4 találat a(z) Vadász cimkére

Munkaruha Kérdés

Erdész és hivatásos vadász munkavállaló részére rendeletben előirt ruházatot biztosit a munkáltató. Adható ez a ruházat adómentesen? A beszerzéskor felszámitott áfa levonható-e?

Munkaruha kihordási idő Kérdés

A vadász munkaruhát igényel, a kihordási idő 12 hónap. Mi a helyzet, ha a vadász 6 hónap múlva nyugdíjba megy, nem tölti ki a 12 hónapot? Vissza kell fizetnie az időarányos részt?

Kötetlen munkarend? Kérdés

A hivatásos vadász tevékenységét nem mindig a nap ugyanabban az órájában végzi, a szolgálati naplójába bejegyzi amikor a területen megjelenik és munkát végez, és azt is bevezeti, hogy mikor van vége a szolgálati idejének, de ezt akár egy nap többször megszakítja, esetleg éjszakai vadászatra megy ki a nappali helyett, vagy hétvégi vadászatra megy. Ez kötetlen munkarend-e, ilyenkor munkaidőkeretet kell megállapítani? Vagy milyen munkaszerződést kell kötni, illetve hogyan kell vezetni a munkaidő-nyilvántartást, ami alapján végül a bérelszámolás történik?

Vadász Iván: zéró toleranciát a pártokkal szemben is Cikk

Vadász Iván, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének alelnöke szerint a miniszterelnök adócsökkentési programját aláássa, hogy miközben az állam bele akar nézni az adózók zsebébe, saját kiadásairól továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni érdemi információt. A „zéró tolerancia”, melyet Gyurcsány programjában meghirdetett, csak kölcsönös lehet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

A kata új szabályozásának érvényessége

Szipszer Tamás

adószakértő

Használt termék közösségi beszerzés A60 jelentése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close