57 találat a(z) Pénzügyminisztérium cimkére

Beadhatók a támogatási kérelmek a Pest megyei piacok fejlesztésére Cikk

Hétfőtől adhatják be támogatási kérelmeiket a Pest megye területén lévő helyi piacok fejlesztését támogató pályázati felhívásra az önkormányzatok – mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek.

Hatékonyságjavító átalakítások a munkaügyi kirendeltségeken Cikk

Átalakulnak a következő időszakban a foglalkoztatási osztályok, a korábbi munkaügyi kirendeltségek annak érdekében, hogy a közfoglalkoztatottakat, álláskeresőket, valamint a dolgozni vágyó inaktívakat hatékonyabban lehessen integrálni a munkaerőpiacra – írja a Magyar Idők pénteki számában.

Nőtt a munkabalesetek száma, de kevesebben haltak meg Cikk

Emelkedett a munkabalesetek száma az első fél évben, három napnál hosszabb időre 10 351-en váltak baleset miatt munkaképtelenné, szemben az egy évvel korábbi 9969 esettel, ugyanakkor a halálos kimenetelű munkabalesetek száma jelentősen, az egy évvel korábbi 45-ről 35 csökkent – olvasható a Pénzügyminisztérium (PM) munkavédelmi főosztályának jelentésében.

Bevándorlási különadó: 25-étől hatályosak a szabályok Cikk

A Magyar Közlöny 117. számában 2018. július 25-én megjelent az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról szóló 2018. évi XLI. törvény, melynek bevándorlási különadóra vonatkozó rendelkezései 2018. augusztus 25-től hatályosak – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

2021-re a felére csökken az adóadminisztráció Cikk

A vállalkozók versenyképességének növelésében jelentős szerepet játszhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – jelentette ki Varga Mihály a NAV vezetői értekezleten, amelyen bemutatta Sors Lászlót, az adóhivatal új vezetőjét. A pénzügyminiszter leszögezte, a NAV amellett, hogy 2021-re papírmentes hivatallá válik, a hozzá beérkező adatok felhasználásával a vállalkozásoknak a lehető legtöbb bevallását kiajánlja, ezzel felére csökken az adóadminisztráció – írja sajtóközleményében a Pénzügyminisztérium.

Diákmunka hallgatói munkaszerződéssel: mikor, mennyi a kereset? Cikk

Hallgatói munkaszerződés alapján két formában lehet foglalkoztatni a diákokat. A díjazásban a törvény eltérő szabályokat állapít meg aszerint, hogy a munka közvetlenül kapcsolódik-e vagy sem a felsőoktatási intézmény képzési programjához. Mi a minimális díjazás alapja? Milyen speciális szabályokat kell alkalmazni a hallgató foglalkoztatására a munka törvénykönyvében foglaltakhoz képest?

Nyári diákmunkaprogramot hirdet a Pénzügyminisztérium Cikk

Idén is meghirdeti a Pénzügyminisztérium 2018-ban is meghirdeti a nyári diákmunkaprogramot 3 milliárd forintból, amelynek keretében a 16-25 év közötti diákok kaphatnak munkalehetőséget – közölte Varga Mihály.

Rekord adóbevétel Németországban Cikk

Decemberben összesen 70,8 milliárd euró adóbevétele keletkezett a német államnak és a tartományoknak - a helyi adókból származó bevételeket nem számítva -, ami az eddigi legnagyobb havi érték - írta a Handelsblatt pénteken a pénzügyminisztérium kimutatására hivatkozva.

Elhunyt Hadi László Cikk

Augusztus 26-án Egerben helyezik örök nyugalomba dr. Hadi Lászlót, a volt Pénzügyminisztérium volt főosztályvezetőjét, aki a tárca tavalyi átszervezéséig az adóigazgatási ügyek irányítója volt.

A láthatatlan, ingyenes szolgáltatások kockázatai Cikk

Habár a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) irányelveinek hetedik fejezete behatóan foglalkozik annak a kérdésnek a megválaszolásával, hogy mely esetekben történik csoporton belüli szolgáltatásnyújtás, néhány ügylet még így is elkerüli a cégek és tapasztalt tanácsadóik figyelmét.

Hatályon kívül az APEH pszichikai vizsgálata Cikk

Hatályon kívül helyezi az adatvédelmi biztos a Pénzügyminisztérium azon rendeletének egyes pontjait, amely az APEH-nél közszolgálati jogviszony létesítését megelőző pszichikai alkalmassági vizsgálatokról szól.

A könyvelők Alkotmánybíróság elé viszik az áfatörvényt Cikk

Alkotmánybírósághoz (AB) fordul a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE), mert álláspontja szerint a január elsejétől hatályos áfatörvény több rendelkezése is ellentétes az alkotmánnyal - írta a hétfői Magyar Nemzet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdaságban felhasznált gázolaj

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Erdő többlethasználati megállapodás

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Árfolyam beszerzéskor

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close