280 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Katás 24 millióig... Kérdés

Ez lesz az adóellenőrök célkeresztjében a héten Cikk

Elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét ellenőrzik április 18-a és 23-a között különböző helyszíneken a NAV revizorai

NAV-ellenőrzés: új helyszínek az ADÓtraffipaxban! Cikk

Új ellenőrzési helyszíneket közöl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ADÓtraffipaxban.

Falusi szálláshely-szolgáltatás nyilvántartása Kérdés

NAV-razzia: hamis parfümök tízezerszámra Bács-Kiskun megyében Cikk

Közel 12 ezer darab hamis parfümöt találtak raktárakban elrejtve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei.

Adótraffipax: itt az első lista, hová mennek biztosan a NAV ellenőrei Cikk

Virágpiacokat, romkocsmákat, vendéglátóhelyeket ellenőriznek a következő napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai – derül ki az adóhatóság honlapján közzétett ADÓtraffipax című bejegyzésből.

M30-as aláírás nélkül Kérdés

Kiket vizsgál idén fokozottan a NAV? Itt az új ellenőrzési irányelv Cikk

Alvó cégek, székhelyszolgáltatók, közösségi értékesítők, off-shore gyanúval érintett adózók, online pénztárgép használatára kötelezettek, áfakulcscsökkentésben érintettek ellenőrzésére fordít fokozott figyelmet 2017-ben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – derül ki a Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára által ismertetett ide ellenőrzési irányelvekből.

Egyéni járulék helytelen elszámolása: mikor, kinek, mit kell fizetnie? Cikk

Az egyéni járulék a biztosítottat terheli, noha összegét a foglalkoztatónak kell megállapítania, levonnia, bevallani és befizetnie, és ez utóbbi kötelezettséget akkor is kell teljesítenie, ha annak levonása a tárgyhónapban kifizetett jövedelemből nem lehetséges.

Rossz kezekbe is kerülhet az elektronikus megbízólevél Cikk

Bővült az az illetékességi kör, amelynek eredményesen lehet adóhatósági ellenőrzésre vonatkozó elektronikus megbízólevelet kézbesíteni. Ezért át kell tekinteni a meghatalmazottak körét, máskülönben úgy indulhat adóellenőrzés, hogy arról a társaság valójában nem is értesül, emiatt pedig önellenőrzésre sem lesz lehetősége – figyelmeztet a Deloitte adó- és jogi tanácsadási részlegének partnere.

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Art. 1. § (3a) Kérdés

Elévülés Kérdés

Kata – költségszámlák Kérdés

Új rendszer jön az adócsalók kiszűrésére, az ekáer az etalon Cikk

Integrált kockázatkezelési rendszert kívánnak bevezetni a visegrádi országok, amelynek révén tovább szűkítik a csalók mozgásterét. Növelhetik a visegrádi államok költségvetési bevételeit és megvédhetik tisztességes vállalkozóit az év elejétől egységesen alkalmazott alulszámlázás elleni küszöbértékek egyes távol-keleti termékeknél, a közös kockázati profilok és az áfacsalás elleni harc legújabb eszközei – jelentette ki Tállai András Visegrádon, hat ország adó- és vámhivatali vezetőinek találkozóján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz vagy készlet

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szerszámok könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Osztalékfizetés eredménytartalékból

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X