367 találat a(z) adómentes cimkére

Nőne a jövedelem adómentes része, csökkenne az szja-kulcs Lengyelországban Cikk

Megszavazta a lengyel szejm csütörtökön azt a kormány által benyújtott törvénymódosítást, amelynek értelmében július 1-jétől 12 százalékra csökkenne a jelenleg 17 százalékos személyi jövedelemadó.

Adómentes lakáscélú munkáltatói kölcsön Kérdés

Garázsbérbeadás, adminisztráció Kérdés

Iparűzési adó alapja a helyi rendelet szerint Kérdés

Ezért bukta adómentességeit a Walt Disney Cikk

A republikánus többségű floridai törvényhozás jóváhagyta csütörtökön a Walt Disney Co. vállalat vidámparkjainak otthont adó terület különleges adókörzeti státuszát megszüntető törvényjavaslatot – jelentette a Miami Herald című helyi lap és a The Wall Street Journal.

Napidíj Kérdés

Áfaarányosítás Kérdés

5 százalékpontos szja-csökkentést, az adómentes jövedelemhatár emelését tervezi a lengyel kormány Cikk

Július 1-jétől a lengyel kormány 12 százalékra csökkentené a jelenleg 17 százalékos személyi jövedelemadót. A csütörtökön bejelentett megoldás része az ukrajnai háború lengyelországi gazdasági következményeit enyhítő, 15 milliárd zlotyt érő költségvetési költségekkel járó intézkedéscsomagnak.

Megrendelőhöz kijáró számviteli munkatárs lehet-e kiküldetésben, téríthetők-e a költségei? Cikk

Cégünk számviteli szolgáltatást végez vállalkozási szerződés keretében, egy könyvelő-bérszámfejtő iroda részére, kvázi alvállalkozóként – írja kérdezőnk, így folytatva: Ennek keretében egy munkavállalónk ezen feladatokat a fővállalkozó telephelyén végzi el, a fővállalkozó szoftverével, szoftverbiztonsági okokból. A fővállalkozó telephelye, ahol a szolgáltatásunkat végezzük, másik városban van. Cégünk munkavállalója a saját személygépkocsijával jár ki a fővállalkozó telephelyére a munka elvégzése céljából. Az elvégzendő munka mennyisége okán a munkaidejének körülbelül 95 százalékát ott tölti. Munkavállalónk munkaszerződése szerint a munkavégzésének helye ugyanakkor a cégünk székhelye. Munkatársunknak van egy 4 éves gyermeke, aki óvodába jár. Kérdéseink: 1. Milyen jogcímen adható a munkatársunknak költségtérítés a saját személygépkocsi használata okán a fővállalkozóhoz történő kijárással összefüggésben? 2. Lehet-e a munkavállaló kvázi folyamatosan kiküldetésben? Itt arra gondolva, hogy gyakorlatilag minden munkanap ki kell mennie a fővállalkozóhoz. 3. Milyen mértékű költségtérítés adható? 4. Indulhat-e a munkavállaló otthonról a fővállalkozóhoz a saját személygépkocsival, vagy a csak a cégünk székhelyéről, mint a munkaszerződés szerinti munkahelyéről indulhat-e ki a fővállalkozóhoz? Olvasónk kérdéseire Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Adómentes minimálbér, több családi pótlék, vegyes indexálás a nyugdíjemelésben: ismertette programját az ellenzéki összefogás Cikk

Paks2 felülvizsgálata, új külpolitika, béremelés az egészségügyben és az oktatásban, korrupcióellenes ügynökség létrehozása, az euró bevezetése 5 éven belül, fenntartható rezsicsökkentés, a gyed és a családi pótlék emelése, adómentes minimálbér – ez mind része az ellenzék közös programjának, amelynek elemeit Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt és a szakpolitikusok ismertették, A hvg.hu összefoglalóját közöljük.

EU-n belüli irodalmi ügynökség által nyújtott szolgáltatás. Kérdés

MKOE: a menekülteknek adott adományok adómentességéről Cikk

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete közleményt adott ki a hozzájuk érkező kérdések miatt a menekülteknek való adományozás adózásáról.

Egyéni vállalkozó saját részre juttatott kerékpár elszámolása Kérdés

Élettársnak temetési segély Kérdés

Egyéni vállalkozó heti 36 órát elérő munkaviszony melletti adózása 2022-ben Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Étteremfoglaló áfája

Bunna Erika

adótanácsadó

Importláncügylet (?)

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs