmarha-, juh- és kecsketartóknak Cikk

Adategyeztetési kötelezettséget ír elő a szarvasmarha-, a juh- és a kecskefélék tartóinak egy új agrárminiszteri rendelet (8/2024. AM rendelet a tartási helyek, a tenyészetek és az ezekkel kapcsolatos egyes adatok országos nyilvántartási rendszeréről szóló 119/2007. FVM rendelet módosításáról). A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ENAR adategyeztetési programjának első határideje 2024. március 31-e. Az adatok naprakész tartása az állatalapú támogatási kérelmet benyújtók számára kiemelten fontos – írja honlapján a Nébih.

Elismerte a rendszerhibákat a Nébih, eGN adategyeztetés miatt elektronikus úton keresni fogja az érintett gazdálkodókat Cikk

Február 15. éjfélig lehetett feltölteni a gazdálkodási naplókat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) eGN (elektronikus gazdálkodási napló) rendszerébe. Több mint 100 ezer gazdálkodó, több mint 10 milliónyi adatot határidőre rögzített a rendszerben. A következő napokban a hivatal egyedileg, elektronikus úton keresi meg azokat az érintetteket, akiknél a beadott adatok alapján további adategyeztetésre van szükség a 2023. évi gazdálkodási naplóval kapcsolatban – jelentette be mai közleményében a hivatal. Az eGN-ben történő ellenőrzésre március 14-éig lesz lehetőség.

Nem tudja, milyen adatai szerepelnek a nyugdíjbiztosítás nyilvántartásában? Így kérdezheti le őket Cikk

A nyugdíjkorhatár betöltéséhez közeledve, de azt megelőzően is egyre többen szeretnék a nyugdíjbiztosítási nyilvántartásban szereplő biztosítási jogviszonyaikat megtekinteni. Az említett adatok megismerésére a jogszabály több eljárás keretén belül nyújt lehetőséget, mely kérelmek elbírálására az érintett személy lakóhelye szerint illetékes fővárosi/vármegyei kormányhivatalok rendelkeznek hatáskörrel.

Nem tudja, hogy milyen jogviszonyai szerepelnek a nyugdíjbiztosítási nyilvántartásban? Így kérdezheti le ezeket Cikk

A nyugdíjbiztosítási nyilvántartásban szereplő biztosítási jogviszonyainknak megismerésére, lekérdezésére több eljárás keretén belül nyílik lehetőségünk. Az erre irányuló kérelmek elbírálására, általános esetben, a lakóhelyünk szerint illetékes fővárosi/megyei kormányhivatalok rendelkeznek hatáskörrel.

Adategyeztetési felhívás az új baromfi állatjóléti támogatáshoz Cikk

Adategyeztetésre kéri a baromfitartókat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azzal a céllal, hogy a nemrég megjelent, új baromfi állatjóléti támogatás minden gazda számára elérhető segítséget jelentsen. Az adategyeztetés elsősorban a TIR-ben korábban rögzített információk ellenőrzését szolgálja, illetve az esetlegesen már elavult adatok frissítésére irányul. Az egyeztetés mielőbbi teljesítése a baromfitartók saját érdeke, hogy a hiányos vagy idejétmúlt adatok ne befolyásolhassák hátrányosan támogatási kérelmeik elbírálását – írja honlapján a Nébih.

NAK: elkezdődött az egységes kérelmek adategyeztetése Cikk

A Magyar Államkincstár (MÁK) 2022. október 20-án megkezdte a területalapú egységes kérelmeket érintő adategyeztető végzések kiküldését. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai által beadott kérelmeknél idén is alacsonyabb volt az adategyeztetésben érintett kérelmek aránya, mint az egyénileg benyújtott kérelmeknél – tette közzé honlapján a NAK.

Nyugdíjbiztosítási adategyeztetési eljárás: jó tudni, mi szerepel a nyilvántartásban és mi nem Cikk

A munkavállalók túlnyomó többségét foglalkoztatják a későbbi nyugdíjazásukkor figyelembe vehető, a nyugellátásra való jogosultságot megalapozó és a nyugellátás összegét befolyásoló tények, adatok megismerése. Ezek megismerésére 2012. december 31-éig a szolgálati idő elismerésére irányuló eljárást vehették igénybe.

Elfelejtett külföldi jövedelmek önellenőrzése. Amikor a NAV észleli, hogy hiányos a bevallás Cikk

Ez a nyár nem az uborkaszezonról szól. A kataalanyok mellett azok a magánszemélyek sem dőlhetnek hátra, akik korábbi években külföldi befektetésekkel rendelkeztek és anno elfelejtették a jövedelmet feltüntetni az szja-bevallásban.

Nyugdíjak folyósítása, adategyeztetés külföldön élő nyugdíjasoknál Cikk

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer keretén belül megállapításra kerülő nyugellátások, korhatár előtti ellátások folyósítását a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága végzi. A folyósítási tevékenységhez önálló hatósági ügyek is tartoznak, mint például az évenkénti emelések, az ellátások szüneteltetése, megszüntetése és a külföldön élők adatainak évenkénti egyeztetése.

Nyugdíj előtti egyeztetés: teendők, ha nem stimmelnek a kormányhivatali adatok Cikk

Hiányosan igazolta a nyugdíj megállapításához figyelembe vehető jövedelmet az adategyeztetés során a kormányhivatal: állítja kérdezőnk ügyfele. Mit tehet ilyenkor a nyugdíjazás előtt álló? Olvasónk kérdéseire Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Könnyebben juthatnak előre fizetős SIM-kártyához az Ukrajnából menekülők Cikk

Egy friss veszélyhelyzeti kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók úgy lássák el a menekülőket előre fizetős SIM kártyákkal, hogy azok ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe – tájékoztatott közleményben az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Nyugdíjra készülő előzetes adatai Kérdés

A nap kérdése: hogyan igazolható a nyugdíjra jogosító szolgálati idő, ha a dokumentációt a cég már selejtezte? Cikk

Hogyan igazolható társas vállalkozó esetében, hogy adott időszakban a vállalkozás a járulékokat befizette, ha az igazolásukra szolgáló dokumentumokat a cég már selejtezte, így azok nem állnak rendelkezésre? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Unión belüli jövedelem adózása, árfolyama II.

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Revolut

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Külföldi napidíj, árfolyam 2

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink