120 találat a(z) PTGSZLAH cimkére

Adózási határidők 2020. január 13-19. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatási határidő Esemény

PTGSZLAH Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy orvosi járóbeteg-ellátást végző társaság számlázó programot használ. Minden ügyfele részére így számláz; a járóbeteg-ellátás mellett a pácienseknek gyógyszerkészítményeket is értékesít, erről is számla készül. Kérdésem, hogy a PTGSZLAH nyomtatványon a készpénzes értékesítések közül csak azon tételeket kell jelenteni, mely tevékenységekhez pénztárgép kell, vagyis ez esetben csak a gyógyszerkészítményeket? Vagy minden készpénzes számla kerüljön be a jelentésbe? Válaszát köszönöm.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Mosógépszerelő, számlalejelentés Kérdés

Alanyi mentes egyéni vállalkozó mosógépszereléssel foglalkozik. Saját műhelye, üzlete nincs; hanem helyszínre vonul szerelni. Kérdésem, hogy a szerelésekről kiállított számlát a PTGSZLAH nyomtatványon le kell-e jelenteni, vagy pedig mentesül a lejelentés alól, mert helyszínre vonul?

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Gyógytornász pénztárgép-használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy egyéni vállalkozásban működő gyógytornásznak, aki a beteg otthonában végzi a gyógytornát, kell-e pénztárgépet használnia? Az ÖVTJ száma 8690. A beteg nevére számlát állít ki. A pénztárgép beszerzése nagy anyagi megterhelés lenne, mivel nincs olyan sok bevétele. Jól gondolom, hogy a pénztárgép helyett megoldás lenne, ha a PTGSZLAH nyomtatványon jelenti a NAV-nak, vagy egy másik helyettesítő ÖVJT-t használ? Köszönettel Margit

PTGSZLAH Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy ügyfelünk áprilistól 9604-es TEÁOR alá tartozó fizikai közérzetet javító szolgáltatást vett fel a tevékenységi körei közé, ami pénztárgépköteles tevékenység. Ügyfelünk nem akar pénztárgépet üzemeltetni. A kérdésem az, hogy elég annyi, hogy havonta küldi a PTGSZLAH-ot a NAV felé, vagy kell valamilyen mentességi kérelmet beadni? Mi a pontos menete ennek? Köszönjük!

Pénztárgép, számla és adatszolgáltatás szálláshely-szolgáltatásnál Cikk

Adószámos magánszemélyként 552006 – Üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatással foglalkozom. Ilyen esetben kötelező pénztárgépet használnom? – kérdezte olvasónk. Így folytatta: Ha igen, akkor a bizonylatkibocsátási kötelezettségemet számlával teljesíthetem-e? A kibocsátott számlákat a hónapot követő 15. napjáig a PTGSZLAH nyomtatványon kell NAV felé beküldeni? Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Pénztárgép – internetes kiskereskedelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó internetes kiskereskedelemmel foglalkozik, 4791-es TEÁOR-, 479102 szakmakóddal. Üzlethelyisége nincs, ezáltal pénztárgépet nem üzemeltet. Az értékesítésről magánszemélynek kiállított készpénzes számlákat kell-e jelenteni a PTGSZLAH nyomtatványon? Válaszát előre is köszönöm!

Nyílászáró-beépítés anyaggal PTGSZLAH Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyílászáró-beépítéssel foglalkozó egyéni vállalkozó megvásárolja az ablakokat és beszereli. Üzlete nincs. A számla kiállításakor feltünteti a szerelés mellett a beépített ablakok árát is. Ilyen esetben kell jelenteni a számlát a NAV felé a PTGSZLAH nyomtatványon? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed – naptári napi alap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Munkabér módosítása gyes alatt

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Katás beltag

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs