258 találat a(z) SZÉP-kártya cimkére

Nőtt a munkerőfelvételt tervező cégek aránya Cikk

Erősödött a vállalkozások foglalkoztatási szándéka, a cégek mintegy negyede tervez munkaerőfelvételt, miközben újra...

Az Adózóna válaszol: SZÉP-kártya-juttatás arányosítása Cikk

2022. év végén napvilágot láttak a SZÉP-kártyával kapcsolatos – kormányrendeletbe foglalt – változtatások. Mit jelent az arányosítás? Mire érdemes odafigyelnie a munkáltatónak adózási szempontból? Horváthné Szabó Beáta adószakértőt hallhatják.

Harmadik országból érkező munkavállalók adó- és járulékkötelezettsége Cikk

A magyarországi munkáltatók egy része a szükséges munkavállalói létszámot külföldi dolgozókkal igyekszik betölteni. Cikkünkben a harmadik országokból érkező, magyar munkaviszonyt létesítő munkavállalók részére történő kifizetések, juttatások adó- és járulékkötelezettségére vonatkozó szabályokat járjuk körbe.

Megállapodással zárult a bértárgyalás a MÁV-Volán-csoportnál Cikk

Megállapodtak a MÁV-Volán-csoportnál a munkaadó és az érdekképviseletek képviselői a 2023. évi bérfejlesztés mértékéről pénteken, a csoportszintű érdekegyeztető tanács ülésén – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.

Összefoglalta a Mazars a tudnivalókat a SZÉP-kártyáról Cikk

A Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) juttatás felhasználási feltételei és adózási szabályai számos módosításon estek át a koronavírus-világjárvány megjelenése óta. A Mazars honlapján összegezte a jelenlegi előírásokat, valamint az egyértelmű jogalkalmazás érdekében kitekintünk azokra a kedvezményes rendelkezésekre is, melyek a koronavírus-járványt követően már nem alkalmazhatók.

SZÉP-kártya-juttatás ügyvezetőnek Kérdés

SZÉP-kártya 2023 Kérdés

Cafeteria nyilatkozat Kérdés

Vásárolható-e sportszer, sportruházat SZÉP-kártyával? Cikk

2022. december hónapban módosították a SZÉP-kártya felhasználást, összevonták a zsebeket és csak egy zseb maradt meg, a „szabadidő". Az lenne a kérdésem, hogy a felhasználásnál csak szolgáltatásokat lehet fizetni SZÉP-kártyával? A bolti vásárlások fedezetére nem használható? Például sportszer, sportruházat vásárlása esetén sem, csak kimondottan kölcsönzésre? Olvasónk kérdéseire Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Jelentősen megnőtt a SZÉP-kártya forgalom 2022-ben Cikk

Jelentősen megnőtt a SZÉP-kártya forgalom tavaly, a kártyabirtokosok a legtöbbet a vendéglátás zsebből költötték – tájékoztatták a kártyakibocsátók az MTI-t.

Főleg a külföldieknek köszönhető a vendégéjszakák számának növekedése Cikk

2022 novemberében a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, közösségi szálláshelyeken) 691 ezer vendég 1,7 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 17, a vendégéjszakáké 7,8 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. 2021 novemberéhez viszonyítva a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,6, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 15 százalékkal emelkedett. 2022. január–novemberben a belföldi vendégek 19, a külföldiek több mint kétszer annyi, 114 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el, mint az előző év azonos időszakában.

Egészségpénztári hozzájárulás adózása Kérdés

SZÉP-kártya megszűnő zsebei: ezeket az adminisztratív feladatokat rója a munkáltatókra Cikk

2023. január 9. fontos dátum a hazai SZÉP-kártyák történetében, ugyanis az új jogszabályok szerint ettől a naptól megszűnnek a SZÉP-kártya zsebei, és csak egy számla áll a SZÉP-kártya mögött. Mint minden változás, ez is adminisztratív terheket ró a vállalatok HR, pénzügyi és bérszámfejtési területére a következő napokban. Az RSM Hungary honlapján megjelent elemzésében összegyűjtötte, hogy mire érdemes és kell figyelni a váltással kapcsolatban.

SZÉP-kártya juttatás Kérdés

SZÉP-kártya felhasználás 2023 Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adomány, támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Input Program közvetett támogatás könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kétéves szabály innovációs járuléknál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs