284 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Adótraffipax: itt a lista, hol lesznek a héten a NAV-ellenőrök Cikk

Kéthetes akciósorozatot kezdenek a héten a Balatonnál a Somogy megyei adórevizorok és pénzügyőrök. Az ellenőrzések a nyári szezonra való felkészülésnek is tekinthetők, mivel ugyanezen tevékenységek a júliusi-augusztusi vizsgálatok során is kiemelt figyelmet kapnak. A többi megyében sem tétlenkednek a revizorok, akik továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a számla-, nyugtaadás ellenőrzésére.

Adóellenőrzés: itt a lista, hol vizsgálódnak a héten a NAV revizorai Cikk

Közzétette a NAV az ellenőrzési helyszíneket, ahol biztosan megjelennek a héten az adórevizorok. Az adóhatóság hangsúlyozza: a közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.

Vigyázat, itt razziáznak éppen most az adóellenőrök! Cikk

A NAV Dél-budapesti Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. május 23-án, kedden akció keretében ellenőrzéseket végeznek a Budapest, IX. kerület 1. sz. Nagyvásárcsarnokban (1093 Budapest, Vámház krt. 1-3.).

Pénztárgép-módosító Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni. Az egyéni vállalkozónál NAV-ellenőrzés történt, a vásárlás értékét a vállalkozó beütötte az online kasszába, mindent rendben találtak, visszaadták a vásárlás értékét, és átadták a vállalkozónak a jegyzőkönyvet. A beütött bevétel az aznapi bevétel, ami bement a NAV-hoz. Hogyan kell visszavenni, pénztármódosítót kell arra a napra kiállítani, vagy a jegyzőkönyv alapján a bevételből mínusszal lekönyvelni a pénztárkönyvben? Köszönöm.

Katás 24 millióig... Kérdés

Tisztelt Szakértő! A fenti című cikket olvasva kérdésként merül fel, hogy amennyiben a NAV megállapítja a nem rendeltetésszerű joggyakorlást, milyen megállapításokat tehet, milyen szankciókat alkalmazhat? Kizárja a katából az egyéni vállalkozót és a bt.-t is? Köszönöm válaszát: CSCS

Ez lesz az adóellenőrök célkeresztjében a héten Cikk

Elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét ellenőrzik április 18-a és 23-a között különböző helyszíneken a NAV revizorai

NAV-ellenőrzés: új helyszínek az ADÓtraffipaxban! Cikk

Új ellenőrzési helyszíneket közöl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ADÓtraffipaxban.

Falusi szálláshely-szolgáltatás nyilvántartása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem falusi szálláshely-szolgáltatást végez egyéni vállalkozóként. A kereskedelemről szóló törvény és a vonatkozó kormányrendelet áttekintése után sem találtam olyan szabályozást, amely kötelező nyilvántartás vezetését írná elő. Minden jogszabályhely az engedélyeztetési eljárást szabályozza igen részletesen, azonban a folyamatban lévő szolgáltatás során semmilyen nyilvántartásról nem rendelkeznek. Felmerült a kérdés, hogy egy esetleges NAV-ellenőrzés esetén milyen nyilvántartással kellene rendelkeznie ügyfelemnek? Köszönöm előre is a válaszát.

NAV-razzia: hamis parfümök tízezerszámra Bács-Kiskun megyében Cikk

Közel 12 ezer darab hamis parfümöt találtak raktárakban elrejtve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei.

Adótraffipax: itt az első lista, hová mennek biztosan a NAV ellenőrei Cikk

Virágpiacokat, romkocsmákat, vendéglátóhelyeket ellenőriznek a következő napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai – derül ki az adóhatóság honlapján közzétett ADÓtraffipax című bejegyzésből.

M30-as aláírás nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy alkalmazott e-mailben kapta meg a tavalyi évre vonatkozó M30-as igazolását egy cégtől, aláírás, bélyegző nem volt rajta. Nincs ellátva elektronikus aláírással, időbélyegzővel, semmivel, egy sima e-mail érkezett. Kérdésem, hogy elfogadható-e így az igazolás, vagy abból a magánszemélynek szükséges szereznie egy aláírással (és ha kell) bélyegzővel ellátott példányt is ahhoz, hogy hitelesnek lehessen tekinteni és felhasználhassa a bevallása elkészítésének és egy későbbi esetleges adóellenőrzésnek a során? Válaszát előre is köszönve.

Kiket vizsgál idén fokozottan a NAV? Itt az új ellenőrzési irányelv Cikk

Alvó cégek, székhelyszolgáltatók, közösségi értékesítők, off-shore gyanúval érintett adózók, online pénztárgép használatára kötelezettek, áfakulcscsökkentésben érintettek ellenőrzésére fordít fokozott figyelmet 2017-ben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – derül ki a Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára által ismertetett ide ellenőrzési irányelvekből.

Egyéni járulék helytelen elszámolása: mikor, kinek, mit kell fizetnie? Cikk

Az egyéni járulék a biztosítottat terheli, noha összegét a foglalkoztatónak kell megállapítania, levonnia, bevallani és befizetnie, és ez utóbbi kötelezettséget akkor is kell teljesítenie, ha annak levonása a tárgyhónapban kifizetett jövedelemből nem lehetséges.

Rossz kezekbe is kerülhet az elektronikus megbízólevél Cikk

Bővült az az illetékességi kör, amelynek eredményesen lehet adóhatósági ellenőrzésre vonatkozó elektronikus megbízólevelet kézbesíteni. Ezért át kell tekinteni a meghatalmazottak körét, máskülönben úgy indulhat adóellenőrzés, hogy arról a társaság valójában nem is értesül, emiatt pedig önellenőrzésre sem lesz lehetősége – figyelmeztet a Deloitte adó- és jogi tanácsadási részlegének partnere.

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bizonytalan vagyok egy nyílt végű pénzügyi lízinggel kapcsolatban. Személygépkocsit szereztek be 100 százalékban üzemi célra. (Az áfa visszaigényelhető plusz van útnyilvántartás.) A gépjármű nettó ára 4 004 685 forint, az áfa 1 058 315 forint, a bruttó ár 5 063 000 forint. (Ez a számla az eladó és a Merkantil Banké.) Lízingösszeg: 5 063 000 forint Önrész: 1 575 000 forint plusz áfa A könyvelés összegénél már meg is akadtam: 1. tétel T161 Befejezetlen beruházás K 449 Pénzügyi lízing ??? 5 063 000 forint Ha így könyvelek, a lízing jó, de nem egyenlő a nettóval. Mit tanácsol? Az áfabevallás 77-es sorába (tárgyieszköz-beszerzés) mit írhatok? Nettó, áfa? 2. tétel Tárgyieszköz-aktiválás értéke, következik az előzőből. Az eszközkartonon maradványértéknek a lízingcég által megjelölt maradványértéket írjam? 3. tétel Úgy olvastam, hogy értékcsökkenés elszámolható. Ez áll 2016-ra? Nem találtam a törvényt. Következő kérdés, hogy a társaságiadó-bevallásban (1629-03-02) új eszközök üzembe helyezése után érvényesíthetem az adózás előtti eredményt csökkentő tételek között, és ha igen, melyik összeggel? Egy esetleges NAV-ellenőrzésnél milyen törvényre kell hivatkoznom, és milyen mellékleteket javasolnának? Egész biztos lesz ellenőrzés, sok az áfa. Várom válaszukat. Köszönöm a segítségüket:

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Biztosítás adóvonzata 2

Szipszer Tamás

adószakértő

Egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Tervezett kata szigorítás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close