139 találat a(z) SZÉP-kártya cimkére

Válassza az előnyösebb juttatási formát! Példákkal Cikk

Szövetkezet a vele munkaviszonyban nem álló tagoknak adna juttatást. Mennyi lesz a juttatások közterhe, mikor lesz nagyobb a kapott nettó érték? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazdász válaszolt.

Szövetkezeti tag juttatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szövetkezetünk tagjainak (alapító tagok, nem állnak a szövetkezettel munkaviszonyban) adnánk SZÉP-kártya és Erzsébet-utalvány étkezési és ajándék zsebére való feltöltéssel juttatást. Meghatároztunk egy bruttó keretösszeget, melyet a tag oszthatna fel ezen juttatási formák között. Jól járunk el akkor, ha a SZÉP-kártyánál a minimálbér 50 százalékáig történő feltöltés 1,18x-os alapja után fizetjük meg a 15 százalékos szja-t és a 14 százalék ehót, a felettes részt pedig egyes meghatározott juttatásként kezeljük, és ez után a 15 százalék szja-t és a 22 százalék ehót fizetjük meg? Az Erzsébet-utalvány mindkét "zsebét" is egyes meghatározott juttatásként kezelve, a 15 százalék szja és a 22 százalék ehót fizetnénk.. Kérdésemet azzal indokolom, hogy a szövetkezeti tagok esetében eltérőbb a szabályozás, mint a munkavállalóknál, ezért szeretnénk megfelelően eljárni. Előre is köszönöm válaszát!

SZÉP-kártyák: két héten belül még sokat kellene elkölteni Cikk

Két héttel a lejárat előtt még mintegy 2,3 milliárd forint 2015-ös juttatás vár felhasználásra a Széchenyi Pihenőkártyákon – derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából.

SZÉP-kártyák: még 3 milliárdot kellene költeni május végéig Cikk

Több mint 3 milliárd forint SZÉP-kártyás juttatás vár még elköltésre május végéig, annak ellenére, hogy a húsvét kiemelt időszak volt, sokat felhasználtak az egyenlegből – derült ki az MTI-nek nyilatkozó kártyakibocsátók tájékoztatásából.

4 milliárd forint! A SZÉP-kártyások még mindig ennyi pénzen csücsülnek Cikk

Két hónapjuk van még a SZÉP-kártyák tulajdonosainak a 2015. évi feltöltésekből maradt összegek elköltésére – hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) keddi MTI-nek küldött közleményében.

Lejáró SZÉP-kártyák: siessen elkölteni! Cikk

Több mint 4,2 milliárd forint idén május 31-én lejáró, 2015-ben kapott juttatás van még a Széchenyi Pihenőkártyákon – derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából.

SZÉP-kártya juttatás hónapja Kérdés

Tisztelt Szakértő! SZÉP-kártya juttatás esetén mi számít a juttatás hónapjának? Például mikor lesz a február a juttatás hónapja, elég ha a SZÉP-kártya feltöltéséről szóló számlaösszeget elutalják február hónapban, vagy jóvá is kell íródjon még február hónapban az összeg a munkavállalók SZÉP-kártyáján? Köszönettel várom válaszát.

Széchenyi-kártya garanciadíj-támogatás Kérdés

Széchenyi-kártya hitel jóváhagyásakor a folyósító bank a vállalkozások bankszámláját megterhelte garanciadíj címén, továbbá ennek 50 százalékos mértékével jóváírt összeget garanciadíj-támogatás címen. A korábbi években ez nettó módon, egy soron szerepelt. Kérdésem, hogy az így jóváírt támogatást bevételnek kell-e kezelni az egyéni és társas vállalkozásoknál, vagy a két tétel különbözetét kell elszámolni költségként, mert a nyereséget ugyan nem befolyásolja, de nem mindegy például a jövedelem- (nyereség-) minimum számításoknál?

Éttermi áfa: újabb kérdések és újabb válaszok a NAV-tól Cikk

Milyen áfakulccsal kell számlázni, ha a vendég már előre jelzi, hogy a levest helyben kívánja elfogyasztani, míg a második fogást elvitelre kéri, ha a vendég viszi vissza a tálcát, ha nagyobb társaság egyben kéri a számlát, és azon vodkás narancslé is szerepel, az italautomatával előállított szénsavas üdítőt vagy a máshol készített, az étterem saját ételeivel, italaival együtt kínált süteményeket savanyúságokat? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal újabb gyűjteményt tett közzé az étkeztetési szolgáltatásra alkalmazható kedvezményes adómértékkel kapcsolatban felmerülő gyakran ismételt kérdésekről.

Nehezen emészthető falat: a vendéglátás áfája Cikk

Továbbra is sokan bizonytalanok, hogy milyen áfakulcsot kell felszámolniuk az éttermekben, büfékben, cukrászdában. Egy kérdéscsokorra ezúttal Sinka Júlia okleveles adószakértő válaszolt.

Így változik a béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások adózása Cikk

Több ponton módosulnak januártól a béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások adókötelezettségére vonatkozó szabályok. A NAV összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Letiltás munkabérből: használja ki SZÉP-kártyáját, ne pénzt kérjen! Cikk

Letilthatók-e a SZÉP-kártyán elhelyezett összegből is a magánszemély munkáltatónál kimutatott különféle tartozásai? – merült fel a kérdés olvasóink körében. A munkabérből történő levonásnak szigorú szabályai vannak, mutatjuk a választ a kérdésre.

SZÉP-kártya juttatásával kapcsolatos kérdés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Januártól szeretnénk dolgozóinknak SZÉP-kártya juttatást adni. A január hónapra járó SZÉP-kártya juttatást február első napjaiban fogjuk utalni. Azt tudom, hogy ennek az adóját február hónaphoz kapcsolódóan fizetjük meg, az a kérdés számomra – és ebben kérem a segítségét –, hogy a juttatást a munkavállalók januári, vagy februári bérszámfejtő lapján kell szerepeltetni? Köszönettel várom válaszát.

Olcsóbb lesz a cafetéria! Itt vannak a legújabb tervezett szja-változások Cikk

A személyi jövedelemadózást érintő javaslatok is szerepelnek a nemrégiben a parlament elé terjesztett adótörvény-módosítási csomagban. A javaslatok egy része a nyáron már kihirdetett, részint csak jövőre hatályba lépő rendelkezéseket érinti. Cikkünk ezek közül hívja fel a figyelmet a legfontosabbakra.

Ekho adózás melleti SZÉP-kártya juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk jelezte, hogy az előző munkahelyén ekhósan adózott, emiatt nem részesülhetett SZÉP-kártya juttatásban. Az én elgondolásom szerint nincs összefüggésben a két dolog között. Kérem, erősítsen meg ebben. Válaszát köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelőként termőföld értékesítése

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Áfaarányosítás őstermelő esetében

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Üzletrészeladás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close