66 találat a(z) Szerbia cimkére

A szerb kormány befagyasztotta az üzemanyagárakat Cikk

Rögzítette az üzemanyagárakat a következő egy hónapra a szerb kormány, hogy féken tartsa az inflációt – közölte a Vecernje Novosti a kormány döntését pénteken.

Munkaerő-kölcsönzés vs. kiküldetés: mikor lehet ez munkaviszony? Cikk

Szerb anyacég Magyarországon létrehoz egy kft.-t, amelyhez folyamatosan küld szerb munkaerőt. Munkaerő-kölcsönzésnek megfelel-e ez a jogviszony, illetve átminősíthető-e munkaviszonynak? Ha átminősíthető, akkor ez milyen adó- és járulékfizetési kötelezettséggel jár? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd és Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Kettős állampolgár: Szerbiában munkanélküli segély Kérdés

Árukivitel Szerbiába – áfabevallás Kérdés

Exportértékesítés közösségi beszerzéssel Kérdés

Hétfőtől újabb szerb-magyar határátkelők lesznek ismét használhatók Cikk

A koronavírus-járvány miatti lezárásokat követően csak a Horgos-Röszke és a Kelebia-Tompa határátkelők voltak használhatók Szerbia és Magyarország között, hétfőtől azonban a Bajmok-Bácsalmás, a Királyhalom-Ásotthalom és a Gyála-Tiszasziget átkelő is megnyílik – tájékoztatott a közösségi médiában Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Fontos áfa-visszatérítési tájékoztató a NAV-tól Cikk

Az elismert harmadik államban letelepedett adóalanyok magyarországi áfa-visszatérítésére vonatkozó tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között Cikk

Átmenetileg szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között, az Ivo Andric nemzetközi gyorsvonat július 14-étől nem közlekedik – közölte a MÁV hétfőn az MTI-vel.

Fuvarozás áfájának visszaigénylése Szerbiában Kérdés

Építőipari kivitelezés Szerbiában Kérdés

Termékimporthoz kapcsolódó fuvarköltség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném segítségét. Magyar cég Szerbiából szerez be terméket, amelynek szállításával szerb fuvarozó céget bíz meg. A termék vámolása Magyarországon történik. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben a fuvarozási szolgáltatás mentes-e az adó alól, illetve az áfabevallás mely soraiban kell helyesen beállítani ezt a szolgáltatást. Ugyanez a fuvarozó cég Ausztriából hoz terméket Magyarországra. A kérdésem itt is az lenne, hogy mi a helyes áfabeli megítélés ebben az esetben. Válaszát előre is köszönöm!

Nem viszik házhoz a nyugdíjakat, sztrájkkal követelnek béremelést a postások Szerbiában Cikk

A szerbiai posta dolgozóinak több mint egy hete tartó sztrájkja miatt az idősek nem kapták kézhez nyugdíjaikat, de a számlák sem érkeztek még meg a háztartásokba, és a leveleket, illetve a csomagokat sem kézbesítik december 3-a óta. A dolgozók béremelést követelnek.

Mol-benzinkút nyílt Szerbiában Cikk

Megkezdte működését a Mol első szerbiai üzemanyag-terminálja Karlócán (Sremski Karlovci) – közölte a Mol szerbiai leányvállalata, a Mol Serbia.

Harmadik országból történő beszerzés Kérdés

Van egy magyar cég, amely Szerbiából szerez be árut, amit egy speditőrön keresztül hoznák be az országba, vámkezelést is Ő végezné el. A számlát pedig a szerb cég a Németországban lévő telephelyének állítja ki és a Németországban lévő cég számlázza tovább a magyar cégnek. Vagyis: Szerbiából érkezik az áru, Magyarországon vámoltatják és helyezik forgalomba, viszont a számlát a német cég állítja ki közösségi beszerzés címén. Tehát a magyar cég hivatalosan nincs is kapcsolatban a szerb céggel, a megrendelést német cégnek adja le, a német cég számláz, viszont az árú Szerbiából érkezik. Kinek hogyan kell az áfát megfizetni, és hol, a vámkezelés során felmerült áfát kinek kell megfizetnie, és visszaigényelnie. Köszönöm előre is a segítségüket.

Áfa-visszatérítés Törökországban letelepedett adóalanyoknak Cikk

Május 22-én az 1/2019. (V. 21.) PM határozata alapján életbe lépett az áfatörvény már korábban elfogadott módosítása, miszerint meghatározott esetekben áfa-visszatérítés illeti meg a Törökországban gazdasági céllal letelepedett adóalanyt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó szocho maximum

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs