254 találat a(z) Németország cimkére

Kedvezményes áfakulcs a sörre. Lehetséges? Cikk

Furcsa adószabályok minden államban előfordulnak. Még Németországban is – derül ki egy lapszemléből.

Nyugdíj: így számítják be a gyermeknevelést a németek Cikk

Németországban a törvényhozás alsóháza (Bundestag) pénteken elfogadta a kormány nyugdíjreform-javaslatát. A konzervatív-szociáldemokrata nagykoalíció eddigi legdrágább vállalkozását gazdasági érdekképviseletek és nyugdíjszakértők is bírálják.

Kitilthatnak külföldieket Németországból Cikk

Az Európai Unió nem a szociális ellátórendszerek és juttatások uniója - jelentette ki a német kancellár csütörtökön a társállamokból érkező bevándorlók szabad munkavállalása körüli vitával kapcsolatban.

Német biztosított magánszemély magyarországi cégben Kérdés

Csökkentenék a személyi jövedelemadót a németek Cikk

Adócsökkentésre készül a német kormány, a pénzügyminisztérium tervei szerint évente 3 milliárd euróval mérséklődhetnek a lakosság terhei a személyi jövedelemadó (szja) rendszerének átalakításával - írta a Der Spiegel.

Adóbevételi rekord Németországban Cikk

Németországban történelmi csúcsra emelkedtek az adóbevételek márciusban, egy hónap alatt több mint 55 milliárd euró adót fizettek be a szövetségi kormány és a tartományok kasszájába.

Feljelentgetik magukat az adóhatóságnál a németek Cikk

Németországban egyre többen tesznek úgynevezett önfeljelentést adókerülés miatt, amiben szakértők szerint nagy szerepe van a Bayern München labdarúgóklub letöltendő börtönbüntetésre ítélt elnöke, Uli Hoeness adócsalási ügyének.

Örülhetnek a Németországban dolgozók: ennyi lesz a minimálbér Cikk

A német kormány a múlt héten elfogadta a minimálbér bevezetéséről rendelkező törvényjavaslatot.

A nyugdíjkiadások miatt aggódnak a német elemzők Cikk

A kedden nyilvánosságra hozott OECD-jelentés komoly okot adhat Németországban az aggodalomra. A bérek ugyan szépen növekednek, a gazdaság hasít, a munkanélküliség pedig történelmi mélyponton van, ami természetesen kedvező hatással van az életszínvonalbeli mutatókra is. A német gazdaságot mindezek ellenére egy óriási veszély fenyegeti hosszútávon, ez pedig a rohamosan öregedő társadalom miatt megnövekedett nyugdíjkiadások - írja a kitekinto.hu.

Elfelejtett adót fizetni az autóklub Cikk

Újabb botrány rombolja a német autóklub, az ADAC erősen megtépázott tekintélyét. A Spiegel hírmagazin értesülése szerint, az ADAC közel fél milliárd euróval tartozik az adóhivatalnak, 2007 óta egyszerűen elfelejtett adót fizetni a biztosítások után. Az adóhivatal vizsgálatának eredménye a hét második felére várható - írja az inforádió.hu.

Külföldiek munkavállalása Németországban: félelmek és tények Cikk

Három év alatt megduplázódott a Németországban élő románok és bolgárok száma, tavaly pedig több mint 50 százalékkal emelkedett körükben a szociális segélyre szorulók száma, ami tovább erősíti a szociális turizmustól tartók aggodalmait. Szakértők szerint azonban a német szociális ellátórendszer jóval többet profitál a két ország munkavállalóiból, mint amennyit költ rájuk.

Turistaadó kutyákra Cikk

Az év elején bevezetett adóról szóló jogszabály végrehajtási rendelete alapján a kereskedelmi szálláshelyeken bejelentkező vendégeknek duplán kell megfizetniük a City Tax elnevezésű idegenforgalmi adót, ha kutyát hoznak magukkal a német fővárosba - írták hétfőn német lapok.

Németországi munkák cég esetében, adózás Kérdés

Csökkenő adóbevételek a németeknél Cikk

Németországban több mint másfél éve először csökkentek az adóbevételek, a pénzügyminisztérium pénteki adatai szerint augusztusban 2,4 százalékos volt a visszaesés.

Svájci adatok a német adóhatóságnak: 3 évet kapott egy informatikus Cikk

Három év börtönre ítélt csütörtökön egy svájci bíróság egy német informatikust, aki pénzért átadta a német adóhatóságoknak a svájci Julius Baer bank több német ügyfelének adatait.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Autóeladás?

Surányi Imréné

okleveles közgazda

NÉTAK

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close