33 találat a(z) Uber cimkére

Bántalmazás, szexuális zaklatás, erőszak – csoportos per indult az Egyesült Államokban az Uber alternatív taxiszolgálat ellen Cikk

Több mint ötszáz nő csatlakozott az Uber alternatív személyszállítási szolgáltató ellen az Egyesült Államokban benyújtott polgári peres, csoportos bírósági keresethez, amelyben a felperesek szexuális zaklatással és erőszakos viselkedéssel vádolják az Uber sofőrjeit.

Taxistüntetés Madridban Cikk

Több száz taxis vonult utcára a spanyol fővárosban szerdán, hogy tiltakozását fejezze ki az alternatív közösségi személyszállítás (Uber, Cabify) tervezett módosításával szemben.

Betiltották az Ubert Londonban Cikk

Nem hosszabbította meg az illetékes londoni közlekedési hatóság az Uber hétfőn lejárt taxiszolgáltatási engedélyét.

A tervezett ársáv alsó határához közeli szinten bocsátja ki részvényeit az Uber Cikk

A tervezett ársáv alsó határához közeli szinten, 45 dollárban határozta meg részvényeinek árát az Uber Technologies, a világ vezető internetes fuvarmegosztó cége.

Keményebben lépnek fel a „kalóztaxisok” ellen Romániában Cikk

Sürgősségi rendelettel módosította a taxitörvényt a román kormány pénteken, megkönnyítve az engedély nélküli üzletszerű személyszállítás leleplezését.

Konkurenciát kap az Uber Nagy-Britanniában Cikk

Konkurenciát kap Nagy-Britanniában az Uber. Az Ola indiai taxiszolgálat egy hónapon belül megkezdi működését Dél-Walesben, majd Manchesterben, és szerdán ismertté vált tervei szerint az év végére szerte az országban jelen lesz.

Sztrájkolnak a taxisok Barcelonában Cikk

Kétnapos sztrájkot kezdtek és tüntetéssel tiltakoztak szerdán Barcelonában a taxisok, mivel a bíróság felfüggesztette az alternatív, közösségi személyszállítási szolgáltatásokat szabályozó helyi rendeletet.

Átmeneti tiltás az Uberre Bécsben Cikk

A bécsi kereskedelmi bíróság ideiglenesen megtiltotta személyszállító tevékenység folytatását az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó amerikai vállalatnak, mondván, megsérti a tisztességes verseny szabályait.

Az Uber tevékenységének jellegéről döntött az Európai Bíróság Cikk

Az innovatív koncepció ellenére közlekedési vállalatnak minősül az internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó Uber, így érvényesíthető rá a hagyományos taxitársaságokra vonatkozó nemzeti szabályozás – mondta ki szerdai ítéletében az Európai Bíróság.

A horvátok is korlátoznák az Ubert Cikk

Horvátország az őszre tervezett piaci liberalizációig betiltaná az Uber alkalmazás használatát. A horvátországi közlekedési minisztérium az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás mobil alkalmazásának átmeneti betiltását kérte bíróságon – számolt be ma az osztrák Die Presse hírportál a Jutarnji list horvát napilap jelentésére hivatkozva. A horvát közlekedési minisztérium megerősítette a lap értesülését.

Uber: motorcsónak-szolgáltatás a horvát tengerparton Cikk

Motorcsónak szolgáltatást indít Horvátország adriai partvidékének főbb turisztikai csomópontjai között az Uber.

Az Uber feladja? Cikk

Úgy tűnik, sikerült mattot adni az Ubernek, amely ma délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti magyarországi tevékenységét – írja a hvg.hu.

Szorongatja a NAV az UBER-sofőröket, noha kedvelhetné is őket Cikk

Sokat hallhattunk mostanában a taxis-uberes vitáról, arról azonban kevesebbet, hogy a NAV operatív osztálya vizsgálat alá vonta az összes Uber-sofőrt, aminek végeredménye majdnem minden ügyben 200 ezer forintos adóbírság lett. De ez csak a kezdet volt. Tapasztalatok szerint az operatív ellenőrzések után elrendelte az adóhatóság a korábban lefülelt Uber-sofőrök bevallásainak utólagos vizsgálatát is.

Betilthatják az Ubert Cikk

Az Országgyűlés ma kezd vitát arról a javaslatról, amely a kormány szándékai szerint akár be is tilthatja az internetes fuvarmegosztást végző Uber tevékenységét Magyarországon.

Ubereznek az adóellenőrök, szabályozást sürget az MLP Cikk

Az év eleje óta közel 3,6 millió forint mulasztási bírságot szabott ki Uber-szolgáltatókra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a revizorok kiszűrtek 20 adószám nélküli sofőrt, és a rendőrséggel, valamint a BKK-val közösen végzett ellenőrzéseken 4 rendszámot is levettek uberes kocsikról – tájékoztatta a NAV szombaton az MTI-t. A Magyar Liberális Párt közölte, hogy az Európai Unió fórumaitól kér segítséget, ha a kormány blokkolja az uberesek tevékenységét.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őcsg iparűzési adó

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég könyvvizsgálata

Nagy Norbert

adószakértő

Kapott előleg számviteli elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs