10 találat a(z) Portugália cimkére

Nemzetközi lapszemle: adózási és egyéb ösztönzőkkel vonzza a külföldi befektetéseket Portugália Cikk

Rogério M. Fernandes Ferreira és Duarte Ornelas Monteiro, az RFF & Associados munkatársa a Portugáliában az elmúlt években bevezetett személyijövedelemadó- és társaságiadó-reformoknak tulajdonítja az ország versenyképességének és a külföldi befektetések növelésében elért eredményeket – írja a Bloomberg Tax.

Durvul a járvány Európában: Csehország szükségállapotot hirdet, Franciaország és Portugália szigorít Cikk

Csehországban csütörtök éjféltől 30 napos szükségállapotot hirdetett ki a kormány, a francia kormány nem tervez lezárást, kijárási tilalmat, de szigorítja a védettségi igazolás feltételeit, Portugáliában is újabb megszorításokat rendeltek el.

Portugália felfüggesztette az egyik Janssen-szállítmány vakcináinak alkalmazását Cikk

Felfüggesztette Portugália az egyik Janssen-szállítmány koronavírus elleni vakcina alkalmazását csütörtökön, mivel több esetben is mellékhatásokról számoltak be beadásukat követően.

Benzinszállítók sztrájkolnak Portugáliában Cikk

Harmadik napja sztrájkolnak a portugál üzemanyag-szállító sofőrök.

EU-s szolgáltatás igénybevétele kft. tagjától Kérdés

Az alábbi kérdésben kérem a segítségüket. Egy portugál magánszemély 49 százalékban tulajdonos egy belföldi kft.-ben (a maradék 51 százalék tőle teljesen független), és egyben ügyvezetője is (együttes aláírási joggal egy másik ügyvezetővel). A portugál magánszemély egyéni vállalkozó Portugáliában, azonban A1 igazolást nem tud hozni. Emiatt a kft.-ben a garantált bérminimum után megfizeti a járulékokat mint a társág ügyvezetője (megbízási szerződés alapján). A társaság tevékenységében alapvetően szakértők vesznek részt megbízási szerződésekkel, és a portugál magánszemély is a portugál egyéni vállalkozásával szerződik a tevékenységben való tényleges részvételre, tehát a társaság tőle portugál fordított adózású EU-s szolgáltatást vesz igénybe. Van-e ennek az utóbbi szolgáltatásnak bármiféle tiltása a jogszabályok alapján, ami kizárná azt, hogy a kft. egyik kisebbségi tagja ezt a szolgáltatást ebben a formában nyújtsa? Válaszukat előre is köszönöm!

Kedvező döntést hozott Portugália és Spanyolország számára az EB Cikk

A stabilitási és növekedési paktum megsértése ellenére sem függesztik fel az uniós alapokból a Spanyolországnak és Portugáliának szánt források kifizetését a jövő évben.

Gyógyulóban Portugália Cikk

A portugál pénzügyminisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint jól halad a portugál válságkezelés, a gazdaság helyzete javul, a bankrendszerben nem fenyeget likviditási válság.

Extra adók és magasabb szja Portugáliában Cikk

Újabb adóemeléseket jelentett be szerdán a portugál pénzügyminiszter.

Alkotmányellenes a 13. és 14. havi közalkalmazotti bér eltörlése Portugáliában Cikk

Alkotmányellenes a közalkalmazottak 13. és 14. havi bérének, valamint a 13. és 14. havi nyugdíjnak az eltörlése a portugál alkotmánybíróság csütörtöki döntése szerint. Ezeket a megszorító intézkedéseket a nemzetközi pénzügyi segélycsomagért cserébe vezette be az ország.

Az EU-tagállamok legfőbb adónemei: Portugália Cikk

A 2001. május 23-án kiadott „ Az Európai Unió adópolitikája – prioritások az elkövetkezendő évekre” dokumentuma képezi az Európai Bizottság adózásra vonatkozó stratégiáját.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalékelőleg adózása a kettős adóztatás szempontjából

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ünnepnapi pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végelszámolás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs