120 találat a(z) PTGSZLAH cimkére

PTGSZLAH Kérdés

Kft. fő tevékenységi köre 4690 vegyes termékkörű nagykereskedelem, jelenleg ezzel foglalkozik. Egyéb tevékenységei között van kiskereskedelmi tevékenység is, mint például 4532 gépjármű-alkatrész kiskereskedelem, de ezt nem végzi. Tevékenységét egy családi ház alsó szintjén folytatja, mely nincs üzletté nyilvánítva. Előfordul, hogy utcáról bemegy egy magánszemély és készpénzes számla ellenében terméket vásárol például termosztátot, érzékelőt, Ezen készpénzes értékesítésekről a cégnek kell-e PTSZLAH adatszolgáltatást küldeni a hivatalnak? A társaság kötelezett-e online pénztárgép használatra a fenti infók ismeretében?

Pénztárgép alanyi mentes adózónál Kérdés

Katás vállalkozás, aki nem telephelyén, hanem az ügyfelek lakhelyén, telephelyén végzi masszázs szolgáltatását, nem áfa-alany (alanyi mentes). Pénztárgépet nem vásárolt. A PTGSZLAH nyomtatvány kitöltési útmutatója szerint: „Az adatlap benyújtására azon adóalany köteles, aki (amely) az Áfa törvény, illetve a Rendelet alapján tevékenységének TEÁOR besorolása szerint online pénztárgép használatra kötelezett,..” Mint alanyi mentes adózó, nem áfa-alany, be kell-e küldenie a PTGSZLAH nyomtatványt havonta? Előre is köszönöm.

Saját cd értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó, aki művészeti tevékenységgel (énekes) foglalkozik, az általa kiadott saját zenéjét tartalmazó cd lemezeket értékesít készpénzben. A kérdésem az lenne, hogy a készpénzes cd eladás számlák után be kell adni a PTGSZLAH nyomtatványt (pénztárgép nincs) akkor is, ha saját zenei termékét értékesíti? Tevékenységnek fel van véve a hangfelvétel-kiadás. Válaszukat előre is köszönöm!

Pedikűrös számlázása Kérdés

Szeretném kérdezni, hogy a pedikűrös, aki házhoz megy lábat ápolni, az kézi számlát vagy nyugtát köteles kiállítani? És ha kérésre számlát ad, akkor adatot szolgáltat-e a PTGSZLAH nyomtatványon? Köszönöm válaszukat előre is

Adatszolgáltatás Esemény

PTGSZLAH benyújtási kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő, Ügyfelünk Facebookon megrendelésre értékesít, jellemzően magánszemélyeknek általa készített kézműves termékeket. Minden értékesítésről vagy elektronikus számlát vagy kézi számlatömbből kiállított számlát ad. Ezek egy része készpénzes, magánszemély vevők részére. Üzlethelyiséggel nem rendelkezik. Első kérdésünk, hogy ebben az esetben pénztárgépre kötelezett-e? Abban az esetben, ha igen, akkor ezt a kötelezettségét kiválthatja-e a PTGSZLAH nyomtatvány benyújtásával? Válaszukat előre is köszönjük. Tisztelettel, Csizmadia Katalin

Adatszolgáltatás Esemény

Adatszolgáltatás Esemény

PTGSZLAB nyomtatvány Kérdés

Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg megszűnt a PTGSZLAB nyomtatvány? Vagyis ha egy cégnek 2017.01.01-jétől kötelező az online pénztárgép használata, de a cég helyette azt választja, hogy minden értékesítéséről nyugta helyett is számlát állít ki, akkor már nem kell a ptgszlab nyomtatványt benyújtani? Helyette elég havonta a ptgszlah nyomtatványt benyújtani, legkorábban január hónapról 02.15-éig? Előre is köszönöm a választ.

Webáruházi értékesítés – személyes átvétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk kizárólag webáruházon keresztül értékesít elektronikai készülékeket. Most jelentkezett egy magánszemély vásárló, aki szeretné személyesen átvenni a megvásárolt árucikkeket. Minden vásárlásról számlát állítunk ki, és a feladott postai csomagban megkapják a vevők a saját példányukat. A vállalkozásnak nincs nyílt árusítási üzlete vagy telephelye. Tevékenységét a székhelyén végzi, ahol az adminisztráció is történik. Kérdésünk, hogy ez esetben kell-e a PTGSZLAH nyomtatványt alkalmazni a magánszemély vásárló személyes átvétele miatt, vagy ez a vásárlás – függetlenül az átvétel módjától – továbbra is online értékesítésnek minősül? Válaszát előre is köszönjük!

Autószerelő online pénztárgép Kérdés

Az autószerelő saját műhelyében végzi az autószerelést. Minden szerelést követően készpénzes számlát állít ki, mivel a szerelést főleg vállalkozásoknak végzi. (Ha magánszemélynek végzi a szolgáltatást, annak is számlát állít ki, mivel az az egyszerűbb.) Kötelezett-e online pénztárgép használatára, ha nem, akkor kell-e ptgszlah nyomtatványon jelentést tenni?

Autószerviz online pénztárgép Kérdés

Cégünk (autószerviz) 09.30.-tól köteles online pénztárgépet használni. Bevételünk nagy része átutalással folyik be, havonta azért van pár készpénzes számlánk is. Eddig minden szerelési munkáról számlát állítottunk ki, nyugtát nem használtunk. Ezt a jövőben is így szeretnénk csinálni. Kérem szíves tanácsukat, hogyha 09.30.-tól az alábbi pontok szerint járunk el az megfelelő megoldás-e az online pénztárgép kiváltására: 1. Nyugta helyett számlát adunk - ezt 09.30.-ig bejelentjük a NAV-nak a PTGSZLAB nyomtatványon. 2. 09.30. után azon készpénzes számlák esetében, melyeket nyugta helyett állítunk ki, adatot szolgáltatunk a NAV-nak a PTGSZLAH nyomtatványon minden hónapban. Az adatszolgáltatásban csak azokat a készpénzes számlákat szerepeltetjük, amelyeket magánszemélyeknek állítunk ki 900 ezer forint alatt. Cégeknek kiállított számlákat nem szerepeltetjük, mert nekik egyébként is számlát kellene kiállítani (áfaalanyok, jogi személyek). Már a 09.30.-án kiadott számlákra is vonatkozik az adatszolgáltatás? Tehát nem csak 10.01.-től kiadott számlákra? 3. Fogyasztóvédelmi szempontból megfelelő-e, ha a szervizben kifüggesztenek egy tájékoztatót, melyben közlik a vásárlókkal, hogy nyugta helyett számlát tudnak csak kiállítani, ezért a név és cím megadása kötelező. Ez így megfelelő megoldás lehet-e? Kérem szíves segítségüket, hogyha a fentiek szerint járunk el, mentesülhetünk-e az online pénztárgép használatától? Előre is köszönöm.

Változnak a pénztárgépszabályok: erre figyeljen a masszőr! Cikk

Masszőr egyéni vállalkozó eddigi vendégeinek nyugtát állított ki, 2016. 09. 30-ától havi adatszolgáltatást jelentene, úgy, hogy vendégeinek számlát állít ki. Azt kérdezte: a PTGSZLAB nyomtatványt be kell küldeni mint bejelentkezést, vagy elegendő a havi adatszolgáltatás teljesítése a PTGSZLAH nyomtatványon? Ha bejelentés is van, mit kell jelölni a PTGSZLABerre nyomtatványon? Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Masszőr egyéni vállalkozó, havi adatszolgáltatás 2016.09.30-tól Kérdés

Masszőr egyéni vállalkozó eddigi vendégeinek nyugtát állított ki, és 2016. 09. 30-tól havi adatszolgáltatást jelentene, úgy, hogy vendégeinek számlát állít ki. Kérdésem lenne,hogy a PTGSZLAB nyomtatványt be kell küldeni mint bejelentkezést, vagy elegendő a havi adatszolgáltatás teljesítése a PTGSZLAH nyomtatványon? Ha bejelentés is van, mit kell jelölni a PTGSZLAB nyomtatványon? Köszönettel K.Ildikó

Autószerviz pénztárgép használata Kérdés

Tisztelt Ügyintéző! Állásfoglalását szeretném kérni az alábbi ügyben: Egy autószerviz kft. mindenkinek kivétel nélkül kizárólag számlával értékesít. Havonta ezt a PTGSZLAH nyomtatványon be is vallja. Ez esetben is kötelező a pénztárgép használata? Tisztelettel: Tóth Mária

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Megbízási jogviszony

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Katás bt. végelszámolása szeptember 1-jei kezdéssel

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Egyéni vállalkozó tankolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs