120 találat a(z) PTGSZLAH cimkére

Adatszolgáltatás Esemény

Adatszolgáltatás Esemény

Adatszolgáltatás Esemény

Adatszolgáltatás Esemény

Adatszolgáltatás Esemény

Adatszolgáltatás Esemény

Adatszolgáltatás Esemény

Adatszolgáltatás Esemény

PTGSZLAH nyomtatvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságom fő tevékenységi köre a 4719 Iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedelem. Úgy értelmezem, hogy pénztárgép vezetésére kötelezett adózó vagyok, azonban a bevételekről minden esetben számlát állít ki a társaság. A vevők magánszemélyek, akik készpénzben vagy átutalással, illetve Cofidis hitellel fizetnek. Ebben az esetben a PTGSZLAH nyomtatványt ki kell töltenem havonta? A nyomtatványban az utalással vagy hitellel fizetett számlákat is szerepeltetni kell? Társaságom online számlázó programot használ, azonban a telephelyek szerint van bontva a számlázó program (nem egy adatállományban vannak a kibocsátott számlák). Ebben az esetben a PTGSZLAH nyomtatványt csak úgy tudom beküldeni, ha minden telephelyről külön-külön készítem el a bevallást, tehát egy adott időszakról 4-5 bevallás kerülne beküldésre, vagy ez nem jó megoldás? Ha kötelezettek vagyunk a PTGSZLAH nyomtatvány kitöltésére, annak beküldése alól lehet mentesítést kérni? Segítségüket előre is köszönöm! Tisztelettel: Znamenák Gabriella

Adatszolgáltatás Esemény

Pénztárgép-jelentések Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vendéglátó és szállodaipari társaságnál a következő hiányosságra derült fény. Számlázó programját 2013 szeptembere előtt is használta. Mivel nyugtaadási kötelezettségét is számla kiállításával teljesíti, 2014. március 17-éig jogosult lett volna a cég a PTGSZLAB benyújtására, így mentesült volna a heti adatszolgáltatási kötelezettség alól a NAV felé a 2014. évre vonatkozóan. Ezt sajnos nem nyújtotta be a cég, ahogy a heti adatszolgáltatást sem. 2015. január 1-jétől viszont havonta kellett volna adatot szolgáltatni a NAV felé, sajnos ez sem teljesült, mivel a rendszergazda októberben jött rá, hogy nem élesítette ezt a modult a számlázó programban. Kérdésem: a fenti elmaradt adatszolgáltatásokat (PTGSZLAB, PTGSZLAH) teljesíthetem-e most, utólag a NAV felé? Köszönöm.

Ptgszlah nyomtatvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bemutató teremben termékeket értékesítünk számla alapján, pénztárgépünk nincs, ezekről a számlákról minden hónapban kitöltjük a ptgszlah nevű nyomtatványt. Az értékesített termékeket cégünk szerelői a vásárló otthonában beszerelik, és a helyszínen készpénzfizetési számlát állítanak ki a szerelési díjról. A szerelési számlákat is jelenteni kell a ptgszlah nevű nyomtatványon?

Adatszolgáltatás Esemény

Pénztárgép használata vagy NAV felé jelentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kiskereskedelmi cég csempéket, fürdőszobafelszereléseket értékesít cégeknek és magánszemélyeknek is. Az értékesítésről számlázó programmal állítanak ki számlákat minden esetben. Kötelező-e a pénztárgép használata a mostani jogszabályok szerint, vagy elegendő az, hogy számlát ad ki minden esetben? Kell-e jelenteni a NAV felé a készpénzes bevételeiről PTGSZLAH bevalláson az adatokat? Fő tevékenységi köre a 4752 teáor szám. Várom válaszukat.

Adatszolgáltatás Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó szocho maximum

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs