211 találat a(z) adótartozás cimkére

Újabb adótartozást fizetett be I. János Károly volt spanyol király Cikk

Újabb, ezúttal 4,4 millió euró (1,5 milliárd forint) értékű adótartozást fizetett be a hatóságnak I. János Károly volt spanyol király – tájékoztatta közleményben a nyilvánosságot Javier Sánchez-Junco ügyvéd pénteken.

Iparűzési adó 1% Kérdés

5 pont katásoknak: ezekre mindenképpen figyeljen év végén! Cikk

Érdemes alaposan átnézni a kata és az alanyi adómentességi keretünket, mert könnyen érhetnek bennünket kellemetlen meglepetések. A kockás füzetet viszont felejtsük el, ugyanis rendelkezésre állnak online megoldások is.

Helyi adó törlése elévülés miatt Kérdés

Társaságiadó-előleg módosítása esetén a nettó adótartozás értelmezése Kérdés

Ez már a vége? Így élesedne 2021-re a kata és a kiva Cikk

Aki arra számított, hogy a kisvállalati adónak (kiva) és a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) 2021. január 1-jétől ténylegesen hatályba lépő szabályait majd csak október-november környékén ismerhetjük meg, annak valószínűleg igaza lesz: az Országgyűlés elé terjesztett T/13258. számú, egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslat ugyanis érinti a kisadózás szabályait is. Cikkünkben ezeket foglaljuk össze és elemezzük.

Kiva, elhatárolt veszteség könyvelése Kérdés

Kata kilépés Kérdés

Törölt adószám utáni bevallások Kérdés

Végelszámolás utáni tartozásmegállapítás Kérdés

Behajtásban, inkasszálásban, jövedelemletiltásban is jeleskedett a NAV Cikk

A NAV követelésekre és külső megkeresésekre 293,5 milliárd forintot szedett be 2019-ben, ami 10,2 százalékkal több, mint 2018-ban, olvasható az adóhatóság 2019-ről szóló évkönyvében.

Törölt adószám Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelt cégünk adószámát a NAV 2015. évben törölte, adótartozás miatt. A cégbíróságon jelenleg is élő cégről van szó. A régi árukészletre valószínűleg van vevő, melynek eladása után a NAV-tartozást a cég rendezni tudja. Kérdésünk, hogy törölt adószám esetében az értékesítésről ki tud állítani számlát a partnerünk? Vagy előbb az adószámot kell visszaállíttatni a NAV-nál?

Adókönnyítési lehetőségek vállalkozások számára Cikk

Új adófinanszírozási könnyítések érhetők el a 2020. 04. 21-én megjelent közlönyben kihirdetett szabályok szerint. Többek között lehetőség van a vállalkozások adócsökkentésére is. „Akár ötmillió forint elengedését is lehet kérni a NAV-tól, viszont ezt csak egyszer lehet megtenni egyetlen egy adónemben és maximum a fizetendő adó 20 százalékáig.” – emelte ki Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere.

További adóintézkedéseket jelentett be Varga Mihály Cikk

Halasztható egyes adók megfizetése, továbbá adómérséklés is kérelmezhető – többek között ezekről a kormánydöntésekről számolt be Facebook oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Katás egyéni vállalkozó – munkanélküli ellátás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy főállású katás egyéni vállalkozó, aki állami támogatással lett egyéni vállalkozó 2019 márciusában (2019. januártól március 4-éig álláskeresési járadékot kapott, de a 90 napot nem merítette ki). 2020. január 12-én már nem tudta befizetni az esedékes 50 ezer forintot. Elmaradt 3 havi katával (dec.-jan.-febr.). Majd 2020 márciusában (380 nappal később) bejelentette a vállalkozás szüneteltetését (szépségiparban dolgozik, és ahol helyet bérelt, bezárt), és jelentkezett a munkanélküli ellátásra. Az ellátást megtagadták, mert a NAV által kiadott igazoláson – jogszerűen és a valóságnak megfelelően – szerepel, hogy 3 havi elmaradása van. Milyen lehetősége van ezek után? Jogszerű volt az elutasítás arra hivatkozva, bár az ilyen jellegű befizetéseket a kihirdetett rendelet szerint június után részletekben is teljesítheti, hogy nincs megfizetve az ellátás alapja? Illetve, ha befizeti az elmaradt összeget, akkor kérheti újból az ellátás megállapítását? Köszönettel: L. Andrea

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végkielégítés

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Nyíltvégű pénzügyi lízing lezárás

Nagy Norbert

adószakértő

Különbözeti áfa évközi választása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close