15 találat a(z) adómegállapítás cimkére

Jogerős 1. fokú vizsgálat Kérdés

Adóhatósági ellenőrzések számokban Cikk

Mit ellenőrzött 2021-ben a NAV? Az adóhatóság a napokban tette közzé a 2021-es tevékenységét összefoglaló kiadványát. Az évről évre megjelenő kötetben a NAV összefoglalja az előző év ellenőrzési fókuszterületeit és tapasztalatait, amelyeket statisztikákkal is alátámaszt. A Deloitte Legal adóperes ügyvédjei az évkönyv legérdekesebb részeiből válogattak – írja sajtóközleményében a Deloitte.

Személyi jövedelemadó Kérdés

NAV-tájékoztató a jövedéki adó megállapításáról az adózó halálakor Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jövedéki adó megállapítására, illetve visszaigénylésére irányuló kérelemről, amelyet az örökös az adózó halálakor nyújthat be.

Távolsági értékesítés áfamegítélése EUB döntés Kérdés

Január végéig lehet kérni a munkáltatói szja-elszámolást Cikk

Továbbra is kérhetik a munkavállalók a munkáltatójuktól, hogy készítse el a személyijövedelemadó-bevallásukat. Ha ezt a munkáltató vállalja, akkor az általa készített dokumentum megfelel a tavalyi jövedelmekről szóló szja-bevallásnak.

Levonható-e a teljes áfa? Kérdés

Éves áfaelszámolású vállalkozó többhavi szolgáltatásról kapott számlát. Az elszámolás kezdő napja 2016.07.01., a záró napja 2017.04.30. A számla kiállításának időpontja 2016.12.22., a fizetési határidő 2016.12.30. A számlát kifizették. A vállakozó a számla teljes áfatartalmát levonásba helyezheti 2016. évben? Megzavart a 164. § 2 bekezdésben "az egy naptári hónapot meghaladó, de a rá vonatkozó adómegállapítási időszakot meg nem haladó időszakban....." mondat.

Holnap 1,5 milliónak kell vallani, lejár a határidő Cikk

A személyijövedelemadó-bevallás benyújtási határidejéig, 2016. május 20-áig várhatóan 1,5 millió magánszemélynek kell még eleget tennie bevallási kötelezettségének – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Így lehet a semmiből is adni – már nem kötelező titkolózni Cikk

A magánszemélyeknek az idén is lehetőségük van arra, hogy a 2015. évi jövedelmük után befizetett adójuk egy-egy százalékról rendelkezzenek. Mi a teendője annak, aki így szeretne támogatni valamely szervezetet, egyházat?

Egyeseknek elég az X-e, de kiknek nem? Új szja-bevallás Kérdés

Többes munkaviszony esetén az egyik 1608-on jelölöm, hogy adóhatósági adómegállapítást kér a dolgozó. És a többi cég 1608-án mit kell bejelölni? Munkáltatói adómegállapításnak már csak ott van értelme, ha a dolgozónak kizárólag munkáltatótól származó jövedelme során például gyermekkedvezményt vesz igénybe. Mivel ez is havonta jelentve van, miért nem lehet erre is adóhatósági adómegállapítást kérni?

Munkáltatói adómegállapítás 2013. éviről személyi jövedelemadóról Esemény

2011. évi szakképzési hozzájárulás Kérdés

2011. évi szakképzési hozzájárulás – szakmunkástanulók tanulószerződéssel foglalkoztatottak – miatt az NSZFI-től visszaigénylést kértünk, az oktatói bér arányosítása nem történt meg, így a NAV ellenőrzése komoly visszafizetési kötelezettséget állapított meg. Hol lehet – rendelet, kitöltési útmutató – találni erre vonatkozó útmutatót? Segítségüket köszönöm. Jeneiné Ibolya

Munkáltatói elszámolás: közeledik a határidő Cikk

Több mint 780 ezer munkavállaló bízta meg a munkáltatóját bevallása elkészítésével. A munkáltatói adómegállapítást 2013. június 10-ig kell elektronikus úton benyújtani a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz.

Józan ész és mendemondák - mi hajtja az adóellenőröket? Cikk

"Személyes tapasztalatom, hogy az ellenőrök nagy része belátó és racionális a munkája során. Csak hát egy kosár szilvából elég néhány kukacos, hogy már a többitől is óvakodjunk" - írja kommentárjában Földes Balázs, a KPMG szenior adómenedzsere, aki a revizorok munkájáról, a józan észről és az éves adómegállapításokról gondolkodik ezen a héten.

Határidő: Január 31-ig lehet kérni a munkáltatói adómegállapítást Cikk

A munkavállalók, társas vállalkozások (polgári jogi társaságok) tagjai január 31-ig kérhetik munkáltatójuktól az adómegállapítást.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Szoftverfejlesztés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Kényszertörlés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs