12 találat a(z) adómérték cimkére

Nemzetközi ügylet számlázása Kérdés

Így változott 2024-re a jövedéki termékek adómértéke Cikk

2024. január 1-je jelentős dátum a jövedékiadó-mértékek emelkedésében, ugyanis több mint 10 éve változatlan adómértékek növekedtek, nem is kicsit.

Mi lesz a katával? Tállai: "távol áll az indokoltan elvárhatótól" az adómérték Cikk

Hamarosan az Országgyűlés elé kerül egy törvényjavaslat, amely megfelel a céloknak, és az érintettek jelentős részének is – közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára hétfőn a parlamentben Dávid Ferenc, a Demokratikus Koalíció képviselője (a VOSZ korábbi főtitkára) kérdésére válaszolva.

Jár-e a Covid-járvány miatt helyi iparűzési adó mértékének csökkentése, ahol az eredeti adómérték csak 1%? Kérdés

Osztalék utáni szocho Kérdés

NAV: Brent napi jegyzési adatok alapján meghatározott átlagár Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján közzé tette az ásványolaj adómértékek megállapításához szükséges, Brent napi jegyzési adatok alapján az adott időszakokra vonatkozó meghatározott átlagárakat.

Kisadózás anyasági ellátás mellett – amikor 40 százalék az adó Cikk

A kisadózó egyéni vállalkozók részéről gyakori kérdés, hogy kell-e 40 százalékos adót fizetniük, ha a gyermekük után folyósított ellátás ideje alatt bevételük keletkezik. Ennek tisztázása érdekében a NAV tájékoztatót közölt honlapján.

Szálláshely Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérjük szíves állásfoglalását: Egy kft. bérbe vett egy szállásépületet, a bérbeadó biztosítja az ágyneműket, azok mosatását és egyebeket. 40 db 2-3 ágyas szobák vannak, recepcióval is rendelkezik személyzettel. A bérbevevő kft. szerződésben áll cégekkel, mely szerint havonta a szerződő cég munkásainak(kb.10-15 fő) szállást biztosít. Reggelit nem kapnak. Ebben az esetben a szolgáltatás igénybe vevőjének ezt 18 vagy 27 százalék adómértékkel kell kiszámláznia és milyen szolgáltatásnak kell feltüntetni? Válaszát előre is köszönjük. T.Mária

Jövedéki adó visszaigénylése: fontos változások a szabályokban Cikk

A jövedéki adót visszaigénylő gazdákat érintő fontos változás, hogy 2017-ben megváltoztak a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj adóvisszaigénylésének szabályai – emlékeztet a NAV.

Melegkonyhával nem rendelkező szálloda esetén italértékesítési áfa mértéke Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy melegkonyhával nem rendelkező, de étkezőhellyel és helyszínen készített hidegkonyhai készítményeket értékesítő szállodai bárban helyben készített nem alkoholtartalmú italra alkalmazható-e a kedvezményes adómérték vagy sem, 2017. január 1-jétől? Tanácsát előre is köszönöm.

Brutális, de alkotmányos adó Cikk

A francia alkotmánytanács jogszerűnek találta az évi egymillió euró feletti keresetekre vonatkozó, összességében 75 százalékos adót eredményező törvényt. Az adó első formája az alkotmánytanács szerint nem volt alkotmányos, de a mostani átdolgozott változat már elfogadható - írta az angol Financial Times üzleti napilap.

Így képzeli az adórendszert a kormány Cikk

Az adórendszerről szóló kétharmados törvényt úgy fogalmaznák meg, hogy abba beleférne az is, hogy többféle adóteher sújthassa a jövedelmet. Új adó bevezetése előtt legalább fél évnek el kellene telnie, adóemelésre két hónapos felkészülési időt kellene hagyni, de ez alól is ad magának felmentést a kormány.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Remote munka Hollandiában

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Napelempark létesítésének áfatartalma

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink